Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

28.7.2018

Tiia Vitikaisen (ACE) agilitykoulutus

MA TIIA VITIKAISEN AGILITY
Ast:n järkkäämä koulutus helteisessä kelissä, mutta onneksi vuoro viivästyi lähemmäs 21:30. Rata oli kuitenkin tosi vauhdikas ja itse olin varmaan koiria läkähtyneempi. Päätin tehdä puolitetun ajan Gavan ja Novan kesken. Ei sitten osannut päättää kumpi tekisi ja molemmille löytyi kivat pätkät. Toki myös sama ongelmakohta. 

Saatiin videolle pätkät, kiitos Maija! Ehdittiin kahdessa pätkässä käydä rataläpi. Nova teki 1-9 ja Gava 7-32! Profiili: Rata oli eurooopalaistyylinen, vauhdikas. Missä ei ehdi saattaa kaikkialle. Koiran pitäisi osata in-in (2, 4, 9), eli ohjaajanpuolelta ohjaukseen tulo ja ohjaaja pääsee siitä etumatkaa. Persjättöjä pitää pystyä tehdä, jos jatko vaatii edellä oloa. Takaakierrot 17&24. Kulma/Kaarihyppyjä" 15&20. (kummin kutsuikaan?) eli missä käydään kääntymässä noin täyskäännös tai u- käännös on aina radalla. Niihin oma vihje, rytmitys tai miten näyttää. Hyppy voi myös sijaita kaaren alussa, keskellä tai lopussa. Kun se sijaitsee alussa, koira työstää käännöksen hypyltä laskeuduttua. Tämä meille vaikeinta koska G haluisi valua flankille. Novan kanssa in-in käskyissä pidin liian pitkään hallussa. Ja sitten en pystynyt ottaa etumatkaa. Persjätössä karkasi putkeen. Kepit ansahypyn vierestä ja leijeröiden puomia olisi ollut varmasti liian vaikeat, pitäisi olla tavoitteena.
- Novan video


Gavan kanssa sama in-in ja seuraavalle persjättökohta toi ongelmia. Kokeilin helpommin saksalaisella, jossa rima 50cm alas. Keppien vanha ongelma tuli esiin ja meni liian lujaa valuen 2-3 väliin. Tokalla sama hypyn kautta. Suoraan kepeille oikein. Ärsyttävää! En halunnut käyttää aikaa niin en ottanut ratapätkässä.. kesti leijeröinnin.
Kulmahypyt oli kahdessa kohtaa. Ekassa liikaa kroppa kääntyi väärään suuntaan. Tokalla jarrutin hypyn eteen liian tiukasti. Kolmas aika täydellinen. Aloitin vielä helpommin ettei koira tullut putkesta, jolloin olisi ollut enemmän päällejuoksua edelliselle hypylle. Radoilla voi olla epämiellyttäviä linjoja. 

Toinen vaikeampi kohta oli A:n jälkeisellä hypyllä. Sijainnin takia käännös tuli hypyn jälkeen. Siihen valssi tai persjättö. Ja seuraavalle piti tehdä persjättö, vaikka ansaputki oli takana. Gava alkuun sujahti ansaputkeen ja itse olin myöhässä. Kerran ehdin sanoa tässä käskyn ja kalastaa väärän putken suulta. Ekan A:n jälkeen en muistanut miten se menikään, toka ajatuksella ja puutuin kun tuli ilman lupaa. Seuraavassa pysähtyi mutta vähän hätäisesti tai olinkohan itse hätäinen vapauttamaan. 

Suorastaputkesta takaakierto ei ekalla sujunut. Oletin liikaa ja lopetin ohjauksen kun tuli putkesta. Jatko meni meidän omaan tyyliin, persjätön sijaan takaaleikkaus jolla kääntyi nätisti. Mutta joka oli vähän erikoisempi kääntämään kyseisessä kohtaa.
- Gavan videoEn ihan parhailla fiiliksillä mennyt treeneihin, kuten yleensäkin. Mutta ennakkoluulot haihtui ja vaikka rata oli vauhdikasta "rallatusta" sieltä löytyi asiaa. Ja selkeät ohjeet, kuinka se voi onnistua.

Treenaa:
- In-inillä etumatkaa
- persjättö (alkuun ilman putkiansaa)
- kepit itsenäisesti ja leijeröiden
- kaarihypyillä käännökset
Nämä olikin meidän ekat treenit sitten viime kirjoituksen. Novalle vain näyttelytreenejä parit mökillä. Lapin reissukuvia tulee myöhemmin. Koirat on leikkineet paljon vedessä ja uineet. Lapissa bc:t vaeltaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!