Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.9.2022

Villilässä wt/nome treenit

La 3.9 Villilässä nome/wt treenit. 

Ekaa kertaa Tofun kanssa Heli Siitarin koulutuksessa. Treeneissä oli myös Tofun veli Kauko sekä puolisiskot Tara ja Lysti sekä ei sukua olevat Andy ja Jemma tollerit. 

Treeni 1: aita

- luoksetulo selkä koiraan pillittäen, Tofu vaati kouluttajalta pientä apua. 

- aidan yli hyppääminen, oranssi verkkoaita n. 60cm. Ensin koira ohjaten yli, luoksetulona ja sitten nouto. 

- linja eteen, lähempää katsottiin damin pudotus, käännyttiin ympäri. Koira odottamaan. Kutsuttiin aidan yli. Sitten seurausta eteenpäin. Vähän takaisin ja linjalla lähetys eteen. 


Treeni 2: suunnat

- motivointi damille aidan yli n. 20-30m päässä. Käännettiin koira 90 astetta. Piip pysäytys rinnan lähellä, siitä suoraan sivuun käsimerkki. Sanoin "mene". Ensin oikea ja lähti hyvin. 

- vasen suunta samalla tavoin, hyvin! 

- taakselähetys, koira vähän viistoon odottamaan. Itse siirtyi muutama metri koiran eteen ja rintamasuunta damille, ehkä metri linjasta sivussa niin koira kääntyi siltä puolelta damille. Sillä kädellä eteen, miltä puolelta käännös.

- vielä 1 pitkän matkan linja eteen. Motivointina muistipaikalle oli apparin taputtaminen damin lähellä. Esteen ylitykset kaikissa ok ja Tofu meni suoraviivaisesti. Palautuksessa Tofu vilkaisi kahdesti apparia, ekaa kertaa keksi epäillä sitä. Huomasi että alkoi väsyä. 


Treeneissä oli alussa esittelyt, treenitehtävän kuvaus yms ja kun odoteltiin että muut koirat treenaa. Ekan kierroksen odottelin Tofun kanssa, palkkaa makaamisesta ja vähän seurausta palkattuna. Oli hiljaa ja rauhoittui. 


Taippareista tuli puhe, että hakuruudussa koiraa saa rauhoittaa noutojen välissä sillä, että koiraa seuruutetaan ympyrän verran. Tai että siirtyy lähetyspaikalla. Koiran saa myös kytkeä tai ottaa taippariotteeseen. Tuomari kertoo, mitä ei saa tehdä. 

Koiraa saa myös palkata ja motivoida ruualla taippareissa. Kunhan ei "sotke. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!