Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.2.2019

20, 5 ja hyl

Tänään kolmas viikonloppu agilitykisoissa Gavan kanssa. Tällä kertaan 3 starttia. Tuomareina oli hyppyradalla Laura Mättö ja agiradoilla ulkomaalainen naistuomari Vendula Hausnerová, Tsekeistä.

Video on aika pieni, puhelimella hyvä katsottava. :D (hyppäriä ja ekaa agirataa)

Hyppyrata oli kinkkinen, tutustuessa mietin vähän mahdanko ehtiä kaikkiin ohjauksiin ja sitten taas että saisi sen fiiliksen ja energian juosta oikea aikaisesti. Tuolla radalla ei ole aikaa varmistella tai jäädä aikailemaan.
Alussa tulikin kaksi hirveätä lenkitystä, en ottanut Gavaa niissä haltuun ja vähän lepakkotyylisesti valssista huolimatta tuli 3 hypyn ohi (no olis voinut olla parempikin), yksi rima "päällejuoksussa". Kepeiltä napattiin sisäänmenovirhe, juoksi 2 väliin. Ja sitten taas lopussa ei kestänyt joten korjattiin niitä koko rahan edestä.
Sitten päätin, että otetaan rata treeninä ja pyrin pitämään koiran hanskassa ja taistellaan läpi. Siitähän mentiin puhtaana loppu, jonka piti olla radasta vaikein osuus. Toki valitsin yhteen takaakiertoon pyörityksen. Tästä lopusta tuli hyvä fiilis! Videolla näkyy vähän alkua ja loppua. Itselle tärkeintä olisi saada vain hyvällä keskittymisellä tehtyjä ratoja, nollatreenejä tehdään sen verran harvoin että käyhän noikin treenistä! En mitään tulosta ajatellut, mutta 20vp (kielto, rima, 2 keppivirhettä) sieltä tuli. :D

Toinen rata oli 5vp rata, tosi kiva menevä rata jossa sitten tipahti yksi rima putken jälkeen. Gava ponnisti vähän liian läheltä, voi olla ettei heti lähtenyt hakemaan hypylle. Ärsyttävän lähellä taas! Mutta parasta, että tehtiin töitä koko rata läpi, ohjasin miten suunniteltu ja keskityin loppuun asti virheestä huolimatta. Tai siitä huolimatta, että päästiin 4 vikalle nollana. Joskus alan miettimään kesken radan "apua vielä on nolla alla", nyt oon pääsemässä siitä vähän irti. Keskitytään vain joka kohtaan, miten sen on suunnitellut. Ja tehdään parhaamme. Ohjaajalta nolla, koiralta 5. ;)

Kolmas rata, hyl: tässä meinasin tehdä vastakäännöksen hypylle, mutta Gava luki sen takaakiertona tai varmaan poispäin kääntönä. Alussa oli myös viistoon kulmaan pakkovalssi, minkä sai just ja just yli vaikka tein tahallaan sen myöhään niin, että tein koiralle lenkkiä. Viime radalla sain vältetttyä ikävän in-in kulman takaakierto päällejuoksulla. Radalla tultiin myös vauhdikkaasta putkesta, takaaleikkaus hypylle josta piti mennä putken lähempään päähän, mutta Gava vauhdissa liiteli kauempaan, toki siinä oli virheet alla. Tähän vikaan ei jaksanut niin tarkasti panostaa vaikka kepit sujui, takaakierto kohdat, toinen putken pää, keinu.. Puomilta lähti ennen lupaa (juoksin ohi pakkovalssiin, joka muuttui persjätöksi).
Tällä radalla olisi voinut kepeillä leijeröidä hypyn, mutten ollut varma meneekö loppuun asti? Koska oli loiva putki, missä ohjaaja juoksi ulkoreunalta ja koiran piti kääntyä ulospäin putkesta. Gava pyörähti väärään suuntaan.


Gavalla on virettä jonkun verran kisatilanteissa, esim samoja hölmöyksiä siivekkeen kaatamissa ei saatu treeneissä esille. Ja osan puomilta lähti ennen lupaa pois, tänään vain tokalta radalta. Siinä mielessä olisi ihan hyvä, muistaa koulutuspuolen asiatkin radoissa, jos virhe alla niin keskeyttää jos on huolimaton tai joku kriteeri ei pidä. Toki kontaktit on pystynyt hyvin treeneissä muistutella, kun on pienempi juttu että kestää vain ohi juoksua. 2on-2offiin ehtii aina puomilla.

Näistä kisoista jäi vähän harmittamaan, kun oltiin niin lähellä. Mutta parempi näin ja nyt täytyy treenata enemmän nollatreeniä. Sitä ei olla tänä vuonna tehty, vain kisattu. Ja onhan se parempi aina jos on melkein nollia kuin vain hyllyjä. Hyllyprosentti muutenkin on varmaan pienentynyt, joka on parempi. :) Saan olla yllättävän napakka radoilla ja ottaa taisteluasenteen. Gava kestää myös nykyään enemmän eri ohjauksia ja kääntyykin paljon paremmin. Aina itse katsoo lyhyeltä aika väliltä menoa, mutta pitäisi muistaa katsoa myös vuositasolla, jolloin verrata voi 2-luokassa kisaamista. Nyt vain sm-nolla tavoite tuo paineita, vaikka katsotaankin rennosti että ehtiikö tänä vuonna, jos ei niin seuraavana.


Tän vuoden kisoista saldo
hyl, hyl
5, 5, hyl, 5
20, 5, hyl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!