Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

21.10.2021

Tofun tottista ja hakua

KE TOKO/TOTTIS:  olkkarissa sain ahkeroiduttua tekemään kotitreeniä Tofulle. 

Eteentulo vain naksutin kädessä, eka meinasi hakeutua käden luo (sekun ollut alkuun eteenmenon targetti..). Sitten alkoi hoksata. 

Seurauksen tekniikkaa, naksuttelin ja namit oli rasiassa sohvan kaiteella. Ongelma tai opettamatta jäänyt vaihe on, että palkka sijaitsee muualla, käden sijainti on eri ja aloitusrutiini on eri. 

Tofu seuraa hyvällä asenteella, kun nami on lonkalla tai käsi yksinään. Sitten kun käden laittaa pään toiselle puolelle se on vielä vaikeampaa ja välillä katsoo kättä. Välillä pitää silti kontaktin. 

Kontakti liikkeelle lähdössä: Ja koska nomessa pitää katsoa eteen, niin käskystä seuraamaan lähtö ilman namiapua niin kontakti tippuu helposti. Tätä treenattiin "sivu" käskyllä, että naksuttelin kontaktin pysymistä yhdellä askeleella. 

Seuraukseen kokeilin kättä reidellä suorana (tulee kuonon lähelle), käsi rennosti roikkuen osuu Tofua päähän ja sitten niin ettei osu on enemmän A-tyylisesti irti kropasta. Sitten sauvakävely tyyliin kädet ei tietty osuisi, siinä asenne oli parempi. Tehtiin eri suuntiin seurausta 1-3 askelta ja naksuttelin hyvän kohdan. Pientä häiriötäkin saatiin miehestä kotipuuhissa (tai isokin jos asia liittyy ruokaan!). 

Tofu ei ole tehnyt oikeastaan myös pelkkää seuraamaan tarjoamista, sitäkin voisi kokeilla, niin että nami menee maahan ja jatkan kävelyä, tarjoaisi uudestaan seuraamaan jne. 


Maahanmenot: peruuttaen, pienellä käsien nytkähdyksellä. Sitten suoraan eteenpäin ja suullisella. Tipahti hissinä maahan. Jes tämä alkaa sujua! Suoraan mennessä ainoastaan meinaa olla vino, joten sitä pitää tehdä ehkä namiavuilla. 


TO HAKU Mätäkiventie Tofu

- rinteeltä haamut 2 ja 4

- ei apuja vastatuuleen 1 ja 3. 

Hyvin sujui kaikki! Valmiilla ekassa kiersi kaatuneen puun ja sai hajun. Kolmosella lopussa vähän kaartoi eteen, kunnes sai hajun ja palasi. Piiloilla söi nätisti makuulla. 

Tofulla oli intoa ja teki kivasti! Lopussa sai namirasiasta nameja, mutta ehti nostaa kerran jalkaakin ennen keskilinjaa. Lelujakin on kokeiltu, ne unohtuu monesti matkan varrelle ainakin pelkällä taistelulla.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!