Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.12.2019

Novalle agissa leijeröintiä ja omatoimiharkat

TO Marjo Koranderin agitreeneissä 
kisoista peräisin ollutta leijeröinti rataa Novan kanssa. Tehtiin yhteen osaan.

Aluksi palkkasin pari aata, kun oli odotettavaa.

1-5: Ekalla kerralla meni aalle, kun sanoin hiljaa käännöskäskyn ja ajattelin että kääntyy. Toisella kerralla sujui. Puomi ok, haukkui siinä? 4 hyppy mentiin seinään päin eli toiselta puolelta. Tein in-in käännöksen, mutta sillä tuli hypylle niin viistoon että osui siivekkeeseen tai tiputti riman. Varsinkin, kun piti ehtiä työntämään kepeille, meni vaikeasta kulmasta 2-3 väliin.
En ollut ajatellut pidempää reittiä eli pyöritystä 3 siivekkeen ympäri ja 4 hyppy "suoraan" jolloin kulmasta kepeille tuli parempi ja hypytkin helpompi ohjata.

Leijeröinti ja irtoaminen
5-7: kepit, putki ja putkesta (puomin toiselta puolelta) pituudelle. Tai ekalla kerta palkka oli putken ja pituuden väliin. Sitten pituuden edestä ja seuraavaksi pituuden jälkeen.
9-11: muurille irtoaminen oli vaikeampaa, koska namimaattia ei näkynyt. Aluksi taas palkka muurin edestä, silti juoksi välillä puomin alastulolle kohti mua, putkesta tultua.

11-12: aloitin niin, että jätin odottamaan Novan putken suulle ja menin puomin toiselle puolelle. Kun katsoi muuria käsky. Ekassa jäin liikaa takaakierrossa jalkoihin. Sitten se onnistui. Lisäksi putki ja takaa 14 ja keinu kertaalleen. Palkkasin keinun, mutta ei tullut tehtyä kisamaista, missä juoksisin ja kutsuisin jatkamaan rataa.

19-20: tehtiin vielä hyppy, putkeen (erottelu) ja kepeille takaaleikkaus. Ohjasin liioitellusti ja ihmetteli väliaitaa, että mihin täällä mennään. Gavan kanssa taas se etäisyys toimii. PE agia omatoimisesti Tiinan ja serkkupoika Artturin kanssa Lägillä.

Gava: 
- suorasta lyhyestä putkesta kepeille 90 astetta avokulmaan. Huomasin että alussa kun otin hypyn kierto ja putki, että olin aina ohjaamassa ja linjaamassa koiraa kepeille. Vaikeutin kulmaa jo kahdesti, kunnes hoksasin sen. Tein sitten niin, että tulin jäljessä sen verran etten itse muuta koiran linjaa omalla sijainnilla. Gavahan ampui suoraan siihen väliin, mikä oli helpoin. Ensin sitten takaaleikkauksella, että oma puoli vähän vetäisi oikeaan väliin. Hoksasi sen korjauksella ja sitten kulma sujui.
- putki ja kepeille täyskäännös, ohjaajan juostessa valmiiksi toista puolta.Nova:
- kepit suorasta putkesta: verkko oli avokulman puolella ekassa välissä. Ensin yritti juosta verkon jälkeen kepeille. Yksittäisenä ensin ja siinä hoksasi. Sitten vauhdista yritin antaa Novan itse miettiä.
- kepit umpikulmasta tiukkaan kulmaan: nämä sujui heti ekalla, näitä on saatu nyt enemmän toistoja alle.

- putkiin irtoaminen:
hyppy, u-putki ja siitä suoraputki n. 8m välillä. Ekoissa juoksi suoran putken ohi! Edellinen putki syötti vähän vinoon, mutta muutkin osasi tuon.
 - Toinen oli pimeään putkikulmaan suoraanputkeen, tässä tuli mua kohti kyselemään, osassa irtosi putkeen (oikealta puolelta). Nämä selkeästi vaikeita ja oli pakko mennä lyhyen putken rinnalle. Toiselta vasemmalta puolelta tämä ok.
- Kolmas kohta oli yllä olevan kuvan suoraputki poispäin kepeistä ja siinä mutkaputkeen 1. Pyrin tässä myös jäämään keppien toiselle puolelle. Alkuun Nova kiersi ansasiivekkeen mun lähellä, kun otin sen pois niin meni kepeille (aika hyvin, mutta ei niin käsketty).  Sitten tuli mua kohti, kun ei tajunnut putkea. Välillä taas irtosi sinne hyvin. Selkeästi kun putkeen mennessä piti kääntyä vasemmalle niin se oli vaikeampaa. Onhan se eri suunta kuin mitä seurauksessa tai tötsän kierrossa. 
Pyrin ohjaamaan kävellen tai parilla juoksuaskeleella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!