Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.4.2012

AST:n Tokon koulutuspäivä


kaunista!
oiskohan lenkkeilijöitä..
liikkeestä istuminen
Heitä! Ruutin sana on laki.
   
Kiitos Nanna Ruutin kuvista!!

Tänään oli Ansu Leimanin koulutuspäivä. Onneksi sää suosi meitä ja kamerakin lähti ulkoilemaan. Eilen lenkiltä rupesin katsomaan oven suussa, että mistä tulee verta ja ruuti oli jotenkin aukaissut taas kynttään sieltä juuresta, onneksi ei ollut poikki että kärki on ehjä. Tokoiltiin siis tähtitossulla.

Tehtiin kisamaisesti sisäänmeno ja seuraus, istuminen ja luoksetulo läpijuoksuna. Ruuti meinas vähän kentälle kävellessä inistä, jätettiin pallo "kehästä pois". Ruutilla oli sitten ääntelyiden sijasta koomailua ja haahuilua. Ihan hyvä niin päästiin sitä treenaamaan. Liikkeestä istumisessa täytyi kai toistaa seurauskäsky, muuten ok (kerkes poseerata kamerallekin, katseli taakse). Luoksetulossa katseli merkkejä, jouduin toistamaan käskyä seuraamaan, kaikkea sikailua. Luoksetulon tuli tökkäämään kuononsa haarojen väliin ja siitä sivulle. Vaikka normisti tulee suoraan sivulle.

- Ensinnäkin kokonaisuus lähtee siirtymisissä, siihen käsky, mulla sivu. Ja koiran on pysyttävä metrin sisällä. Jos se ei pysy komennus tai jos se ei tepsi niin nappaa kiinni. Tai sitten pysähtyy, sanoo "mitenkä se oikein meni" tai ups ups toruvasti ja oottaa et koira tarjoaa. Näitä treenata ihan palkata hyvästä siirtymisestä suoraan tai perusasennosta (jos tekee sen kerralla oikein) tai tekee ihan miniliikkeen tai aloittaa sen/lopettaa.

- seuraus, komennus haahuilusta tai pysähdys. Ei itse peruutusta!!! koira saa itse korjata. Otan sen askeleen jo automaattisesti, tästä pitää valittaa mulle :D. Ruuti ei välitä jos se vähän haahuilee. Kielto niin että se noteeraa sen. Perusasennon on mentävä kerralla oikein, korjauksia ei pyydetä vaan uusiksi, se osaa sen.

- katsekontakti sivulla: katso käskystä että säilyttäisi kontaktin. Tästä huomautus jos ei katso. Mihin tääkin on unohtunut?! lisäksi häiriöseuraus, sivulla häiriötä. Jotkut opettaa että kun liikkuri sanoo käsky niin koira katsoo ohjaajaa.

toinen osio
- kaukot näytettiin ne ja seisomasta maahan liikkui eteen. Niitä pitkältä matkalta. Ehdotus aloittelevalle oli treenata vain yhtä siirrosta, voitaisiin tehdä samoin kuurina. Tietenkään s-i ei onnistunut. Koska Ruutilla on niin pitkä askel siinä niin tuli ehdotus, että opettaisi sen siirtämään etujalkoja taaksepäin seisomaan nousussa. Esimerkiksi jalat laudalla ja ne pois siitä. Tai kosketusalustalta. Sitten sitä voi häivyttää siihen että (sekä lisätä käskynkin) työntää kengällä jalan kärjestä ja kun väistää jes. ja myöhemmin kauempaa että nostaa omaa jalkaa ikään kuin työntäen.

tehtiin vielä pari siirtymistä ja vähän seurasta. Nyt oli parempi asenne! ja muutama hyvää siirtymistäkin.

Kuvat

Elo
Puuma
Hulda
Silli

Kita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!