Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.4.2024

Nadjan koiratanssi yksärillä! Ja koiratanssi temppuja videolle

Ke 10.4.2024 koiratanssi yksärillä Kompassissa Nadjan opissa. Tofulle eka kerta siellä päin. Puhuttiin vähän musiikista, sitten käytiin läpi temppuja joita olin jo ajatellut ja vähän treenannut. Sitten löytyi myös uusia temppuja, joita voisi suht helposti ottaa ohjelmaan. 

Tekee yleensä alkuun niin, että treenaa temppuja yksinään ja voi toki miettiä jotain musiikin kohtaa mihin liike sopisi. Sitten kun temput on valmiita niin sitten niitä mietitään koreografiaan ja lyödään lukkoon ohjelma. Jos silloin joku temppu ei suju kovin hyvin, niin sen voi jättää pois. 

Temppuja olisi hyvä olla n. 6-7 ja hyvä jos niihin tulee toistoa ettei näytä siltä, että vahingossa koira teki noin. Ja pieni kestokin on hyvä osassa. 

Otin Gavankin mukaan, jos Tofu ei jaksaisi 45min treeniaikaa. Mutta jutellessa laitoin maahan odottamaan ja sitten taas jatkettiin. 

Olalle nojailuun "hali" temppuun vinkkinä, että sen voisi ottaa alkuun kun muuten siihen on vähän vaikea siirtyä. Voin pyytää istumaan paikalleen ja siirtyä eteen. Aluksi näissä Tofu nousi, koska takana istuminen oli uutta. Otettiin istumiseen mukaan namista luopuminen niin sain kestoa ja pysyi seläntakana. Sitten haliasennossa koiran on helpoin pysyä tassu molemmilla olkapäillä, nyt oltiin tehty välillä vain toisella tai käsivarteenkin nojaten. Ja kestoa eli luopuminen mukaan myös haliasentoon. 

Apuja pitää häivyttää kaikista niin, ettei ne näytä yhden käden ohjauksilta. Eli molemmin käsin soljuvaa liikettä tms. 

Rekvisiittaa käyttäessä pitää olla sille useampi kuin yksi käyttötarkoitus. Ja freestylessa ylipäätään pitää olla temppuja enemmän kuin siirtymisiä eli jos musiikki on 1,5min ei riitä n.30sek temppuja. Mutta samoihin temppuihin voi ottaa toistoja tai ripotella niitä. Myöhemmin seuraavaan luokkaan voi jatkaa samaa kappaletta, ottamalla sitä pidemmäksi niin voi hyödyntää samaa ohjelmaa.

Meidän merenneito musikkiin sopisi myös vähän uinnin tapainen käsiliike. :D Ja pantaan sininen huivi kierrettynä ja itselle sinistä. Ajatuksena myös, että voisi ottaa jonkun kepin/sauvan/atrain/harppuunan noudettavaksi ja sillä olisi noi keppiliikkeet. 

Temput:
Hali (olalle tassut) 
Pujottelu "ali" 
Kasi
Jalkojen "väliin" 
Kierto x2 myötäpäivään ja itse käännyn vastapäivään
Pyörähdys "ympäri" 
Hyppy "vasten" 

Sauvan kierto/ympäri pyöriminen

Sauvan nouto

Ehkä kohteen kierto tai peruutus


Pe 12.4.2024 temppujen videointi nykyisessä "alkeistasossaan". Nyt tehtiin kaikki mitä muistin videolla ylös, mutta jatkossa pitää jakaa niitä vähän eri kuureihin. Tofu ei tiedä myös vielä selkeästi käskyjen nimiä näille. Kiva oli nähdä videolta, että Tofulla on hauskaa. Ja sitten väsyttikin! 

Kokotreenin video vähän leikattuna (taukoja pois)Ja parhaat palat video: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!