Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.9.2022

Tottiskuuria: esteitä ja paukkuja

Su 25.9 pressuhyppy: 

iltalenkin jälkeen sain aikaiseksi koota metrisen vihreän pressuhypyn takapihalle ja etsiä siihen kuuluvat mutterit.

Ensin lelun kanssa yli kutsuen. Ekassa kiersi. Sitten ponnisti esteestä. Hyppy keikkui, mutta ei kaatunut. Palkkasin kaikki.

Huomasin että 7m vs 4m matkalla oli se ero, että kauempaa oli suurempi houkutus kiertää este. Harjoiteltiin seuraavaksi sivulta lähettäen hyppyä ja heitin lelun yli, kun koirakin oli ilmassa.

Sitten hyppy kapulanheitolla, hyppäsi(?) mutta kiersi puun lähellä, sitten tajusi noutaa kapulan. Palkkasin estettä ennen. Jossakin ponnisti taas esteestä. Palkkasin kaikki super kivalla pallolla jossa oli naruperässä. 

Otin sitten matalemmalla hypyllä estenoudon koko kaavana. 


Ma 26.9. Talissa tottista 

vain Novalle ja äiti oli mukana. Treenattiin kahden poliisin jälkeen, jotka jäi vielä kentän ulkopuolelle hengailemaan. :D 

Seurausta, jäävät ja luoksetulo. Äiti vei eteenmeno palkan. Liikkeestä maahanmenossa pysyi maassa ja eteenistumisen jälkeen palkkasin jalkojen välistä.

Eteenmeno tehtiin lopussa ja sujui hyvin, lopussa ehkä pientä mutkaa. 

Hyppyä metrisenä kutsuttuna ja palkkasin. Ekassa taisi ponnistaa esteestä. Sitten kapulan heitolla ja palkkasin noston jälkeen, hyppäsi esteen kautta. Kerran kokeilin sujuisiko paluuhyppy, mutta meni esteen ihan taakse ja kielsi sitten jänistäen. En halua nyt saada epävarmuutta sillä, että yritettäisiin viime tinkaan että sujuisi toiseenkin suuntaan.. Tärkein olisi jos hyppäisi menomatkalla. Kokeilin kerran matalemmalla hyppynoudon kokonaisena. 

A-este: tuli muutaman kerran ohi, joten piti näyttää lelua esteen päällä ja palkata. Sitten sujui että menin vähän kauemmaksi, mutta näytin kädellä kohti estettä viistosta. Ne missä ei nähnyt mua kiersi esteen. 

Paikkista ei ehtinyt tehdä, kun seuraava odotteli jo vuoroa. 


Ti 27.9 Talissa tottista Minnan, "kelpie" Veeran ja Sannamarin kanssa. 

Ilmoittautuminen: tehtiin Minna ja Konstan kanssa ilmoittautuminen tuomarille. Yhdessä siirtyminen ja kokeiltiin myös ns kättelyä. Ekassa Nova lähti paikaltaan. Tutut maalimiehet on hankalimpia!

Aloitin Novan kanssa hyppytreenillä, kun oltiin aiemmin käyty lämppälenkillä. Ensin apparille lähettäen hyppäämään, hyvin sujui! Sitten kapulanheitto ja menin palkkaamaan toiselle puolelle hypyn jälkeisen noston. Sitten palkkasin odottamista ja appari haki kapulan. Sitten hyppynoutona, Nova kävi pohtimassa palauttaessa uskaltaisiko hypätä mutta tuli sitten esteen kiertäen takaisin, tämä ok. Kapulan luovutuksia pari toistoa n.2m matkalta, ne oli väljiä ja aavistuksen vinoja. Niitä pitää tehdä vielä..

Seuraus ja ampumiset: ehdin tehdä lämppäseurauksia ja pari muutakin otti paukut samaan aikaan. Palkkasin namilla, ekassa pää kääntyi, tokassa vain hätkähti. Paremmin kuin viime vuonna, seuraus ei yhtään väljentynyt. 

Paikkis ja ampumiset: ensin piti vähän muistutella makuuta ja Novan kierrokset oli aika tapissa. Yrittikin alkuun nousta istumaan vain pois kävellessä. Jätin muumin jalkojen eteen. Ekoissa 2 kerran ampumisissa olin lähellä n.3-4m ja käskytin maahan, vähän selkä koiraan. Hätkähti, ekassa yritti nostaa kyynerpäitä. Muut makasi mutta vilkaisi. Vähän taukoa ja palkkasin, kun pysyi 30m kävelyn hyvin. Sitten uusiksi 2 ampumista ja nyt taisi vähän liikuttaa päätä ja sitten taisi pysyä kontaktissakin. Palkkasin vapauttaen lelulle aina kun olin palkannut nameilla ja seissyt vähän sivulla. Taukoa väliin ja palkkailin hyvästä makuusta sekä olin myös vähän pidemmän aikaa 30m päässä. Vikaksi vielä 2 ampumista ja nyt olin 10m päässä. Sekin sujui ja vain hätkähti vähän. Tosi paljon parempi kuin viime vuonna! Enemmän ongelmaa oli myös siinä, että korkeasta vireestä saa pysymään paikallaan.. tai siis ettei nouse istumaan.

A-este tehtiin kerran, näytin käsimerkin vähän kauempaa kutsuessa. En viitsinyt ottaa edempää toistoja, kun se sujui. Seuraavalla pitää sitten koittaa ilman apuja ja toki pitäisi myös ottaa luoksetulona eteenistumaan..

Liikkeestä maahanmeno, kehuin kun pysyi maassa ja palasin vähän lähemmäs ettei heti kääntymisen jälkeen kutsuta. Ja luoksetulosta eteenistuminen ok! 

Eteenmeno pallolle, jonka olin vienyt Novan nähden ennen paikkiksia. Tämä ok. Sitten erikseen maahanmenoa eteenlähetyksestä, ensin sokkona ja sujui toisella käskyllä. Sitten kun lelu oli valmiina niin sujui 2-3 käskyllä. Lopuksi vielä niin, ettei lelua ollut ja sujui 2 käskyllä. Piti sivulle kävellessä muistuttaa pysymään maassa. Kriittisintä melkein on se että saa maahan ja siellä pysymään. Ehkä namirasia tms voisi olla parempi, kun pallosta menee välillä korvat kiinni. Tai voisi jopa syödä namin ja sitten huutaa maahan..Tofukin ehti tekemään pikaisesti tottista (Nova oli treenannut jo tunnin). 

Seurausta lelupalkalla, n. 10-20m pätkiä. Kun päästiin korkeampaan heinään niin meni taas ilme erilaiseksi ja meinasi herpaantua. Treenattiin sitten sieltä n. 4-5m hyvää pätkää, että sai onnistumisia. Heinä oli n. 20cm osan matkaa. 

Maahanjättö ja luoksetulo: Tofu tuli eteen, mutta törmäsi ja istui sitten. :D 

A-este: matalalla aalla ekan kiersi, sitten tajusi tulla yli. Loivempi korkeampi aa, namilla näyttäen esteen päältä ja tuli hyvin esteen. Kokeilin vielä kutsua muutaman metrin päässä ja näytin kädellä ja sujui! Jätettiin siihen. Tofu meinasi paristi koittaa nuuskia maata siirtymissä ja yhdessä jätössä, kun tyttö Prima oli käynyt aiemmin siellä treenaamassa. 

Hyppy n. 70cm, kutsui yli ja yksi luoksetulo tyyliin, molemmat sujui ja hyppäsi hyvin. Hyppytekniikka oli nyt parempaa kuin vuosi sitten. En jaksanut säätää estettä ja kokeilla toista korkeutta. 

Tofulle riittävän pitkä treeni, ei enään tehnyt ihan yhtä innolla kuin alussa. Sen kanssa kestää, että saa kasvatettu kestävyyttä. Vähän sama oli Gavallakin nuorena. Novasta ei taas tehot lopu. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!