Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.8.2010

Agia, tokoa ja paukku, terveys

AGILITY RUU
Eilen Ruuti oli Mikon treeneissä, aika vaikea rata jossa saatiin pätkiä pikku paloina että saatiin sujumaan. Takaakierto alussa, putkeen vaikea ohjaus, A:lle vaikea kulma ja putki alla. Treenattiin stopilla a:n kontaktia, kunhan muistin pitää äänen tavallisena, en karju niin pysähtyi. Kerran korjasi kun seisahtui maahan viereen putkeen takapuoli edellä istumaan. :D Sinne oli sitten helpompi mennä 2on2offiin. Puomin alastulolla kyttäsi edessä olevaa hyppyä, hiipi kontaktilla ja stoppasi ensin keskelle. Kerran tai kahdesti juoksi läpi. Muuten sitten hinkkailua radassa, jotenkin oli taas niin takkuilevat treenit.

Toisella kentällä treenattiin vaan alastuloa, opeteltu 2on2offia jos sillä ei kyttäilisi niin esteitä ja menisi heti alas. Pitäisi tehdä samaa kotona ja ottaa uusi käsky myös... niin soutamista näiden kanssa. No koira on ainakin ihan kontakti hullu.

TOKO

Ruutin kanssa

Seurauksessa kyttäili vähän ruudulle päin ja paljon korjailua kun katseli muualle tai väljästi meni. Saatiin lopulta toimimaankin. Luoksetuloa Shanti takapalkkasi stopin, hyvin meni. Ruutuun kahdesta suunnasta evl-maisesti, merkin kautta. Nyt meni hienosti kartiolla, ei mitään ongelmia että menis seisomaan merkkiin. Meni ruuduun sisään, mutta selvemmin voisi mennä. Sitten vähän paikan hakuja. Tunnarissa ekassa nappasi kolmantena oman ja siirsi, sitten kävi kaikki läpi ja toi oman. Toisella kertaa toi kun löysi oman ja kehuin myös. Metsku, Shantin keskikokoinen kuin ei olisi ongelmia ollutkaan. Meinasi varastaa kapulalle, yksi vauhtina ja toinen eteen. Kaukot, ensin ongelmia m-s ja siitä ennakoi istumisen. Koitin palkata seisomisesta ja kauempaa en päässyt nostamaan seisomaan ennakoinnista. Shanti tuli viereen katsomaan että korjaa jos ennakoi. Mutta eihän mun kultainen Ruuti tehnyt sitten kuin vain mallikkaita suorituksia ja seisoi kuin patsas. Vaikka sanotaan ettei koirat osaa olla tahalleen v-mäisiä niin kyllä toi on niin salakavala. Sitten ohjattua ensin vasen ja sitten oikea. Tosi mallikkaasti, nyt ei ollut sitä että menee vaan suuntaan mihin haluaa. Moni ongelma oli siis korjaantunut viime treeneistä itsestään, takkuili vaan seuraus ja kaukot ilman avustajaa.

Rasmuksen kanssa

seurausta, temppuja: tassut eli hyppii takajaloilla, kävely missä nostaa vuorotellen etujalkoja n. 6 nostoa kahdesta palkaten. Kasin peruutus. Tunnari tapansa mukaan hieno.

PAUKUT Ruu

Talissa Ruutille kerran paukku. Laitoin taas maahan ja pidin pannasta, ammuttiin ja syötin vähän nameja. Vilkaisi taakse ja korvat meni luimuun, söi namit muttei ihan yhtä ahneesti. Sitten pyysin odottamaan menin metrin päähän ja juostiin A:lle. Siellä palkka ja paristi edestakaisin ja välillä maahan palkaten. Oli keskivälissä paineistunut ja häntä alhaalla, innolla meni A:lle. Sitten sain leikkimäänkin ja sitten palautui. Mutta aavistuksen vahvempi reaktio kuin viimeksi.

TERVEYS Ras

Kun otin koirat ulos autosta kotona, huomasin heti, että Rasmus ontui ja varoi selvästi etujalkaansa. Olikohan temput sitten rasittaneet liikaa, niissä ainut joka otti etupäälle vähän peruutus tai tassujen anto (seisten vuorotellen etujalkojen nosto). Viime ontuminen oli kesäkuun lopussa eli yli kuukausi ollut ontumatta. (Mökillä Rasmus on uinut, vähän juossut vapaana ja tokossa tehnyt vain seurausta) Täytyy palata taas ihan rauhalliseen remmilenkkeilyyn. Hieman jo toivoi että hoito olisi auttanut, mutta jos jalka ei paria temppua kestä niin varmastikaan ei agilitya. Sekä en tiedä tokohypystä ja noudoista. Harmittavaa kun luuli jo, että ollaan menty parempaan suuntaan. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!