Siirry pääsisältöön

Nadjan koiratanssi yksärillä vol1! Ja koiratanssi temppuja videolle

Ke 10.4.2024 koiratanssi yksärillä Kompassissa Nadjan opissa. Tofulle eka kerta siellä päin. Puhuttiin vähän musiikista, sitten käytiin läpi temppuja joita olin jo ajatellut ja vähän treenannut. Sitten löytyi myös uusia temppuja, joita voisi suht helposti ottaa ohjelmaan. 

Tekee yleensä alkuun niin, että treenaa temppuja yksinään ja voi toki miettiä jotain musiikin kohtaa mihin liike sopisi. Sitten kun temput on valmiita niin sitten niitä mietitään koreografiaan ja lyödään lukkoon ohjelma. Jos silloin joku temppu ei suju kovin hyvin, niin sen voi jättää pois. 

Temppuja olisi hyvä olla n. 6-7 ja hyvä jos niihin tulee toistoa ettei näytä siltä, että vahingossa koira teki noin. Ja pieni kestokin on hyvä osassa. 

Otin Gavankin mukaan, jos Tofu ei jaksaisi 45min treeniaikaa. Mutta jutellessa laitoin maahan odottamaan ja sitten taas jatkettiin. 

Olalle nojailuun "hali" temppuun vinkkinä, että sen voisi ottaa alkuun kun muuten siihen on vähän vaikea siirtyä. Voin pyytää istumaan paikalleen ja siirtyä eteen. Aluksi näissä Tofu nousi, koska takana istuminen oli uutta. Otettiin istumiseen mukaan namista luopuminen niin sain kestoa ja pysyi seläntakana. Sitten haliasennossa koiran on helpoin pysyä tassu molemmilla olkapäillä, nyt oltiin tehty välillä vain toisella tai käsivarteenkin nojaten. Ja kestoa eli luopuminen mukaan myös haliasentoon. 

Apuja pitää häivyttää kaikista niin, ettei ne näytä yhden käden ohjauksilta. Eli molemmin käsin soljuvaa liikettä tms. 

Rekvisiittaa käyttäessä pitää olla sille useampi kuin yksi käyttötarkoitus. Ja freestylessa ylipäätään pitää olla temppuja enemmän kuin siirtymisiä eli jos musiikki on 1,5min ei riitä n.30sek temppuja. Mutta samoihin temppuihin voi ottaa toistoja tai ripotella niitä. Myöhemmin seuraavaan luokkaan voi jatkaa samaa kappaletta, ottamalla sitä pidemmäksi niin voi hyödyntää samaa ohjelmaa.

Meidän merenneito musikkiin sopisi myös vähän uinnin tapainen käsiliike. :D Ja pantaan sininen huivi kierrettynä ja itselle sinistä. Ajatuksena myös, että voisi ottaa jonkun kepin/sauvan/atrain/harppuunan noudettavaksi ja sillä olisi noi keppiliikkeet. 

Temput:
Hali (olalle tassut) 
Pujottelu "ali" 
Kasi
Jalkojen "väliin" 
Kierto x2 myötäpäivään ja itse käännyn vastapäivään
Pyörähdys "ympäri" 
Hyppy "vasten" 

Sauvan kierto/ympäri pyöriminen

Sauvan nouto

Ehkä kohteen kierto tai peruutus


Pe 12.4.2024 temppujen videointi nykyisessä "alkeistasossaan". Nyt tehtiin kaikki mitä muistin videolla ylös, mutta jatkossa pitää jakaa niitä vähän eri kuureihin. Tofu ei tiedä myös vielä selkeästi käskyjen nimiä näille. Kiva oli nähdä videolta, että Tofulla on hauskaa. Ja sitten väsyttikin! 

Kokotreenin video vähän leikattuna (taukoja pois)



Ja parhaat palat video: 



Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...