Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.2.2012

Jaakon kurssi Vol 2 & videot

Tänään ajeltiin hirvittävässä lumikelissä Turkkuseen, kera Maaritin ja Shantin. Matka sujui onneksi ongelmitta, paitsi että kesti ajallisesti hieman pidempään. Videoitakin sain jos reipastuisin muokkaamaan tai jos valmis pätkä löytyisi.

Onneksi Shanti muistutti niin kysyin heti treenin alkuun vinkkejä lähtöongelmaan ja niiden saaminen helpottaa niin paljon! Ongelmana on, että liike tulee kutsuun, menen kiireellä, koira saa välillä toruja ettei pysy -> paineita. Voisin alkaa kutsua kävellen mukaan, ei niin vaikea koirille. Ja muistaa KEHUA taitava istu, hieno istu.. totteli myös kaukaa istumaan tarjoamisen. Lisäksi tehtiin lelu takapalkkana tai sitten tule + palkka lentää taakse. Sama käsky lähdön tulemiseen kuin kontakteille! Sitten alkaa lisätä häiriötä, heilutella käsiä, pyöriä yms. tarkoitus ei ole sättiä koiraa siitä ettei se osaa istua paikoillaan, kuka siitä oppii? Vaan tehdä istuminen mukavaksi ja paineittomaksi tilanteeksi. Sitten itse rimaan oli treenit missä juuri jarrutan kun koira rimalla, pysähdyn, teen valssin tai mitä vain keksiikään. tai vetävä este.

Tiivistettynä lähtö:
- kehu koiraa!
- takapalkka tai palkka lentää joskus vapautuksen jälkeen
- häiriö liikkuminen
- kutsu kävelystä
- rima häiriöt

Ihmisnuolta käytettiin sitten lähdön toisella esteellä. Ruuti kun ei yhtään jarrutellut ja juoksin pois alta niin kaatoi siivekkeenkin. :0 luulin että lähin myöhään mutta kuulemma liian aikaisin. Lähdettiin sitten tekemään alkeista medi hypyllä. Koiran kutsu, yksi nami suuhun riman edestä, ja hyppy käsky ja nami maasta. Koira tippuu melkein suorille jaloille. Koira pysähtyy siis täysin siinä välissä. Samalla hypyn tekniikasta tulee ylös ponnistus. Mun pitäisi ajatella että koira mielummin pysähtyy kuin pääsee hypyn yli ilman kunnon jarrutusta.
- niisto treeniä kahden namin kera

Putkikuvio oli ihmiselle aika järkytys, väärien suiden ohittelua. Sitä seuraava hyppy kuvio sujui ihan nätisti. Koska otin etäisyyttä niin rauhaa hypylle ja ei käden vaihtoa, koska rima kolahti. Radalla oli myös muutamassa kohtaa 65cm rimaa. Tästä tuli myös mieleen Draculla vaikea kohta 65cm hyppy + kaarros puomille, riman pudotuksen jälkeen olisi tärkeintä nostaa se ripeästi ja ottaa muutamia pelkkiä riman hyppyjä palkaten ja sitten kokonaisena. vahvistaa sitä oikeaa suoritusta.

Putkesta putkeen sivuirtoamisessa ajoitus oli tärkeä, mutta kuitenkin se voisi sujua aavistuksen paremmin. Sitä seuraavalle hypylle tehtiin persjättö ja seuraavaan pakkovalssi. Sitten oli takaakierto + sokkokäännös ja olisi pitänyt keretä tehdä persjättö mutta jostain syystä en luottanut ja pelko iski etten saanut sitä tehtyä. Kuulemma 2 kertaa olisin juuri ja juuri ehtinyt. Mutta olennaisempana seikkana oli koiran kestäminen etäisyyttä tai ruuti ei kestä sitä että lähetän ja lähden poispäin. näitä pitäisi muistaa laittaa lelua esteen taakse tai avustaja käyttöön. Samaa viime viikon treenissä näki koska se ei niissä tilanteissa irtoa, enemmänkin irtoaa vain jos mun liikkeensuunta on sama.
- itsestä poispäin irtoaminen, palkkaa esteiltä

alkuun meni väärään putkeen ja kääntyy vikasta putkesta väärään suuntaan, tosin juoksin niin läheltä putkea

pakkovalssi on vähän jäljessä enkä sitä persjättöä saanut tehtyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!