Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

5.6.2021

Mökkeilyä, nomea ja tarkkana pidon kanssa

La ja su mökillä vesinoutoja. Tofulle H vei ekana päivänä kumiveneellä. Tokana soutuveneellä. Tofu näki soutuveneen ekaa kertaa ja meinasi alkuun haukahtaa, kun aiemmin naapurit meni samanlaisella ohi.
Vähän epävarmuutta jäi ehkä viime lampitreeneistä ja piti olla ihan 2-5m sisällä damit. Kun haki läheltä sitten tuli rohkeutta mennä kauemmas. Ekana päivänä 1 dami (Novalle kauemmat) ja tokana 2kpl läheltä. Sitten veneestä heitto n. 10m matkalle. Vähän mietti kunnes lähti. 
Novalle ekana linjaa veteen, damit valmiina ja sujui hyvin.






La iltana reilu 1h malttitreenit iltaruokaa tienaten. Pääosassa Novalle tehtäviä ja luopumista. Tofulle makuuta ja istumista. 
-Fb:ssä listaus-

Tofun ekat suppilautailut laiturin lähellä.
Ti aamun nome:

- Tehtiin 2 linjaa dameille. Joku vanha tien pohja apuna. Matkaa oli n. 50-60m. Karsin ja jätin damit. Sitten suorempaa reittiä muistipaikalle lähetys. Hyvin molemmat! 
- damin jättö, koira n.10m siitä ja taakselähetys n. 20m päästä. Ekalla sujui heti! Tokassa mietti hetken kunnes lähti.
- sitten myös kävellen koiran kanssa reitin ja tiputin salaa damin. Nyt pystyi kävellä suorinta reittiä, kun koirakin oli siitä juossut. 
- toisessa yritti kerran juosta kameran luo, kun näytin hätäisesti. Musta katsoi jo suoraan. Ja kerran teki lapulle käsikosketuksen. :D

Toisessa paikkaa kerran kokeiltiin liian vaikeata, tuli luokse. Ideana enemmän kasvattaa koiran ja ohjaajan matkaa. Koska sellaisessa käytännössä taakselähetystä tarvitaan. Me on treenattu vasta lähellä, joten työstettävää vielä. Pääsin ehkä 40m käskyttämään.

Voin tuoda ohjauskäden "rinnan lähelle" ja sitten siitä näyttää käsimerkki ylös. Ettei ole niin hätäistä.

Lopussa, kun noutoja oli jo paljon Annina huomasi, että Tofu pureskeli vähän tai liikutteli damia suussa. Muistuteltiin vähän pitoa, joka sujui välinoutona tai heti luovutusasentoon tullen. Paikallaan istuminen ja pitäminen mun peruuttaessa ei toiminut. Tässä pitää olla nyt tarkkana ja palata vaikka taaksepäin. Tai käyttää myös namikippoa, jos tulee toistoja.

Tofu riehaantuu välillä leikki painimaan. Täytyy miettiä täytyykö olla tiukempi ja kieltää ne jos se vaikuttaa damin pitoon. Tai kertoo vain, että liikaa keskittymistä kerralle.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!