Siirry pääsisältöön

Haku Jusslassa, tassuhaava, kranio ja Novan kastraatio

Ti 21.5 haku Jussla, Tofu aloitti. Harmillisesti anturasta lähti palanen pois, jota nyt parannellaan. Nova pääse ens viikolla, mutta menee kastraation ke 29.5. 

1. Tyhjä, tämä ok, ei nähnyt aivan kuusien taakse.

2. Kaksi lähetystä tänne, umpparille suorin reitti oli kaatuneen kuusen yli, josta meni tokalla kerralla.

3. Pistolla haukku loppuun asti kunnes tulin viereen, haukkui hyvin! (koitin katsoa ylös) 

4. Tyhjä, ei nyt ihan paras, mutta jatkettiin.

5. Lähipiilo, sai hajun paluumatkalla. Tässä haukku pätki ja nuuski välillä maata.

5.1 pupu, tässä haukku alkoi hyvin, sitten nuuski.

Keskilinjan alussa huomasin että nuoli anturaa ja huomasin, että siitä tuli verta. Pikkurillin kynnen kokoinen kohta poissa. Autossa ensi apupaketista löytyi sideharso ja sakset, Minnalta löytyi sidettä jota laittaa päälle. Ja talouspaperia ja vettä.


Ke 22.5 kranio kolmikolle. Kaikilla jotain pientä. 

Tofulle hakuun ideana käyttää kongilelua tai namilelua loppupalkkana. Aluksi lelu on ruualla varustettuna maalimiehellä (minigrip pussissa, älä koske namikäsillä). 

Sitten kun oppii sen, niin on esim kongi ilman ruokaa ja kun Tofu tuo sen mulle niin saa vaihtokauppana kongin ruualla. Meillä on sininen ja musta kongi kotona, niin lisäsin siihen narun. Namiksi sinne voi laittaa tahnaa, pateeta tms.

Olin miettinytkin sitä, kun kokeessa saa antaa lelun tuomarin luvalla lopussa (ilman ruokaa). Ja kun Tofu palkkautuu ruualla. Lelulla voi leikkiä myöhemmin, kun unohtaa ruuan, mutta ei kovin innoissaan. 


Ke 29.5.2024 oli aika varattuna Talliklinikalle

Novalla alkoi viime vuoden syksyllä eturauhasvaivat, joissa se oli suurentunut. Ja sai lääkityksen eturauhaseen, jonka piti vaikuttaa max 6kk. Hakeuduttiin lääkärille, koska Novalle tuli innostumisesta veritiputtelua. Alkoi viime marraskuussa ja lääke auttoi alkuun. 

Mutta sitten tiputtelua oli myös keväällä aina satunnaisesti. Monilla kastraatio oli ollut ainut apu eturauhas ongelmiin niin päädyttiin sitten siihen pitkän harkinnan jälkeen. Onneksi Novalle ehti yksi kiva pentue tulla Siipiveikoille. :) Välillä sitä kyseltiin niin paljon jalostukseen, että oli vaikea miettiä niitä kun ajatteli että max 3 pentuetta olisi paras. Näyttelyissä muotovalio oli suurin saavutus. Vaikka pienestä jäi kiinni veteraanivalioksi pääsykin (yhtä vaille), mutta terveys on tärkeämpi kuin valiotittelit. 

Viime talvi oli kyllä yhtä ryntäilyä tyttöpissojen perässä tolleripoikien kanssa, lumihangissa ne on vielä niin tyrkyllä. Tai ehkä lääke vähän aikaa hillitsi Novaa. 

Nyt parannellaan, Nova on äitin luona. 10-12pvä tötteröä, huuhtelua ja 3-4pvä kipulääkettä. Toisena päivänä Nova olisi kokoajan halunnut rapsutuksia tai tulla syliin. Sohville ja sänkyyn hyppääminen on myös kielletty, niille reitit on estetty. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...