Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.3.2013

HAU:n Korrien tokokoulutus

kippurahäntä
Saatiin paikka HAU:n koulutuksesta ja toivoin Riitan ryhmään. Huonoa omatuntoa tunsin, että viime tokoilusta oli taas kertynyt aikaa. Tosin oli tuossa 2vk saikkuiluakin, leikkaushaavaa ei enää melkeimpä erot, jos ei tiedä missä se on ollut, hienoa. :) Onneksi niin, koska muuten en ois uskaltanut Ruutin antaa makoilla Purinalla. Nyt Ruuti on saanut olla ilman tötsääkin, sitäkin alkoi jo ärsyttää 2vk tötteröpäässä, että oli Henkalle kerran vähän murhahdellut sen laitosta.

Tehtiin 2x 20min treeni. Ruuti oli kolmantena ja samalla viimeisenä. Purinalla oli uusi pohja, missä oli huopamaista höttöä pinnalla, mihin kapulat tai namit on kiva piilottaa, tarkoitus myöhemmin sekoittaa hiekkaan.

Seuraus: saatiin taas sellaista koomailu seurausta. Siirtymä paikallekin, Ruuti meinasi lähteä omille teilleen, ei se tykkää kävellä lähellä, ja varsinkin tossa pohjassa oli kaikkea kivaa hajua. Sain aika paljon huomautella, seurasi pätkän hyvin ja taas eksyi haahuilemaan. Liian pienesti kuitenkin komensin, kun asia ei mennyt perille yhdellä kertaa. Äp + reiteen taputtaminen ei auta. Se mitä normaalisti treeneissä teen, että pysähdyn tai peruutan ei käy kisakentälle.

Tähän tehtiin perään ruutu koemaisena, ei mitään väli löpinöitä. Ihan eri ilme oli pojalla kun tehtiin uusinta pätkä kun oli saanut lelupalkan ruudulta. Eihän silloin mokailla mitään ja niin hyvällä draivilla, ihan pientä äännähdystä, mutta parempi. Kuten Riitta sanoi, että jollain koirilla pitää vaan päättää, että hyvä vire + pairt virhe äännähdykset kuin huono vire, hiljaa ja mahd haahuilua. Aiemmin oli kanssa hyvää puhetta liikkeiden väleistä, ne vaikuttaa tuomariin, miten yhteystyö sujuu niissä ja kuinka koiraa kohdellaan. Ruutia saa komentaa kuitenkin sen kauempaa juoksentelusta. Myös haukahdus vs koiraa ei kehuta yhtään, haukahduksen moni tuomari kuulee mielummin.

Tein toisen session alkuun myös lyhyen seurauksen, taas meinas eksyä lähtöpaikalle kävellessä vähän omille teilleen. Sivulla ollessa, vähän pihalla, mutta petrasi aika hyvin seuraamaan ja yllätin palkalla hyvässä kohtaa. Teknisesti seuraus on hyvää, parissa perusasennossa ehkä aavistuksen edessä jos ei ollut täysin kärryillä tai käännöksissä, mutta ne kaikki on kiinni vireestä.

Ruutu: Ei meinannut löytää sitä ja lähti ehkä siksi täyttä haukkua. Yleensä Ruuti aina näkee ruudun heti kun pääsee vain kentälle. Nyt oli pinkit merkit kyllä myös, millä ei olla keretty paljoa treenata. Ruutuihin vois hakea varmuutta vähän maaston muodoista tai ettei se välttämättä heti näy, omana pohdintana. Ruuti koitti taas maahanmenon ennakointia, ja kutsuin sen pois. Koira sai kuitenkin, tehdä väärin, eikä käytöstä korjattu. Sitten uusi toisto ja kun meni maahan, huusin äp ja sanoin uudestaan seiso, sitten palkka kun seisoi. Pitäisi muistaa virheen sattuessa heti kertoa mitä itse haluaa. Miksi paikallaan olevissa asennoissa se on vaikeampaa.. se vaan on iskustunut päähän, että jos koira hiippailee luoksetulossa. :D

Sama juttu, jos lähtee ruudusta ilman lupaa niin heti käsky maahan ja palautus sinne. Lisäksi palkata paljon ruutuun.

--Toisella pätkällä--

Seurauksen jälkeen tehtiin tunnari. Se sujui hyvin, kerran huomautin kun Ruuti sivulla nuuski maata. Ruuti meni rauhallisella vireellä ja etsi oman. Vinkkinä, että vois olla kapuloita tai leluja joukossa tai kasan alla. Vähän haastetta lisää. Tunnarilaskuri 98,5-1=97,5

ohjattu: alusta oli vaikea kun kapulat hukkui jo värinsäkin puolesta. Koitettiin kerran ja Ruuti ei huomannut. Sitten läheltä suunnan näyttö, hyvin lähti oikeassa kulmassa. Joskus voi vaikeuttaa , että haettava kapula on vähän korkeampana tai muuten vaikeammin havaittavissa. Korkea nurmi.. jos koira osaa suunnat niin pitäisi sujua.

luoksetulo: hyvältä näytti, jätin takapalkan. Hyvin toimii kuulemma meidän palkka tapa. Tässä Ruuti kerran nousi istumaan, kun oli nuuskinut vähän maata.

Ääntelyä oli tosi minimisti, seurauksessa pari inahdusta ja ruudussa haukkuja. Tosin ei se tehnyt stressaavaa kisavirettäkään.

Motivoi taas treenaaman ja kun karanteeni päättyy kisoihinkin, kunhan koepaikan saa metsästettyä. Huhtikuusta eteenpäin olevia. Kun hyviä kelejä tulee niin mikäs muu ei motivoisi paremmin kuin syy olla pidempään ulkona. Koiran kanssa treenaaminen saa aina hyvälle tuulelle vaikka väsyttäis vähän töiden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!