Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.6.2021

Seuraus kuuri! Tokoa/tottista muistuteltu

Tiistaina käytiin pitkästä aikaa tokoilemassa/tottistelemassa Wilman ja Räyhis PON:n kanssa. Yksilötreenit. Heurekan nurtseilla.

Novalle

- jäävät istu ja seiso. Istu ok. Ekaan seisomiseen käsiapua. Toka ilman. Molemmat ok. Takapalkka käytössä. 

Noutokapulan kanssa palkkasin ensin kapulan heiluttelun. Sitten heitto, kontaktin jälkeen seuraus ja n. 3m matkalla välinouto. Eli kapula jäi meidän väliin. Luovutus oli aika hyvä ekalla. Toisessa meni taas ihan vinoon. Sitten taas ok. Ilman apuja ei osaa tulla eteen vielä niin hyvin. Siinä olisi työmaata. 

- Seurausta: eka 10m hyvin, sitten piti vilkaista välillä muualle ja tekniikka huononee suoran loppua kohti. Myös juoksussa meinasi edistää. Näyttää katsovan mua kasvoihin tai sitten hakee kohti oikean käden palkkausta? Vaihdella etäisyyttä. Palkata selän takaa. Tai pyörähdyksen jälkeen, ei palkan suunta. Nyt pyörähdyksestä meinasi lähteä eteen ja sitten löysästi ympäri tai kohti jotain kohdetta. Joko edistää tai väljä. Paitsi jos palkka luovuttavana. Huomauttamisella ei paljoa vaikutusta. 

Tofulle

Seuraus: Ekaa kertaa liikkuroituna seurausta. Liikkeelle lähtöjä ja alun kontaktia ei olla varsinaisesti treenattu. Ja ehkä niihin on jäänyt apukäsi, jolla on helppo. Ei kauheasti kiinnostanut liikkuri, mutta myös idea pidä kontaktia pitkään ei ollut niin selvä. Tähän käyttöön "seuraa" kontaktia varten. (nomessa "healing")

Liikkeestä maahanmenoa peruuttaen ja kokeillen myös seuruupuolella. Siinä meinasi mennä vinoon. Käsiavulla nopeasti. Pienemmällä käsiavulla hitaampi, joutui miettimään. Näitä lisää! Huomannut myös arjessakin että "maahan" ei ole yhtä tuttu kuin istu.. 

Pito: hyvin piti! Vaikken muista onko kapulalla tehty?

Nouto: yksi vauhtinouto. Ei ongelmaa. 


TI illalla lähikentällä Novalle jatkoin seuruutreeniä. Totesin, että kun jätin etäpalkan namirasialle. Niin heti alkoi kytätä eteen, paikka edessä tai ennakoi sinne pääsyä. Tottiksessakin treeneissä ollut eteenmenon palkka. Tai kapulakin voi nostattaa edistämään. Tuli mieleen Ruutin kosketuskeppi kuuri ja päätin, että kokeillaan sitä. Ei ollut kosketuskeppiä mukana, mutta yksi kamerajalusta/vanha cd telinejuttu. 

Sivulla istuen muistuteltiin asentoa, välillä piti korjata itse taaksepäin. Housun sivusauman kohdille/lonkkaluuhun eli vähän korostetustikin taakse tai korkeampi kontakti. Sanoin heal, yhdessä vaiheessa oli liki.. Tarvittaessa voisi pohtia seuruukäskyn vaihtoa. 

Sitten hitaassa kävelyssä seurausta ja "kosketuskepillä". Kävelin neliötä tai 10-15m suoraa namirasian ohi. Välillä vapautus taakse tai pyörähdys ja sen jälkeen. Kun tunsin, että koski niin palkkasin takakautta tai kipolle. Itselle opeteltavaa palkata takakautta. Tässä samoin, en antanut hyppiä vaan piti eka luopua ja keskittyä. Kokeiltiin myös noin 30-40m matkaa. Mutta pidin kriteerin kokoajan vain koskemisessa ja paikassa. Eli oli vaikea laskea paljon matkaa tuli nyt palkkojen välille. Sinänsä hölmöä, että välillä tuntuu että kyllä tämän ikäinen koira jo osaa eikä tajua palata vahvistamaan paikkaa ihan "alkeista". 

Seuraus kohti namikippoa: tätä on treenattu Tofulle, että vain kun paikka on oikea vaikka 1 askel, pääsee palkalle. Mutta ei Novalle varsinaisesti ellei vahingossa. Kosketuskeppi oli apuna. Ja tätähän tulee jos on kivoja kapuloita, eteenmenon palkka jne. 

- seurausvideo 


Tofu odotti Novan treenin rauhassa ja kävin palkkailemassa välillä. Tofu treenasi myös vähän seurausta ja maahanmenoja. 


KE Kilon nurtsilla tokoa/tottista

Novalle seurausta, nyt oikea kosketuskeppi naksuttimella. Toiseen päähän namipurkki, päällä nami ja toiseen lelu n. 30m. Lelua ohittaessa seuraus hajosi eli sekin työn alle. Nyt oli jo paljon parempaa! Yksi treenikin teki jo ihmeitä. Toki lelu etupalkkana vähän häiritsi. Vähän jäi siihen myös kiinni, kun meinasi karata mielummin lelulle vs namille. Palkkasin eniten namilla etänä tai kädestä. Etäpalkka voisi olla hyvä, jos sillä saisi pois sen ongelman, että seuraus hajoaa ilman palkkaa luovuttavana. 

- seurausvideo 

Jäävät seiso ja istu ok. 


Tofu odotti taas paikallaan, hienosti ja palkkailin. Täysin hiljaa ja rauhassa. Oli kytkettynä varalta, kun ohi meni välillä koiria. Eipä kumma niistä välittänyt, kerran nousi istumaan. 

Tofulle seurauksen liikkeelle lähtöjä. Liikkeestä maahanmenoja, vähän käden häivytystä tai palkka toisesta kädestä. Ja sivulta maahan ja istumaan. Maahanmeno oli helpompi. Istumaan nousussa välillä liikkui takajalat. 

Novakin odotti vapaana ja ihan hiljaa. Vaikka Tofu meni lelunkin kanssa rallia ohi, silloin piti kyllä koittaa kurottaa leluun. Tällaisessa se osaa taas odottaa rauhassa. :) 


Tottelevaisuus on nyt helposti jäänyt vähemmälle. :D Vaikka kyllä koiran pitää olla tottelevainen ja koirat tykkää. Pitäisi saada Kiloon/Leppävaaraan lähistölle treeniseuraa. Kivempi jos ei tarvitse mennä autolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!