Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.7.2023

Nomea ja mejää mökillä

Pe ja la Tofulle sorsan vesinoudot veneestä heittäen mökillä:

1. Heitto pe: n. 20m hyvin!

2. Heitto pe n. 50-60m ja Tofu hyvin meni. Ui linnulle tuulen alapuolelta ja lähti hyvin tuomaan. Toi molemmat käteen, olin vesirajassa vastassa.

Pojille tuli linnusta tappelu puuvajan takana, lintu vajan sisällä. Vedin Novan takajaloista pois ja karjuin Tofua kauemmaksi. Kumpikaan kun ei luovuta. Novalle tuli pienet jäljet korvan sisälehteen.Menivät molemmat jäähylle. Tofu yritti myöhemmin vähän murista Novalle, josta sai läksytystä. 

3. Heitto lauantaina n. 50-60m: Tofulle eri kohtaan veneestä. Hyvin sujui! Ja lintu käteen, vaikka rannassa oli vähän aikaa käveltäväkin. Sen jälkeen halusi heti ravistaa.

Nova sai hakea la linnun niin, että lähetin uimaan. Sitten äiti heitti veneestä linnun ja palautti sen kaarrellen kohti venettä ja mua. Palautti nätisti! Ja oli hiljaa. :) 

Novalle ei olla mökillä nyt heitelty dameja, joko on saanut mennä uimaan ja kantaa damia siinä samalla tai uida laiturin ympäri ilman mitään. Tai uida suppilaudan perässä. Vire alkaa olla parempi veden parissa. Veneeseen molemmat tollerit rauhoittuu. 


Tofun Mejä jälki, vanheni yön yli. Tofulle 2 kulmaa kuten avossa. Jäljesti rauhallisesti ja aika tarkasti jäljellä. Ekan kulman makauksen merkkasi, sitten jatkoi oikein jälkeä. Halusi n. 10m jälkeen palata tarkastamaan kulma ja lähti takajäljelle. Josta pyysin takaisin ja näytin suunnan. 

Toinen kulma sujui paremmin, sitäkin nuuskaistiin. Kaato oli n. 30m päässä ja sai hajun siitä jäljelle. Tofu vähän kuikuili epäilevästi metsään, onko siellä joku. Jatkoi tallustelua ja sitten palasi jäljelle tai meni vain sorkalle. Sorkkaa nuuskittiin jonkin aikaa, kunnes nappasi sen. Sorkan pitääkin löytyä. Ekaa kertaa Tofulle sorkka jäljen perässä.


Novan mejä jälki: Nova sai jäljestää vapaana saman jäljen kuin Tofu. Äiti vein sorkan. Lopussa ehti mun edelle ja kun ehdin toiselle kulmalle tuli jo sorkan kanssa mua vastaan. Nova kantoi ylpeänä sorkkaa jonkin matkaa.


Vierailevana tähtenä (tällä kertaa) mökillä on Emmin Fisu bc, tullut hyvin toimeen kolmikon kanssa. Ekana yönä tytöt nukkui samassa tuvassa mun kanssa. Toisena Fisu ja Nova. Ei ole ollut paljoa öttiäisiä mökillä. 


Ma 24.7 Peten koiratarvikkeella ell aika Gavalle ja Tofulle kolmas ekinokokkilääkitys. 

Pyysin samalla Bravecto punkkilääkettä, hintaa tuli n. 55€/2 tabletin pakkaus eli 3kk per lääke, molemmille 10-20kg tabletit. (Seuraava 20-40kg olisi ollut 70e pakkaus.) Toimi tosi hyvin sen 3kk ja tappoi kiinnittyneet punkit. Novallekaan ei tullut uusia patteja punkeista. Nyt alkoi mökillä näkyä punkkeja, Novasta poimin useita eläviä ja Todustakin. Gavasta löytyi 1kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!