Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.12.2019

Torstaina tokoa Sporttiksella

To 5.12 mentiin Katin ja belgi Trian kanssa tokoilemaan Sporttikoirahallin isolle puolelle.

Katin ottama kuva tytöistä


Novalle: 
- ruutu alustalle ja ilman: hyvin! Myös ruudun loppuosa, tämä ok.
- ohjattu: liikkuri vei kapulat ja keskellä vesipullo. Ekassa seurautuksessa vein lähemmäksi haettavaa kapulaa. Seisomaan stopin istui. Nouto onnistui ekalla. Sitten uusiksi niin, että lähetys oikeasta kohtaa, tämäkin sujui. Eka ohjattu liikkurin kanssa.
- kaukojen eka istu nousu: 7m, 10m ja 12m sujui. Kunnes sitten Nova keksi yli 10m matkalla nousta seisomaan. Ihan hyvin nousi, mutta ei pitäisi osata tota edes metrin päästä.
- namista luopumisen ohessa saatiin vähän kaukojen seiso-istu vaihtoa ihan käsiohjauksella.
- Nova sai treenata odottamista, kun Tria teki. Kävin palkkailemassa. Vinkumista kuului kyllä välillä. Nova odotti agilitypöydän päällä, hihna kyllä kiinni, mutta pääosin pysyi makuulla. Luoksetulossa taisi nousta istumaan, kun olin pitkään kauempana ja Tria teki agilityputkeakin.

Gavalle: 
 - eteenmeno, juoksi kynnysmatolle vähän vinoon. Pyysin korjaamaan, lelu oli valmiina. Ekassa lähti kohti ruutua. Toisella kun sanoin "mene" sujui.
- toinen eteenmeno oli suora, salaa viedylle lelulle
- ruutuun lähetys: pyysin lähemmäs mua ja stoppasin rinkiin (missä jeesusteipillä rajat), mietti hetken istumista mutta pysähtyi seisomaan. Ruutuun ok.
- luoksetulon stoppi kerrattiin putkesta kutsuen, teki seisomisen ja siitä palkka.
- ohjattu: merkistä ensin palkka, meni yllättävän ripeästi! Vaikkakin vinoon merkille. Ei ollut alustaa apuna. Kapulan noutokin sujui. Tehtiin molemmat suunnat, Gava menee kyllä aika tiukalla kulmalla kapuloille.
- kierto: tehtiin n. 25m päästä ja kapulat matkalla. Sujui hyvin, palkkasin pelkän kiertämisen. En jaksanut etsiä hyppyjä ja kello oli muutenkin paljon.


KOTITREENIÄ
Kotona on nyt vähän treenattu Novalle taas kaukojen vaihtoja. Tekniikkaa haetaan vielä ihan edestä käsimerkeillä ja nami tulee toisesta kädestä. Kotona 2 treeniä takajalat korokkeella, alkaa pysyä jo paremmin.
- Kokeilin su ensin korokkeella, sitten maassa ja saatiin onnistuneita seiso-istu-seiso vaihtoja. Korokkeella maahanmenot ei onnistu, liikaa eroa.
- Porukoilla on tehty takajalat targettipyyherullalle, tässä jalat vähän lähtee pois tai liikkuu. Saatiin kuitenkin jotain onnistumisia. Tätä Novan on myös vaikeampi löytää takatassuilla, joten saa treenata myös siihen tassujen laittoa.

Gavakin teki sisällä kaukon palkalla, kun sai lelun juoksi sohvalle äitin syliin. :D Gavalla on ehkä valeraskaus, haluaa pesään, vinkuu enemmän ja on aika huomion kipeä. Ruoka maistuu huonosti.

METSÄTREENIÄ lenkeillä
Nova tuli mulle to illasta, joten lenkeillä on treenattu haukkumista muumille.
- Tehtiin eri määriä, max 15 haukkua. Kokeilin su myös niin, että pidin jalan ja katseen jalassa, mutta otin lelun seläntaakse. Aika hyvin haukkui pitäen etäisyyttä ja heitin lelun.
- Tuli myös testattua lenkillä, missä ei ollut lelua mukana että saako haukkumaan namin kanssa. Ei sujunut, tuli vain "röhkimistä".

Eteenmenoja metsässä Novalle: jätin muumin kannon tai kivenpäälle ja käveltiin 25-40m, yleensä n. 30m. Varvikossa tms "umpimetsässä". Aiemmin tehty näitä poluilla. Apuna oli myös oma jälki. Hyvin meni suoraan ja lelu löytyi nopeasti! Ihan ekassa ei tajunnut etsiä kannonpäältä vaan haki maasta hajua. Täytyy tehdä myös pidemmältä matkaa, ideana kun haussakin lähetykset voi olla 50-60m. Nää oli ainakin helppoja ja kun kaikisssa Nova tiesi lelun jäämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!