Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.3.2021

Kimppa malttitreenit ja aksaa

Tiistaina Petikossa malttitreeniä nomessa
Mukana oli Krista&Hertta, Sanna&Vaara ja Enni&Leevi.

Istumista dami ja lelu heitoissa: Tofu treenasi ensin Vaaran kanssa. 
Malttia niin, että istuivat n. 10m päässä toisistaan nenät vastakkain ja välissä ohjaajat heitti dameja ilmaan ja sivuille. Vaaralle myös lelua. Omat lelut oli autossa Tofu pysyi täydellisesti! ❤️ Palkkailin toki usein ja alussa olin lähempänä.

Seurausta damien ohi: luopumista näin. Hyvin teki!

Ryhmä paikka istu: Tofu oli hetken keskellä, sitten reunassa. Välipalkkailin. En ottanut aikaa. Pysyi 100%. Vaikka naapuri nousi välillä. 

Tofu odotti toisen luoksetuloja sivulla. 

Perusnouto: (tehtiin paikassa missä aiemmin damihäiriötä. Näitä on tehty vähemmän, enemmän niin että viedääm yhdessä tai itse vien damin ja koira odottaa. Tai eteenmeno lähetyksellä. )
Heitin damin. 
1. Ekassa nosti ja meni katsomaan 5m päähän mustaa lumikökköä. 
2.Toisessa meinasi mennä damin kanssa kuvaajan luokse. Tiputti matkalla damin. Toi ravilla. 
3. Otti ja pyysin tuomaan. Kuitenkin saisi tuoda varmemmin ja ilman apuja. Pehmeää damia pureskeli ja tiputti matkalla. Toi ravilla. 

Näihin siis muutakin häiriötä aluksi kauemmas. Ehkä 2 lelun leikillä muistuttelua? Toisesta lelusta voisi tulla vauhtipalkka. Tokossakin käytetään palautuksessa lupaa irrottaa ja tulla leikkimään. Karkuun juokseminen myös mahdollinen. Tokossa tehty myös sitä että kapula on pitkällä matkalla.
Kirjassa 2 pallolla harjoitella ettei vaihda niin että alkuun 2.esine on selkeästi kauempana ja sitä tuodaan lähemmäs. 


Tässä kimppatreenien perusnoudot "mokilla". Perjantain videolla kehitystä, vaikka olikin kotiympäristöä. 

- - - - - - 
KE AGILITYA Josefinan kanssa Gava&Nova sekä tokoa Maurille ja Tofulle

Gavalle kepeillä vähän jyrkempää avokulmaa kuin 90 astetta. Missä joutui korjata omaa linjaa. Näyttämällä, palkkaamalla sisäänmenoon (lelu valmiina) ja sitten ilman apuja. Takaaleikkaus sijainnilla ja ohjaaja sisäpuolella kauempana. 
Paljastui sitten, että ohjaaja toisella puolella niin jäi 2 väli pujottelematta kun tuli liian laajasti. Ohjuria ei meinannut taas muistaa ja yritti mennä sen ali tai hypätä yli. Kepeissä kehitystä silti. :) 

Gavalle myös esteen ohittamista, tässä-käsky ja reiden taputus (Josefinan kanssa). Putken ohi ja hypyn ohi. Vasempaan kaartuvalla radalla vaikeampi. Mutta kun ohjaaja lähti kirittämään edellä tuli helposti ohi. 
Novalle kepeillä ensin loiva avokulma, häiriönä hyppy. Sujui läheltä. Sitten tiukempi kuin 90 asteen kulma, avuksi 1 ohjuri. Alussa yritti mennä 3-4 väliin ja ohjurin väärältä puolelta. Sitten hoksasi. Ohjuri pois ja sujui taas. :)
Helpommalla kulmalla niin, että otin toiselta puolelta vastaan. Sujui. 

Novalle aata: keskikohdalta alasmenoa, 1 laukka alas ja siivekkeen kierto. Tämä sujui ihan hyvin, mutta alussa meni hypyn siivekkeen sijaan. Aan ylhäältä 2 laukkaa alasmenolle ja kiertoon. Tässä osassa askellus ei niin hyvä, mutta vain kerran ei osunut. Vaikea oli saada focus alasmenoon ja kiertoon. Avuksi kiertoon, että Josefina kävi näyttämässä siivekettä.

Kokeiltiin myös koko aalla niin että kiersi siivekkeen aalle, aa ja kiertoon. 

Täppäys leikkiä aalla, missä piti ottaa alasmenolta laukka ja kiertoon. Josefinan piti mennä aan eteen stoppariksi, ettei mene sinne asti.

Lelusta luopuminen kiertoon mennessä: lelu maahan ja sen ohi kiertoon. Molemmilla puolin ja siivekkeen vieressä. Vasta kierron jälkeen sai luvalla ottaa. Alussa yritti varastaa.

Tofu pääsi lopussa, oli kentän haravoimista. Tofulle odottamista. Vähän seurausta. Liikkeestä maahanmenoa käsiavulla. Ja lyhyt suora putki, niin että kutsuin toisesta päädystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!