Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.2.2019

Agilitya, tokoa ja studiokuvia

Keskiviikkona Saijan treeneissä

Novan kanssa (kunnes kieli oli tipahtaa)
- irtoaminen viistohypyillä ok namialustalle
- putkesta putkeen irtoaminen:
Kun pyörähtää ensin ohjaajan jaloissa tai juoksee kohti ohjaajaa. Ja kun putkesta suoraan mentiin pituudelle eikä ohjaajaa kohti. Näissäkin apuna oli namialusta ja kutsuva kouluttaja.
- takaakierrossa valssasin: liian lähellä, kun en luottanut koiraan ja rima tippui. Näitä lisää!
- kepeille pieni päällejuoksu lopussa. Apuna 2 ohjuria.
- puomi ja a oli ok.


Gava teki
- vähän käännöksiä, niistoa ja jarruvalssia.
- 2 takaakierron ja in in käännöksen kohta oli tosi vaikea. Takaakierroissa olisi pitänyt ehtiä vedättämään koiraa. Vähän välistävetojen tyylisesti mutta takaakiertona. Gava lähti myös mun liikkeen perään ja hyppäsi hyppyä väärältä puolelta.
- palautin myös puomin 2on-2offiin useasti kun lähti käden laskemisesta ja askeleesta.
- kepit terävään kulmaan ekalla meni sisään oikein (ohjurit myös kiinni 1 ja 2 kepeissä aukinaisena). Mutta ei taipunut siitä jatkoon. Sen jälkeen haki väärään kohtaan. Joten harjoiteltiin haltuuntuloa.

Treeneissä saatiin lenkkiseuraa lämppä- ja jäähkälenkille. Teki hyvää ajatella normaaleja asioita. Yksinään en osannut ajatella muuta kuin Rasmusta. Toki se tuli treeneissäkin monesti mieleen. Päätös oli jo tehty viikkoa aiemmin ja itkeminen aloitettu jo silloin. En pysty edes laskea, miten monesti on sitä itketty jo ennakkoonkin. En myös muistanut pyytää treeneissä oikeaa korkeutta rimoille. Eikä helpottanut se, että samaan aikaan poistui keskuudesta julkkikset, joita muisteltiin radiossa. Ps. Suomalaisten musiikista tosi moni on surullista.


TOKO @ Kompassi
Maanantaina Katin ja Trian kanssa klo 8 tokoilemassa. 

Nova teki lyhyen paikka istumisen, katsoin peilin kautta selkä koiraan. Ehkä 30-60sek? 

Gava teki liikkurin kanssa evl paikkiksen, hyvin meni. Vähän korvat kääntyi takana olevalle liikkurille. 

Gavalle eteenmenoa: laitettiin 4 tötsää ruuduksi, väärillä mitoilla ja ilman ruutunauhaa. Meni silti huijaukseen. Lelun olin jättänyt aiemmin eteenmenon paikkaan, ei meinannut millään mennä suoraan. Oikoi aina ruutuun. Kävin näyttämässä ja sitten suostui mennä. Tehtiin samaa suuntaa vielä muutamat toistot. Myös reilu 10m matka. Toiseen suuntaan oli helpompi, mutta meinasi 1-2m mennä vinoon kassien lähelle. Kävin näyttämässä ja otettiin uusiksi. 

Nova treenasi
- seisomaan stoppia: eka oli huono, muistutin käsiavulla ja muisti asian. Sitten otettiin takapalkalla ne, missä seisoi paikallaan. Parit palkkasin kädestä tai otin uusiksi. Kerran etupalkkana namikuppi apparilla ja vapautin, kun olin selän takana. 
- istumaan jäävää. Käsiavulla ja takapalkalle vapauttaen.
- kaukojen istumaan nousu: n.7-8m. Täytyy uskaltaa kasvattaa sinne 10m ja jopa 15m! Kun tossa matkassa ei ole ollut ongelmaa. 
- ruutu: appari näytti ja osassa minä. Menin palkkaamaan namilla ruutuun. Ensin paikan hakua eri kulmista. Sitten kokeilin pidempää matkaa. Siinä jäi ruutunauhalle etureunaan. Lisäkäskyllä korjasi. Vähän liian äkkiä koitan harppoa matkaa, joko oon ollut lähellä tai sitten testaan pitkää. Tähänkin mukaan askelmitat tai metrien laskeminen! Pidemmällä matkalla Nova unohtaa juosta riittävän pitkälle. En tiedä, pystyiskö Nova nykyään ajatella kosketusalustaa ruutuun? Kun ajatusta löytyy jo vähän paikasta ja malttia namien kanssa. 
- seuraus: lopussa ehdittiin tätä vielä. Käännöksistä palkkailin, tosi hyvin kontakti pysyi! Kerran tippui, kun Trian vieressä käännyttiin. Peruutuksessa meinasi alkuun istua, sitten alkoi muistua. Juoksussa käännös oikeaan ok. Suorallakin palkkasin muutamaan kertaan. Pääosin hyvässä paikassa ja tiivistä. 
Tässäkin pitäisi muistaa laskea eri pituisia pätkiä palkan välille. Oon enemmän palkannut tiheästi.. 

Treenaa:
- Novalle häiriöitä istumisasentoon (ohjaajan ollessa pois sivulta, paikkis tyyliin)
- Jäävien asennoissa häiriötä, että voi käydä kyykyssä tms itse (Gavallekin seisomisasentoa muistuteltava)
- Luoksetulossa maahan ja jätetään. (Gavalle ylläripalkka jätöstä)


Viikonloppuna ei ollut treenejä, mutta koirat sai toimia mallina kotona.
Sunnuntaina toki Nova kävi moikkaamassa serkkupoikaa Artturia (isän siskon poika)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!