Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.3.2013

Keväistä tokoilua

Vuodelta 2011
Pitkästä aikaa kunnon ulkotokoilut. Menin yhden kiinni menneen päiväkodin pihaan, mistä löytyi sulia asfalttikohtiakin. Ihana auringonpaiste lämmitti keliä. Lenkillä aiemmin Ruuti säikähti keppiin keskittyneenä, sen takaa tulevaa miestä tai käsitti väärin mun "missä keppi" kehotuksen. Mies rukka säikähti, onneks sain taluttimella pysäytettyä. Toinen oltiin valoissa ja tumma mies kantaa pahvilaatikkoa, Ruuti vähän murahteli mun viereltä. Otin namit eteen ja sanoin jes, aina kun katsoi miestä. Remmissä on nykyisin paljon kivempi lenkkeillä, kun Ruuti ei enää kisko niin hirveesti ja huomaan ylämäissä, että käveleekin, alan oppia muistamaa tarkkailla sitä. 
Tein vähän erikseen vapaana kulkemista niin, että pyysin kiertämään mut jos meinas lähteä kauemmaksi. Kisoissa se on ongelma kun Ruuti ei mainaa malttaa olla sivulla, liikesiirtymissä kuin tosi tiukalla/kovalla käskytyksellä. Vielä kun sais sellaisen luottamuksen, että se pysyy siinä eikä keksi mitään, saman mikä on treeneissä. Tyyliin just Jessica sanoi seurauksen haahuilusta, että yhtä-äkkiä se päätti vaan lähteä :D ei varoitellut mitään. 

Ruutu, tein sen talon kulmaukseen lumelle, yksi merkki oli vähän korkeammalla kuin muut. Tein tieltä joka oli mäellä, aavistuksen vinosti, ruudun ja sitten toiselta sivulta. Oli vähän normaalia vaikeammat varmaankin. Yhtään ei ollut maahanmenon ennakointia, onkohan tämäkin yksi "kisaongelma". Tai jos kimppatreeneissä tekis tota.. Meinasi muuten toisilla toistoilla, haukahtaa mennessä, niistä pyysin takaisin. 

luoksetulo: alkuun kyttäsi merkkejä vähän lähempänä kuin normaalisti tai sitten ällötteli asfalttia. Menin lumella niin saatiin hyviä maahanmenoja. Vähän epänormaalia tuollainen hidastelu. Sallin vain nopeat maahanmenot. Yksi läpijuoksu. Toisella kerralla oli noussut seisomaan, käskin takaisin maahan. Sitten olin vähän kuin 5 merkillä normi luoksetulo + 8m ei kuunnellut stoppia! Ruuti ei ole kyllä ehkä koskaan tehnyt niin. No seuraavalla kerralla sujui ja pääsi takapalkalle. tunnari: laitoin yhden kapulan vähän oman päälle ja muita lähemmäksi myös. Etsi hyvin oman, laitoin kans pienen korkeuseron alle, ettei ehkä nähnyt kapuloilta kuin lähempää. Sitten koitettiin niin, että pari ruutu merkkiä ja pallo oli siellä (ruutu merkin sisällä). Ruuti oli aika eri vireellä menossa ja bongasi sitten oman ja toi. Toistolla se meni ja nappasi sivusta vaan yhden en, reagoinut kun se koitti tyrkyttää kapulaa ja meni sitten etsimään uudestaan, nyt löytyi oma. Ei ollut noutokapuloita, mitä laittaa sekaan. Pallo oli hyvä häiriö. :D
96,5-2+1=95,5

nouto: tehtiin tunnarikapullalla suoraan sivulle tuonteja. Treeniä treeniä, vaati vähän katseapua. 

seuraus: nyt tavoitteena oli tehdä pidempää. No alkuun välillä naksuttelin ja menikin hyvää, kun oli vähän pidempään tehnyt palkatta/seurannut niin alkoi pientä ininää, valitusta kuulua ja sain kyllä paristi huomauttaa, että hei ei noin juosten seurata ja tavallisessakin. Loppuun sai juosta pallolle. Harvinaista kyllä, mutta alun sivuaskeleet oli hiljaa. :0 Treeniseuraus on nykyään kuin joskus ennen vanhaan, niin hiljaista, nyt vaan häiriötreeneihinkin. Ääntely oli kyllä tosi pahassa jamassa silloin vuosi sitten, kun seurauksessa ei saanut, melkein 2m pätkää aluksi. Seurausta vois tehdä patoomalla pallolle ja huomauttaa tiukasti kaikesta ja eri pituisin pätkin vapauttaa. Häiriötäkin siihen vois tehdä. 

Yhteenvetona: 
- seuraus, patoaminen, häiriö, pitkiä, juoksu
- ruutu (seiso + haukahdukset), paljon palkkaa ruutuun
- tunnari, "roinaa" sekaan
- luoksetulo
- nouto sivulle luovutus, ääntely

ei treenattu
- kaukot 
- liik istu
- hyppynouto, ääntelyEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!