Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.9.2023

Kahdet hakutreenit, esineitä ja riistalla vesinouto

Haku 5.9 Husö Tofu

Eka kerta kyseisessä paikassa, päivätreeni ja osalle pitkällä radalla. Valitsin radasta meille 2-6 pistot eli 5 pistoa. 

Koska uusi paikka niin otettiin apuja mukaan ja toisekseen oli myös kaksi umpparia, joihin avut/motivointi näin. Haukkuja 5-30. 

Viikon toinen haku, to 7.9 teknopolis. 

Viimeksi Tofu oli siellä keväällä ja maastonmuodoissa haastetta.


1. Pistolla oli umppari n. 40m kohdalla välimerkillä. Tofulle ei apuja. Haukkuja 20kpl,jossa pätkäsi n. 18 kohdalla. Piilossa oli Pia, joka Tofulle uudempi mutta rohkeasti oli. 

2. Pistolla, pätki jo heti ekan 5 kohdalla. Minna epäili, että menikö jotain henkeen tai jotenkin vain. Joutui vähän paikantaa pistoa, mutta löysi sitten. Tai mekkaloivatko Novan kanssa autolla enemmän? Toki myös päivän levolla, toiset treenit, saattoi myös Tofulle merkata. Tai sitten umppari heijastui seuraavaan. 

3. Otin luoksetulon tähän n. 30m matkalta. Otettiin äänet 4 ja 3 pistoille, jotta voi ottaa 4 piston yliheittona ja tässä oli vähän ryteikköä. 3 pisto löytyi hyvin ja meni aika suoraan. Hyvät haukut! 

4. Jätin pidettäväksi maalille ja yliheittona lähetys. Tässä muutamasti katseli mun lähestymistä ja silloin haukku pätkäsi vähän. 

Ekaa kertaa Tofulla haukkupätki. 

Nova sai etsiä pallon kahdesti treenien loputtua ja vei mun kanssa merkkejä ennen alkua. 


Pe aamuna tein esinesuikaleen Novalle ja Tofulle. Novalle 2krt otsalamppu. 

Tofulle buffihuivin haku ja otsalamppu. Otsalampun olisi jättänyt metsään, kävi ihmettelemässä ja ajatteli etsiä lisää. Kehoitin sen jälkeen etsimään lisää ja palasi lampulle ja toi sen. Katsoin tarkoituksella, että jos en kehu niin tuoko. Täytyy ottaa lisää eri esineitä Tofulle ja vähentää apuja.. 


La sorsanoudot järvestä veneestä heittäen. Tofulle yksi n. 50m. Tofu toi linnun käteen. 

Ja koiran vaihdon jälkeen Novalle niin, ettei nähnyt pudotusta. Nova oli sitä mieltä ettei tuo, jos oon vastassa. Menin sitten poispäin ja toi linnun laiturille, jossa sai kantaa kunnes otettiin pois.

Tämän jälkeen mentiin soutamaan, koira per vene. (Mutta sorsa meni autoon, viime kerralla, kun siitä tuli noutojen jälkeen tappelua..)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!