Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

4.11.2010

Paukkuja, agia ja tokoa

TI - PAUKUT
Ti treenattiin Emmin kanssa paukkuja. Kauklahden tottiskentällä, panokset oli ihan lopussa joten Ruutille kolme. Niissä oli pari tyhjääkin välissä. Kävelytin ruutia ja emmi otti stepin ja treenasi sen kanssa. Syöttelin namia ja käveltiin ja sitten istuttiin. Alkuun tärisi ja häntä oli alhaalla, autolle päin kävellessä lähti kiskomaan. Mutta kun emmi alkoi ottaa hyppynoutoa niin alkoi jo palautua ja haukkui stepin menoa. Sitten imutusseuraus sujui ja pääsi juoksemaan stepin pallon perässä.

KE-AGI
Ensimmäisissä Mia Laamasen treeneissä Ruutin kanssa kun jäänyt parit välistä.
Eteenmeno treeni: molemmin puolin 3 hyppyä ja u-putki välissä. Saatiin näyttää miten irtoaa sain toisella kertaa melkein lähdöstä menemään radan. Ruuti raukka sai kerran narupallon päähänsä ja sitten vedätyksessä oltiin vikalla hypyllä rinnakkain, katsoi kai mua ja hyppäsi rimaa päin pahannäköisesti, ei onneksi tänään ole ollut jäykkänä. Läksyksi vedätystreeniä. Rimat pysyi vedätyksessä vaikka luulin että lentelisi.
hyppytekniikka: noin 5 hyppyä ja väli 5,5 jalkaa. Ruutilla oli ensin liian kiire, ei keskittynyt ja hyppäsi vikat 2 "pituutena". Sille tehtiin visuaalista häiriötä lisäämällä poikki rimat. Sitten parani ja keskittyi paremmin.
käännökset hypyllä: tehtiin ensin yhdellä hypyllä käännöksiä matalalla rimalla. Tavoitteena oli että koira tulisi tiukasti ja samalla vauhdilla, ei hidasta laskeuduttuaan. Ruutin käännökset oli ensin niin että laskeutui ja vähän lenkitti kierrossa ja sitten säntäsi perään. Saatiin sitten hyviäkin, pitäisi videoida oli vaikea itse katsoa. Sitten kahden loivassa kulmassa olevan hypyn kanssa käännöksiä, Ruutin pitää tosin vielä harjoitella yksittäisellä hypyllä. Sitten kauempaa lähettäen yms.
seuraavalla kerralla katsotaan Ruutin kontaktit, kun ei vielä keretty. Treenit oli kivat, että tekniikka painoitteiset. Muuten helposti jää se treenaamatta. Ruutin lähdössä pysymiset oli taas huonoja.

TO - TOKO
Perkkaan koulun kentällä. Molemmille koirille ruutu oli vaikea, takana oli ritilä työmaa-aita ja nauhat ei pysynyt eli ei nauhoja. Myös jalkapallo maali oli matkan varrella (ei tosin linjalla). Ruuti ei ensin hahmottanut myös punaista merkkiä. Muuten ruutin 5cm kartiotötsille menot oli parempia, eikä seissyt päällä. Ohjattua myös molempien kanssa, Ruu meni ensin ruudulle. Ruun kanssa seurausta, keskityin paikkaan ja että oli hiljaa, intoa riitti. Muuten kouluttelin tuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!