Siirry pääsisältöön

Puuhastelupäivitys

Kiirettä on pitänyt! Työ - koulu - treenit putkea. Ollaan käyty kerran Niinun agilityssa ja kaksissa tokoissa Tiltun hallissa.

Agilitysta en enään muista, ehkä katsottiin silloin A:lla, että koski sen varmasti alas. Ja saatiin puomilla vikaksi tasajalka 2on 2off.

Tokossa Ruuti kuumuu tossa pikkuruisessa hallissa, missä on ollut kasa shelttejä, jotka pitävät ääntä häkeissään ja noutoja ja  hyppyä on tehty sen nähden. Haastetta siis, toisaalta oikeanlaisella treenillä, helpottaa aina kisatilannetta kun on kovemmassa vireessä treeneissä laidalla.

Kaukaisemmalla kerralla tunnarit meni pieleen, ennen koetta ja toi vääriäkin. Tota ei tee kentällä vaikka tekis noutojakin ennen. Ehkä pitää alkaa treenata et nostattaa virettä itse ja sit tunnarivirittelyt ja tunnari. Tokalla kertaa tehtiin se vikana ja vähän mainas nappasta väärää, muttei nostanut, ja jotenkin tuurilla toistoilla osu heti omalle! että sanoppa että meinasiko napsia. Pallolla ei kyllä ole vaikutusta, mitä viimeksi mietin.

Seuraus: tokalla kerralla tiesin, että koira on jo kierroksilla, joten tehtiin pienestä tilastakin johtuen ihan takapalkan alkeita. Kun ruuti tuli sivulle hiljaa pääsi palkalle, kun seurasi pari askelta hiljaa, sitten käännöksillä, kasalla sivuaskelia -> enemmän vaan näitä! hallissa ois mahdollisuus kans ottaa häirittyä seurausta eri tavaroilla, pitääpä muistaa..

Metsku, on se vaikeaa, parin toiston jälkeen suostui hakea, toi eteen mutta vähän huonosti, voisin muistaa pyytää suoraan sivulle. Evl:ssäkin se on hyppynoutona ja hypyltä on helpompi tulla suoraan sivulle suoraan kuin eteen.

Kaukot, oli liikaa vauhtia ja eihän se sujunut. Ennakoi muutamia ja ei keskittynyt, joten liikkui tai teki väärän vaihdon. Huoh! Pitäis jotenkin saada tässäkin se vire alas.. muistaa tehdä vain yhtä tai kahta siirtoa ja rauhallisesti. Kaikki opit unohtuu jos tekee liian nopee niin ei keskity.

Ekal kertaa tehtiin ruutu niin et leluja pudoteltiin kun kävelin kohden. Mut matka oli 10m ja ei kyl ollut mitään ongelmaa. Tosin haki sitä väärin :D

Treeneistä muihin aiheesiin, niin Ruuti tykkää kun tuli lunta ja onneksi hiekat ja kurat on vähäksi aikaa poissa. Ruuti saa loikkia taas hangessa. Tänään sen sai vetää pois autosta, kun näki Aidan flätin (yllätys yllätys ei tykkää siitä pojasta) niin ei suostunut ulos autosta tulemaan. Sitten se kyllä pomppi vain hangessa ja ingnoorasi Aidanin. Ruuti on keksinyt nyt alkaa huutamaan autossa kun saavutaan kämpille, porukoille tai poikaystävän luokse.
Porukoilla se keksii aina kokoajan uutta tekemistä ja kun se rauhoittuu niin rasmus alkaa herätä. Lisäksi sitä pelottaa aina, että jätän sen hoitoon ja siellä se mielellään vahtisi mun huonetta äitiltä. (sen pitää juosta aina äitiä ennen mun viereen matolle)
Tänään harjoiteltiin siivoomista, kerran kun Ruuti oli putsannut roskiksen lattialle. Lopulta se olisi tuonut matonkin roskiin ja aluksi potki mattoa pois, osan roskista mennessä sen alle.

Koska lunta tuli niin piti se ikuistaakin valokuvin!

hölmöläinen <3 td="td">

Ai sanoitko sä jossain vaiheessa paikka? En mä kuullut!

lentää.. ei lennä.. lentää

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...