Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.4.2012

Tokotreenit bortsuporukalla @ Barona

Ruutilla oli hyvin kierroksia ja heti alkuun meinasi aloittaa ääntelyn. Olin suunnitellut tehdä kisamaista, mutta piti ohittaa suunnitelmat että tehdään ne ensisijaisesti mahdollisimman hiljaa.

Marian käskytyksellä

seuraus: alkuun hiljaan sivullaolosta pallolle, pientä vinkumista käännöksessä mutta suorilla hiljaa. Pari palkkausta. sivuaskelissa helposti ääntä, niissä ehdotuksena että ruu tietäisi mitä tapahtuu eli vasempaankin mennessä ottaisin yhden nojausaskeleen taakse.

istuminen: sujui yllättävän hyvin tosin ei oltu selkä palloon. Voisi alkaa tehdä idarin tavoin eli kiertää koira ja totuttaa siihenkin.

ruutu: meni hyvään kohtaan ja teki taas kohti kävelyssä että nousi ylös. Sen jälkeen pysyttiinkin. Vapautus ruudusta.

paikalla istuminen: hyvä, palkkasin kerran välissä, kävin kahdesti piilossa
paikalla makuu: oli jossain vaiheessa noussut istumaan, ei tainnut olla varma käskystä. kukaan ei ollut katsomassa joten en tiedä milloin.

yksin:

luoksetulo oli yllättävän hyvä, paitsi ei meinannut mennä aluksi täysin maahan. Seisomaan pysähdyskin oli suora! Vauhtina myös vika pätkä (jalkojen välistä takapalkka pallolle)

ohjattu: merkki vähän vino. alkuun olin unohtanut pallon, jolle se pinkaisi oikea käskyllä. :D Uudestaan otettua kerrattiin molemmat suunnat. Pätevä Ruuti! Toinen eteen ja toinen vauhtina.

tunnari: oli aika hieno, rivi josta ruuti löysi ei tarkoituksellisenkin namin.

Ääntely onneks lakkasi lopputreeneistä. Alku on vaikein. Tosin se käytti ääntään treenaamisen jälkeen haukkumalla täyttä kurkkua.

- seuraus sivuaskeleet
- istumisessa koiran kiertäminen
- ruutu kohti kävely
- paikalla makuuta ja istumista peräkkäin
- luoksetulo maahanmeno

Kuvat


Uuno

Mette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!