Siirry pääsisältöön

Hakuviikonloppu ja kuulumisia

LA hakutreenit Ritakujalla Novan kanssa.
Paikalla Minna, Tuuli, Heidi ja Sanna.
Otettiin ääniavut pistoille 3, 2 ja 1.

Pisto 1: löysi ekalla, maalimies ison kiven sivussa.

Pisto 2: otin yliheittona niin jätin istumaan mistä lähetin lennosta. Kalliota "baanaa" mistä juoksi suoraan maalimiehelle.

Pisto 3: kuusikkoisempi kohta, aavistuksen kaartoi vasemmalle mutta löysi maalimiehen kaatuneiden puiden takaa. 

Pitkästä aikaa treenit, missä Nova löytää heti ekalla kaikki. Matkat oli myös 1 ja 2 ihan pitkät.


SU hakutreenit Ritakujalla
Novan kanssa vol 13. 
Nova oli tallaamassa ja näki vähän maalimiesten poistumista. Rata oli samoin päin kuin eilen, mutta vain 1 pisto oli täysin sama. 
1.pisto: ei apuja, ok! Nova hoksasi reitin kivellekin, missä maalimies tosin oli lähimpänä kohtaa mistä sinne pääsi.

2. pisto: toisen hakuryhmän etukulma oli myös lähellä ja siellä oli juuri koira ja maalimies, että ohjaaja mitkä Novakin näki. Odoteltiin kunnes sieltä lähti porukat ja jatkettiin. Novalle haamu (ei huutoa), en tiedä näkikö mutta katsoi oikeaan suuntaan. Juoksi käskyllä aavistuksen vinoon haamuun nähden mutta kuitenkin suoraan ja nopeasti maalimiehelle. Tässä oli mäntyjä ja näkyvyyttä. Eilen pisto oli vähän kallioisemmassa mutta samantyyppisessä kohtaa.

3. pisto: tähän ei apuja, vaikka oli vähän eri kohdassa. Hyvin meni!

4. pisto: ääni, päästin aika äkkiä sen jälkeen. Tästä tuli helppo ja löytyi nopeasti. Juoksi ihan suoraan.


16.12 MA haukkumistreenit Sirkuksella

Novan kierroksella tehtiin eri maalimiehille haukkumista. Alla olevan kuvan Muumi lelu oli best. Sitä palauttaa myös hyvin. Itselle tuli liikaa liikettä ja lähettämisiä, jatkossa itse paikallaan ja maalimies voisi haukuttaa itse lisää. Hyviä pointteja. Ja treenata kotona pidempää sarjaa.

Nyt haukkuja 2-10. Vikassa kävelin puolikaaren ympäri, siinä pätki kahdesti haukku -> liian vaikea vielä. Tavoite, että haukun rytmi pysyy ja palkataan vaan ehjää haukkua ja focusta maalimieheen.

Tämä oli Novan neljäs ilmaisutreeni porukalla haukkumista, muuten tehty yksin tai hakutreenien perään muutama yksittäinen.

Messarilöytöjä, viime vuonna tuntui ettei löydä mitään ja tänä vuonna löytyi. Ehkä se johtui käteisestä lompakossa. :D Tänä vuonna oli kyllä ilmaisherkkujakin!

Tämän Arrakin takin bongasin treeniryhmäläisellä ja on näppärä koiraharrastajalle, taskuja riittää. Heijastimet hihoissa saa myös piiloon/käännettyä.

Lauantaina 7.12. kuvasin Helsinki Winner näyttelyä Messarissa, tollerit, bortsuissa loppua ja vähän kultsuja. KUVAT



Meillä oli pari yötä hoidossa su-ti ihana Raiku tyttö (Facebookissa Riemu ja Raiku). Tulivat Novan kanssa hienosti juttuun. Gavankin kanssa ulkona mutta sisällä oli loukkaantunut, että kuningattaren rauhaa rikotaan kun ei voi nukkua rauhassa kärkkymättä, missä hoitokoira liikkuu (vaikka jätti Gavan hienosti huomiotta). Kotona oli rauhallista, kukaan ei vinkunut tai häirinnyt yöllä, ulkona sitten on vauhtia ja kaksi ahmattia olivat. Pallohulluus yhteistä. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...