Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.12.2019

Markolla tuuraamassa

MA Markon agility irtoaminen ja lähelletulo vihje 2.12

Gava treenasi, koska kun näin lähelletulo tekstin päätin että tonne me mennään ja kun paikkakin oli myynnissä. Selkeesti nyt on aika, kun täytyy muistutella haltuuntuloja ja ohituksia. Ehdittiin tehdä 1- 25 pätkissä.

Näissä treeneissä toki ansoja oli, mutta kepeiltä meni ansaputkeen, 20 hypyn jälkeen hypylle toki koitin ohjata sitä kevyemmin. Sitten takaakierto takkusi ja meni suoraan, toisella toistolla. Ja ansan ohituksella muutaman toiston jälkeen kun 10 tehtiin vekkiä otti myös ansan ja kävi katsomassa kouluttajalta saisko sen lelun kädestä. :D Mutta aika vähin toistoin silti!
Rimat oli 55 ja 60cm. Tiputti 60cm rimaa 20 hypyllä, kun tuli toistoja. Monesti oon palkannut itse kädestä käännökset, mutta nyt tehtiin niin että Marko heitti palkan tai sitten palkkasin taskusta lelulla.

Ansojen ohitukset/ käteentulo:
- 7-8 tein poispäinkääntönä, sitten otin haltuun ja kuvan alakautta kepeille tai palkka tuli esteen ohituksesta. Tämä meni suht helposti.
- 7-9: toinen reitti oli jäänyt hoksaamatta, otin takaa, in-in hypylle 8 ja siitä haltuun ja kepeille. Eli koira meni ansahypyn puolelta. In-in oli vähän vaikea miinuskulma, mutta selvisi sen vaikka välillä oli pelasteluhyppy (ristiin). Heti ekalla kepille vienti sujui. Kertaalleen jäin liian paikalleen niin meni hypylle, enkä ollut sanonut haltuuntuloa.

Videolla alku 10 asti (ekaan toistoon)

- 9-11: kepeillä ekalla kertaa persjättö ja sujahti putkeen 28. Toisella onnistui kuvio. Toinen ohjaus oli päällejuoksu kepeillä ja siitä 10 mutta se oli selkeästi vaikeampi koska vientimatka oli pidempi. Käsi myös näytti vähän kuin leikkauksen ja hyppäsi ristiin. Piti mennä vähän lähemmäs vekkaamaan, mutta siinä ansahyppy tuli vielä lähemmäs. Haltuun tuli ensin liikaa, ettei hypännyt edes. Sitten saatiin haltuuntulo ja hyppy mukaan. Tämä oli myös hyvä kohta, erottelua käännös vs leikkaus tai ansalle meno. Noihin kulmiin pitäisi saada käännöskäskyä toimivaksi.. Käytin vain hyppykäskyä.

- 20- 21 kuviota katsoin jo kuvasta. Tämä taas tehtiin kiertäen ansahyppy oikealta puolelta. Eli tiukkakännös 20 takaakierrosta valssaten, sitten persjättö ansan ohituksen jälkeen ja in-in hyppy 21. Tämä oli vaikea, koska piti juosta niin etten nää seuraavaa hyppyä. Näistä ohituksista selkeästi vaikein, koska laukan ja kaarratuksen puolella oli ansa. Vähän samantyylinen kohta kuin isonkentän treeneissä viimeksi kuvio, missä tapeltiin. Tän tyylinen treeniin! Sitten vaikein oli vielä saada 21 hypyllä menemään ristiin, koska kaarratti sitten väärässä laukassa hypylle ja luki sitä pyörityksenä jos olin jäljessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!