Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.3.2013

Dobon vika kerta ja osteopaatilla

Tiistaina oli vika kerta Dobossa Ruuti tuli tällä kertaa mukaan.

- kahdeksikkoa jalkojen välistä ja itse tasapainotyynyllä
- koiralle asentojen vaihtelua pallolla, vähän heijaten palloa (tein vähän vain sitä, kun Ruuti oli makuulla
- koira pallolla ja kääntyy ympäri, Ruutilla sujui tämä paremmin isommalla pallolla
- koira makaa pallolla, ohjaaja istuu maassa pallo reisien välissä ja tekee vatsalihaksia
- koira siirtää etujalkoja liikkuvalla pallolla, etujalat pallolla ja itse pyöritetään sitä
- omistaja pallolla "koira asennossa" polvet ja kädet siinä ja nostetaan vuorotellen jalkaa taaksepäin, kissan hännäksi
- ohjaaja lentokoneena pallon päällä, yllättävän vaikeeta!
- koira tasapainottelee kahdella tasapainotyynyllä
- venyttelyä, koira pallolla ja ilman
- ohjaajan venyttelyä, selällään pallolla


Ruutilla oli tänään, ke osteopaatti aika Carita Reijoselle. Ruuti oli paremmassa kunnossa jo edellisestä ja pääsi enemmän syviin lihaksiin käsiksi, avaamaan niiden lukkoja. Teki pientä liikettä olkapään päällä ja avaa kuulemma rintakehän kohtaa mihin se on yhteydessä. Välillä jalka pienesti sätkähti ja se kertoi lukon auenneen. Ruuti vastaa hyvin hoitoihin, eikä tarvitse käyttää kovempia otteita.

Määräsi parin päivän kuluttua mäkikävelyä, alkuun suoraan ja myöhemmin mutkitellen ja että koira kävelee, koska ravissa syvät lihakset ei tee töitä. Ruutilla on muutenkin takapää huonompi ja lihakset myös, ja kun koiran leikkauttaa hormoonitoiminta heikkenee ja lihakset voi myös heikentyä. Dobosta mainitsin ja siinäkin on hyviä liikkeitä, kunhan ei ahnehdi ja tee liikaa ja saa koiraa jumiin liiasta lihasharjoittelusta.

Seuraava aika varattiin 8vk päähän. Sitten kun agilitya tekee useammin, pitäisi käydä myös useammin osteopaatilla. Lisäksi olisi hyvä katsoa, että pyöristää kulmia ja niin ettei koira tule täysiä hyppyä niin että takapää kääntyy eri suuntaan. Myös jos mahdollista hidastaa ennen tiukkaa käännöstä. Pelottavalta kuulostaa aina hoidon jälkeen, ikävä että Ruutin etupää menee helposti jumiin agilitysta. Koitetaan nyt pikku hiljaa panostaa lihaskuntoiluun, jos se helpottaisi.


Ruutin kastraatioon liittyen niin tikkejen ympärys on ihan normaalin ihon väristä, aiemmin siinä oli vähän enemmän punoitusta. Toivotaan siis parasta, että paranee nyt kunnolla. Sisällä ollaan pidetty nyt vähän pienempää kauluria. Osteopaatilla Ruutia alko heti vaivaamaan, jos olisi katsonut haavaa. Itse pystyn rapsutellessa salaa vilkaisemaan. On se vielä henkisesti outo asia sille.

Sen on myös huomannut, että ei tarvitse kieltää niin usein pissojen nuoleskeluata tai nyt vain yhdestä päivän sisään. LisäkI matkan pe-ma jälkeen ajattelin, että ruuti juo paljon kun lorottelee niin pitkään. Mutta niinhän se merkkailun tarvekin vähenee, ennen ruuti lorotteli pitkään vain kovemmalla hädällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!