Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.3.2021

Tofu 1v ja noutojaTofu 1v! Vietettiin synttäriä su 28.2. Virallisesti 29.2. 

Tofu sai patee ja jauhelihapulla "kakun". Poitsu on sopeutunut hyvin porukkaan ja sellainen mitä toivoinkin. Suhteellisen kiltti, keskittyväinen ja kuitenkin löytyy vauhtia. Meidän iloinen pusupoika. Joitakin asioita miettii ensin, esim jos joku seuraa epäilyttävästi lenkillä ja hetken ihmeteltyä toteaa ettei siinä ollut mitään kummallista. Kaikkia koiria pitäisi saada moikata, siinä työnsarkaa vaikkei olla koskaan lenkeillä kaikkia tervehditty. Vain paria naapuria. Jossain asioissa sanoo ääneen mielipiteensä tai innostuu asiasta, jossain taas on viilipyttynä. Leikkiessä käyttää ääntä ja "nariseva sarina" on vakkari. Ehkä hiukan vahtitaipumusta oli ilmoittaa pihalla ihmisistä, jota kitketty pois. Ei vahdi kuitenkaan resurssejaan leluja, luita tai nameja. Tykkää makoilla lähellä koiria ja ihmisiä. (Ai mikä bortsujen kirjoittamaton sääntö että peti olisi yhdelle tai sohva?) Leluilla leikkiessä haluaa ne itselleen, jos Gavan kanssa leikeistä kyse tai toisen suusta voi hakea lelun. Keskenään leikkiessä lelut palautuu hyvin. Tofu on tosi ahne, mutta ainakin vielä kop kop kiltti eikä varastele. Ruokailun yhteydessä tekee kaiken vauhdilla, paitsi makaaminen paikallaan. Tofu tykkää nojailla päällään kohteisiin, esim eteisessä Gavan päälle, sohvalle, käsikosketusta tarjosi vieraallekin. 

Tofun kanssa kuten Gavankin kanssa panostettiin jonkin verran malttiin, rauhoittumiseen alustalle tai korokkeelle. Käy siihen- makuuta. Sosiaalista palkkausta. Luopumista. Kuitenkin laiskemmin on harjoiteltu viime kuukausina. Lisäksi tokokisoja ajatellen ei olla harjoiteltu, kun aiemmille oon kouluttanut alon liikkeitä. Tofu osaa niistä palasia, mutta ei samalla tavalla. 
Eniten on panostettu nomeen ja hakuun, kun pystyi treenata metsässä. Vaikka Nova on 1 koira haussa. Agilityyn on muutaman kerran tutustunut lähinnä hypyllä eteenmeno ja putki 2 kertaa. Näyttelytreeniä myös vähän. 

On kasvattanut jalkoja, turkki on kihartuva ja osittain kreppikiharainen, joka saa näyttämään turkin paksummalta. Korkeutta meidän tollereista eniten, vaikka Tofu on Nova kevyempi ja sirompi sekä lyhytselkäisempi. 

Luustokuvia ei olla vielä varattu tai mietitty tarkemmin. Ehkä jos sopivat kimppakuvaukset tulee niin voisi mennä, tai kun sisaruksia aletaan kuvata. Toisaalta vielä kun ei ole mitään tapahtumia niin ei haittaisi dopingaika. 

1v, 17.1kg, kork 54cm

Tofu 1v


Iltapäivälenkillä noutoja pikkudamilla. 
Vein ensin damit Tofun nähden. 
Luovutus pidemmältä matkalta. Nostossa ja pidossa meinasi alkuun liikutella damia suussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!