Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

26.2.2019

Agimestalla tokoilemassa

TOKOA

Tiistaina tokoilemassa Agimestalla Katin ja Tria belgin sekä Annen ja aussieden Jedin&Leian kanssa. Gavalla oli hyvin vauhtia ja intoa, se loistaa aina tauon jälkeen tai kun treenit ollut ihan minimissä. Gava sai tehdä aika pitkään myös pallotonta, eteenmenosta 1kpl, ruudusta ja luoksetulosta sai sitten. Nova oli taas intoa ylipursuileva vauhtipakkaus, sen kanssa tehtiinkin istuskelua, rapsuttelua ja käy siihen- makuuta myös ennen treeniä.

Evl paikkis, Gava: Tehtiin n. 1-1,5min paikkis (ei otettu aikaa). Siitä palattiin kehänauhan viereen, 10m ja käskytettiin koirat alas. Liikkuri oli takana nyökkäämässä. Myös luoksetulot n. 1min jälkeen. Gava tuli vähän lenkillä eteen. Ja pyysin sivulle missä aavistuksen vino, korjasi kun vilkaisin. Pitkästä aikaa koemaisesti läpi vaikka taisin kehua ja istuminen oli lyhyempi.


Novan kanssa itsenäisesti tehtiin
- seisomaan jäävää: ensin palkkasin suoraan. Sitten ympärikävelyä, ilman namia yhden tassun liikutus. Nami edessä pysyi, mutta kun otin namia maasta, taisi vähän liikahtaa.
- seurauspätkiä
- kaukojen istumaan nousu 8m. Takana oli häiriötä. Näitä on tehty nyt aika paljon, täytyy ottaa myös kisamaisesti koko sarjana..
- ruutuun laitoin pitkästä aikaa alustan, lainasin hallilta vähän painavaa hiirimaton tapaista, joka ei liukunut ja oli pehmeä. Kerrattiin kosketus ja sitten lyhyeltä matkaa oli ok. Laskin 15m, ekassa kävi koskemassa ja oli tulossa takaisin kunnes pysähti käskystä, metrin valui lähemmäs, kävelin luokse, kehotin alustalle ja palkkasin siihen. Yksi ilman alustaa, oli ok. Sitten alustan kanssa taas 15m, nyt jäi alustalle eli nappisuoritus! Jes!
Ehkä ministi alusta liikkui, mutta Nova myös paremmin ajatteli ehkä oikeaa kohtaa ja paikallaan pysymistä. Alustan kanssa ehkä saataisiin paremmin matkaa, ongelma aiemmin oli että heitteli alustaa eikä jaksanut pysyä paikallaan. Pitkään on tehty myös nameilla ja sitä että ruudussa odotetaan palkantuontia.
- tötsän kierto: viistosti kohti ruutua ja oli matalakin merkki sivussa. Hienosti 10m matkalta! Palkka suoraan. Sitten lyhyempi matka, kun muistin ottaa loppuun asti. Pyöri kahdesti merkin ympäri ja tuli sivulle (tajusin katsoa sivulle). Palkkasin tietty. :D Seuraavalla toistolla muistin heti ekasta kierrosta tulla sivulle.

- seuraus liikkurin kanssa: tehtiin lopuksi vielä tauon jälkeen. Hyvin pysyi kontakti, nättejä käännöksiä.
Kerran täyskäännöksessä kontakti tipahti kun vilkaisi hihnaa. Yksittäisiä häiriöitä merkkejä tms voisi siis olla matkan varrella. (Puolipallon muotoiset merkit vapaalla ihmetytti Novaa ja syöksyi niitä kohti.)
Ehkä se vähän poikitti, ei ole musta koko liikkeenä niin hienoa kuin esimerkiksi jos nami tai lelu on luovuttavana vasemmalla. Seuraava vaihe, ehkä olisi tehdä vähän pidempää pätkää missä tulee esiin ja vahvistaa oikeata.
Kaavio jatkui ja jatkui ja lopussa kontakti tipahti kun naapuri puolella heitettiin palloa. Varmaan myös pituuden takia. Otettiin vielä häiriötä kohti ja sitten kesti.
Peruutusta taas ei oltu koskaan kuultukaan. Sitä on erillisenä otettu ja ehkä namikin kädessä, joten ei ihme. Juoksu oli ok, siinä tehtiin täyskäännös! Hidaskäynti ok.

Olin kuitenkin tosi tyytyväinen ja ei ehkä koskaan olla noin pitkää tehtykään! :)



Gavan kanssa

Kaukot: Tehtiin yksinään, mutta laskin 15m. Takana kauempana häiriötä. Aloitin seisomisella, mutta istui. Näissä on vielä eroteltavaa Gavalle ja ehkä jää vähän kiinni, mitä on viimeksi tehty. Taisi olla viime treenit että istuminen oli vaikea ekana.. Itse tekniikka oli hyvää, vaikka tehtiin max 3 vaihtoa peräkkäin. Palkkasin useamman. Voisi ottaa myös pohjalle vauhtiliikkeen ja sitten kaukot.

Peruutus ja käännös: Peruutus suoraan oli tosi hyvää. Keksinkin tehdä käännöksen ja sitten peruutus oli samaa kuin mistä lähdettiin liikkeelle. :D Heilui kuin känniläinen mukana. Tehtiin näitä useampi toisto palkkaillen ja sanoin lisäkäskyä. Myös toiseen suuntaan käännöksellä.

eteenmeno: eka tyhjään, piste oli merkattu teipeillä. Gava juoksi hyvin yli, stoppasin ja palkkasin. Jätin salaa lelun seinän viereen. Uusi toisto ja jessasin lelulle. Vähän taukoa ja sitten liikkuroituna. Gava oli varmaan helpottunut pikku hallin jälkeen, että sai tehdä "helppoa" eteenmenoa.

Ruutu: vähän myöhään sanoin stopin ja olisi ollut pisteen takareunassa tai ylikin. Treenitilanteeseen kuitenkin ok. Ruutuun lähti ekalla käskyllä itsevarmasti, siellä oli alusta. Mutta kuunteli kuitenkin. :) Otin kisamaisesti, käskien maahan. Kävin kuitenkin ekalla kävelyllä palkkaamassa. Tokassa kutsuin seuraamaan, mutta halusin nähdä ennen kutsua että odottaa nätisti, joten käänsin pään koiraan asti.

luoksetulo: ekassa tehtiin mitä joulukuussa saatiin läksyksi eli yllätän välillä jätössä. Nyt puolivälissä lähdin juoksemaan ja kutsuin mukaan. Lähti lujaa ja oli odottanut nätisti. Sitten stopin kanssa, minkä istui kuten viime kokeessa ja mitä on tehnyt aiemminkin. Ei olla kyllä paljoa toistoja stoppiin saatu. Otin useamman toiston peruutellen ja kävellessä stoppikäskyä kerraten ja kehuin niistä. Sitten uudestaan liikkeenä. Läpijuoksu väliin eikä himmannut yhtään! Sitten stopin kanssa ja nyt oli hyvä. Eikä myöskään ennakoinut. Vautsi, ekaa kertaa pystyi tehdä stoppia ja sen jälkeen koira juokseekin. Ehkä se peräänlähtö tehnyt hyvää ja tokihan me ollaan aina eniten tehty vain läpijuoksuja kun yleensä ennakoi.

Tänään siis pikkuvirheet Gavalla kaukoissa väärä asento, peruutus käännöksen jälkeen ja luoksetulossa istui. Novalle taas kierto liikkeenomaisesti aiheutti pohdittavaa.

Treenaa:
- Nova paikka istuminen, istumiseen häiriötä?
- Nova kierto kisamaiseen pätkään mukaan.
- Nova seuraus ja peruutusta, seurauksessa pidempää pätkää ja suoruus, merkkejä
- Nova ruudussa alusta tai näyttö ja apujen häivytystä, yksi apu ja seuraavassa ei. Kokeilla myös koemaista, kunhan matka alkaa sujua myös 18-20m.
- voittajaa varten Nova hyppynoudon alkeita ja metalli? Tunnari, kaukoihin seisomiset, luoksarin stoppi, ohjattu. Ääk miten paljon. Evl merkki, kierto 20m.

- Gavalle vauhtiliike + kaukot
- Gava luoksarin stoppi
- Gava peruutus ja käännös
- Gava kierto-ohjattu (muistin sen vasta treenin lopuksi :D)
- kisamaiset setit, palkattomuutta

Katselin kisakalenteria. Tavoitteeksi kokeet huhtikuussa, maaliskuu tulee nyt kuitenkin niin äkkiä + juoksut odotettavissa ja Nova on Lapissa reilun viikon. Hmm. Gavalle yritän mahtua Tampere 13.4, 27.4 Lohja tai 28.4 Lieto. Nova pystyy samoihin tai Lahdessakin oli joku koe 21.4?. Kaikki nämä on uusia paikkoja. Harmittavan vähän oli hallikisoja keväällä. Gavan kanssa kisaan mielummin hallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!