Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

28.9.2022

Tottista Viilarissa, paukkuja ja esteitä

Ke tottis Viilarissa Heidin ja belgien Kipinän ja Nuotion kanssa.

Nova ei ole tainnut käydä muutamaan vuoteen tuolla (?). Vire oli vähän parempi vs tutulla Talin kentällä.

Nova aloitti, seurauksessa paristi ampuminen. Vähän hätkähti ylöspäin, tokalla parempi. Palkkasin namilla. 

Makuussa myös, n. 10m makasi hyvin ja saattoi vilkaista tai sitten ei ollenkaan ampumista. Vielä 30m matkalta ja nekin 2kpl sujui hyvin! Palkkasin näistä nami + muumi lelulle vapautus. Laitoin lelun eteen Novan ennen palkkausta. Kerran jätössä nousi istumaan n. 10m matkalla, muut kaikki pysyi. Ja ampumiset pysyi eikä miettinytkään nostaa kyynerpäitä. 

Tofu taas haukkui autossa kun kuuli ampumista. :D Kateellisena treenivuorosta!

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Ekassa jäi istumaan. Toinen ok. Eteentulo hyvin ja pyysin siitä sivulle. Kuikuili sivulle että onko kentän päädyssä eteenmeno lelua (ei ollut). 

Hyppy 1m: ensin namialustalle yksi kerta, hyvin meni. Sitten kapulanheittoja muutama, jotka palkkasin muumi lelulla pysymisestä. Sitten kerran viiston heiton hyppynouto, tässä este kaatui. Toi kapulan luovutukseen vähän käsiavuilla. Sitten vielä hyppy + nouto ja palkkasin esteen toiselle puolelle. Tämän hyppäsi hyvin. :) Erikseen kapulan luovutuksia. Kokeilin itse myös heittää kapulaa yläkautta ja sekin toimi. Ei niin iso riski, että lentää suoraan ylös.. Oon aika toivoton kapulan kanssa!

A-este: matala aa oli kunnossa. Ensin kutsuen lähempää estettä ja hyvin. Sitten seuraava aa ja eteenistuminen, olin vähän liian lähellä ja törmäsi. Vielä toinen kutsuin "aa hiit". Ja vielä sivulle. 

Eteenmeno namille: aino valkoinen jätskirasia, minkä päälle Heidi laittoi namin. Eteenmenon ekalla toistolla juoksi vinoon katsomaan sivussa olevaa törppöä ja estettä jonka päällä appari oli. Toisella suoraan ja löysi namille. Odotin että lähti sieltä takaisin ennen kuin käskin maahan, tuli kuitenkin 2 käskyä. 

Seuraava eteenlähetys, taas nami purkin päällä. Nyt maahanmeno sujui 1 käskyllä!

Vielä eteenlähetys, nyt ei ollut namia purkin päällä, silti 2 käskyllä maahan. Ja menin palkkaamaan sinne, kuten jokaisen maahanmenon. Namirasia toimi hyvin! Tietty oikea oppisesti pitäisi lopettaa ekalla sujuvaan, mutta en jaksanut ottaa enään toistoja. Ehkä voisin tehdä myös niin, että jättäisin odottamaan ja huutaisin kaukojen tavoin maahan..


Tofu pääsi tekemään nopean treenin (paikkista tekevän koiran häiriöksi). Ensin pisulla käynti ja sitten edettiin muutaman metrin matkoissa esteiden paikkaan. Halusin että pysyy sivulla ja tarjoaa paikkaa. Tofua kiinnosti uudenpaikan hajut, joissakin nuuskasi nurmea mutta sitten korjasi sivulle. Tofu on muutenkin vähemmän käynyt eri kentillä. 

Hyppy n. 80cm, kutsuin esteen toiselta puolelta. Ekalla tuli ohi. Sitten hyppäsi hyvin. Nostin 90 cm ja kutsuin luoksetulotyyliin. Sekin sujui yhtä helposti! :) Lelupalkka. 

Tasamaannouto: ekaa kertaa 650g kapulalla(?). Lähti hyvin ja pienellä muistutuksella eteentuonti vähän väljä. Tofu oli sitä mieltä luovutuksen jälkeen, että minä pidän kapulan ja sinä saat pallon. Vain nami kelpasi palkinnoksi. :D En ole varma onko Tofu tehnyt koskaan noutoa koemaisesti kapulalla, ehkä paluunoutoa ohjatun kapulalla jos sitäkään.. 

A-este: ekassa tuli ohi, sitten kun näytin sivusta niin sujui. Sitten sujui aa ja luoksetulona eteenistumaan namilla ohjaten. :)

Treeneistä 2019 Inkan ottama kuva

Nova paikkis2: Lopussa tehtiin vielä paikkista, kun Nova oli ollut autossa jonkin aikaa. Silloin namia rasia koiran takana. Pysyi nyt 100%. Kolmesti n. 30m matkalta kävin palkkaamassa pysymistä ja sai koiran makkaraa palan. 

Onnistuneet treenit tänään! Moninkerroin paremmin menee kuin viime vuonna, vaikka edelleen on juttuja jotka on vähän kesken tai sinnepäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!