Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.6.2021

Kranio ja Tofun aksan alkeita

Keskiviikkona 2.6 kraniossa. Novalla meni 1h ja kaksi muuta nopeasti. Tofu oli n. 10min tsekkaus. 

Novalla oli niskassa ja hännän tyvessä rangassa vinoutta. Ja toista kertaa tassussa korjattavaa. 

Gavalla varmaan poskihampaan poistosta vähän kiertoa leuassa, sama juttu aiemmin. Sitten vasen takajalka oli jumissa, ehkä oli sen takia keventänyt vähän etujalkaa. 

Gavan piti pitää silmällä ilmastointilaitetta, joka puhisi välillä 10m päässä. Ei onneksi korkeita ääniä. Todettiin lopulta, ettei siitä ole vaaraa eikä se hyökkää sieltä. 


La 5.6 Tofu ja Nova kävi uimassa Lippajärvellä aamusta. Henkka heitti, kun mentiin kaksikon kanssa metsään näkösuojaan. Sitten, kun Nova totteli vapaana tulla mukaan ja onneksi mieskin totteli heittää vasta, kun ollaan piilossa. Ensin Tofu haki, lähetin metsästä. Sitten Nova taakse lähetyksenä. Muutama uinnin aikana heitto. Sitten Tofulle 2 noutoa kaislikon suunnasta. Jälkimmäisessä epäröi, kun ei ollut nähnyt heittoa ja lelua ei ihan näkynyt. Lähti ja sai hajun lähempänä, ei nyt ihan suoraviivaisesti.

Sitten Tofu juoksee polulla Novaa päin häntää ja Nova alkoi murista ja meni Henkan luokse edelleen muristen kivusta. Roikotti loppumatkan häntää ja lähdettiin kotia. Annoin kipulääkkeen. Illalla nosti jo häntää. Säikähdin kyllä! 


La 5.6 illalla Tofu lähti sitten agilitykentälle, jonne oltiin sovittu treffit Nooran ja papillon Hipun kanssa (n. 2kg kaveri). Kuvausta ja yksittäisiä esteitä. 

Tofu oli aiemmin tehnyt hypyn, ei tosin noin korkeata (30cm). 

Ekaa kertaa pehmopituus, jolla tarjosi ensin tasapainoilla ja kiipeillä niiden päällä. Vauhdilla hyppäsi yli.

Rengas etupalkalle niin että olin ihan lähellä tai osoitin rengasta.

Tehtiin myös seurausta, mikä sujui hienosti!

Tofu odotteli myös hienosti taukokivellä ja oli samaisella kun palasin. Välipalkkasin paristi. Siinä treenattiin viime vuonnakin pysymistä. Ja alun jälkeen käveli nätisti ja oli ihana lenkittää vain yhtä koiraa. Lopussa Tofu esitteli purossa kahlaamista ja roskien kalastelua. Nätisti moikkasi kaveria, vaikka nenä oli melkein jo toinen kuonon kokoinen. Sai varoa hihnassa ettei Tofu innostu huitomaan tassuilla, mutta nätisti moikkasi. 


Kuvia tulee myöhemmin, käsittelyjonoa ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!