Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.11.2010

Viikko 45: agi, toko, paukut, haku + Rasmus

Keskiviikko 10.11 Agility Miia Laamasen opeissa

Tehtiin paria rataa pätkissä, tällä kertaa myös kontaktit radalla.
1.pätkä: sisälti puomin ja välistä vedot. Välistä vedot lähti sujumaan kun hoksasin oikean tavan, otettiin haltuun vastakkaisella kädellä ja sitten taas lähetys. Muistaa poimia oikealle puolelle ja sitten jatkuu. Kontaktilla meni vähän vinoon ja sain oottaa yhden korjauksen.

2.pätkä: hypyillä pyöritys, yksi ansa putki kulma, pussi ja kepeille täyskäännös. Lenkitti pussin jälkeen, mun pitää sanoa jarrutus käskyä aiemmin ja sitten ohjata oikeaan suuntaan. nyt pysähdyin ottamaan haltuun ja koira ei tiennyt mihin mennään.

3.treeni katsastettiin Ruun a:n ja keinun kontakti. A:lla koitin juoksua ennen tätä niin hyppi yli. tehtiin sitten vain stopilla, mutta ei toimi vielä jos otan sivuttais etäisyyttä ja liikun. täytyy pysähtyä lähelle. Keinulla jäin odottelemaan vähän mutta koski selvästi. Siinä, että unohtaa varmistelut, sitähän varten ollaan treeneissä. Jos treeneissä varmistellaan miten sitten kisoissa.

4.treeni hyppytekniikka harjoitus, vikana oli okseri. Ruutille siitä tehtiin visuaalisesti aina erikoisen näköinen, että keskittyy. Pari toistoa ja sitten tuli hyvä. Menee aika etupää-painoitteisesti niin näissä ponnistusharjoituksissa joutuu pakosti käyttämään takapäätään.

Toko ja paukkutreenit to 11.11 Pajumäki&Tali

Tokoiltiin Miran & bc Demon sekä Veeran ja aussi neitien Saran&Rinnan kanssa. Ensin paikalla istuminen, Ruuti meni maahan ekan palkkauksen jälkeen, en ehkä sanonut uutta käskyä. Paikalla makuu 2min ongelmitta.
Rasmuksen kanssa seurausta, merkkiä, ruutu ja vähän kaukoja.
_Ruutin kanssa_
seuraus: keskityin ettei ääntele ja oli kyllä aika painavaa.
luoksetulo: takapalkalla, läpijuoksu (kierto jalkojen välistä ja takapalkalle) ja stoppi.
ruutu: merkistä ensin palkkaa, sitten vein ruutuun ja loppukävelyt joista palkka ruutuun.
kaukot: i-s liikkui aina, peruuttelut istumaan sujui taas paremmin.
tunnari: Emmi teki meille, herra otti ensin yhden väärän kuletti sen pois, sitten palasi ja otti oman minkä toi Emmin eteen, tiputti ja haukkui sitten Emmiä jonkin aikaa. No toistolla sitten sujui.
ohjattu: meinasi lähteä ensin väärästä suunnasta, sitten sujui. kahdella kapulalla, ja väärästä korjasin seisomaan ja siitä lähetys kapulalle mitä halusinkin.

Sitten Taliin ottamaan paukkuja, ammuttiin Ruutille 6 paukkua parkkiksella. Pystyi ennen lenkkiä syömään oli kuitenkin pälyilevä ja häntä alhaalla. käytiin lenkki ja syötiin sitten vielä parit namit. Kysyin tarkennusta tähän niin riittää että pystyy syömään namit paikalla. Sitten vielä Stepille paukut.

Pe 12.11 Haussa ilmaisutreenit Taaborin vuori, Nurmijärvi

Tehtiin n. 10m matkoilla ja että ihminen käveli aina ennen lähetystä piiloon. Ruutilta eripituisia haukkumissarjoja, kuitenkin noin 5.. Aloitti hyvin heti ja jatkoi heti palkan jälkeen. Toinen maalimies-mies oli uusi myös. 7 pistoa. Hyvin sujui kaikilla.

Rasmuksen olkapään tähystys

Rasmus oli perjantaina jalan tähystyksessä, se oli tarkoitus leikata tähystyksellä. Mutta nivel näyttikin sen verran hyvältä, että riski että se pahenisi oli suurempi. Nivelessä oli ärsytystä, mutta oli hieman paranemaan päin. Koitetaan suonen sisäisiä kortisooni pistoksia kuukauden päästä. Nyt mennään ihan rauhallisesti, kipulääkityksellä ja nivelravinteiden avulla. ihan lyhyitä käyttöjä, yksi tikki laitettiin olkapäähän.

"Rasmus tuotiin vastaanotolle vas olkanivelen tähystykseen. Röntgenologisesti todettu muutoksia olkaluun takapinnalle ja lapaluun takapinnalla.

Tähystyksessä todettiin sekä olkaluun että lapaluun takapinnalla pehmeäreunaiset ja taipuvaiset luustomuutokset. Lapaluun muutoksen oli tehnyt olkaluun pintaan muutoksen joka vaikutti kuitenkin olevan korjaantumaan päin. Koska luustomuutokset olivat maltillisen muotoiset, eikä mitään pahasti pullottavia/pintaa hankaavia osia ollut, päätin ettei muutosta kannata lähteä poistamaan, poiston jälkeen kasvaa aina uutta ja tässä tilanteessa riski, että uusi on muodoltaan tätä pahempi on suuri.
Nivelkapseli oli erittäin ärtynyt ja siinä oli runsaasti hapsoitusta (reaktiivinen nivel). Hauisjänne ok, ei tulehduksia. Mediaaliset siteet ok, mutta kapselissa ärsytystä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!