Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

20.3.2021

To omatoimi nomea

To kokeiltiin ekaa kertaa ison "fasaanidamin" 1800g nostoa. Yllättäen se sujuikin lyhyeltä matkalta. Jossakin kokeili roikottaa reunasta. Ja sitten keksi myös otteen oikein keskeltä. Ei pysty myös kantamaan huonolla otteella. Keskeltä on vähän pehmeämpi. Noin painavaa ei silti viitsi usein tehdä, kun on niin punttisalia.


Nova kokeili samaa perjantaina. Hetken mietittyä löytyi oikea kohta ja oli hauskaa. :) 


To ilta 
Lenkillä harjoiteltiin Tofun kanssa. Hiekkatiellä ja sen lähellä, oli kuitenkin rauhallista pimeällä. 
paluunoutoa: Tofu istumaan, dami eteen ja pyysin tuomaan n. 10-15m päästä. Dami unohtui ja yli puolivälistä käsimerkistä kääntyi takaisin hakemaan damia. Hiukan pohti kääntymistä damin kanssa. Mutta toi sitten.

Damin pito ja n. 3-5m matkalta tuominen eteen. Alussa tiputti paristi, sitten hoksasi pitää kunnolla. Peruuttaessa kutsuin eteen istumaan&käsikosketukseen. Nämä sujui hyvin. Apparin kanssa voisi tehdä niinkin että ojentaa damin ja oon itse kauempana.

Kokeiltiin vielä muutama toisto eri kohdassa noudon loppuosaa/paluuta: ekassa unohti taas ottaa damin mukaan. Otettiin väliin lyhyeltä matkaa missä piti suussa ja kutsuin eteen. Ja sitten sujui maasta otettuna n. 10m.

Noudot, toisen damin häiriöllä: ensin 90 asteen kulmassa. Pyysin hakemaan viimeksi heitetyn. Tässä tarvitsi käsiapua lähtöön. Mietti vähän noston jälkeen, mutta kääntyi tuomaan.

Sitten vaikeampi, missä mentiin viistosti aiemmin heitettyä damia ja Gavaa kohti. Mutta juuri ennen toistoa heitetty dami tuli lähemmäksi ja vähän eri linjaan. Nosti damin ja meinasi lähteä sen kanssa toiselle, muistutin tuomaan. Toi hyvin sen jälkeen! :) Toistolla sujui. Palautuksessa otin damin kainaloon, nameja syöttelin yksikerrallaan käsikosketuksesta kädelle. 

Jossakin taisi nostossa töniä damia, ehkä joskus voi olla jonkun kohteen edessä ettei voi "liukua" päälle.

Jatketaan molempia tapoja, niin vahvistuu noston jälkeinen palautus.

Flatpowerin hihnat, suomalaista käsityötä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!