Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.6.2021

Pätevä hakujuniori!

Maanantaina Tofulle hakutreenit Keimolassa. Oli tuulinen keli ja Toffe pääsi puolivälissä. Oli taas autosta yhtä intona tulossa metsään ja näytti tajuavan valjaat + pk-liivien laittoa. Haukutin ennen vuoroa ja haukkui hyvin lelua 1-5. Sai nähdä ekojen metsään menon. 

1. pisto: otin hihnan irti ja koira meni. Annoin mennä ja löysi nopeasti. :) Tuuli sieltä päin eli sai varmaan hajuakin. Minna löytyi n. 50m.

2. pisto: Tässä kokeiltiin löytyykö. No löytyi! Veera tällä puolen. n. 50-60m. 

3. pisto: tämä ilman apuja, ehkä n.50m? Hyvin meni! Ei kysellyt yhtään vaan pinkoi menemään. 

4. pisto: tässä yritin pyytää ääniapua, mutta tuuli sinnepäin ja ääntä ei kuulunut. Edes sellaista, mihin koira reagoisi. Menin 10m lähemmäs ja lähetin sieltä. Löysi suht äkkiä maalimiehen, vaikka oli muutama kaatunut puu matkalla. Matkaa 30-40m?

5. pisto: tässä maalimies ehkä 30m. Otettiin vikaan ääni niin on helppo. Löytyi! Kokeiltiin namien jälkeen lelulla haukkumista kahteen kertaan ja haukkui hyvin Minnalle. :) Näitä ei olla edes muistettu tehdä. Tofulle haukkuminen on helpompaa kuin Novalle. 

Tofu teki ihan yli odotusten. Periaatteessa 4 ilman apuja, no ekoissa näki piiloon menon. Mutta tuolla maastossa ei ollut näkyvyyttä piiloille asti ja koiralla varsinkaan. Aika epätasaista maastoa, kiviä ja aluskasvillisuutta sekä kuusiakin paikoitellen. Ehkä nome lähetyksistä ja linjoista on myös apua ja nenän käytön harjoituksista. 

Ei olisi jaksanut lähteä treeneihin, mutta kyllä kannatti taas! :)


Nova on mielestään terve, mutta vinkaisi vielä viime pe kun Tofun hihna osui häntää taittaen sitä. Joten varaan vielä toisen tsekkauksen ja jos on ok niin sitten pääsee vauhdikkaampiin treeneihin. Nova ei osaa varoa, kun menisi vain täysiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!