Siirry pääsisältöön

Nomea ja mejää mökillä

Pe ja la Tofulle sorsan vesinoudot veneestä heittäen mökillä:

1. Heitto pe: n. 20m hyvin!

2. Heitto pe n. 50-60m ja Tofu hyvin meni. Ui linnulle tuulen alapuolelta ja lähti hyvin tuomaan. Toi molemmat käteen, olin vesirajassa vastassa.

Pojille tuli linnusta tappelu puuvajan takana, lintu vajan sisällä. Vedin Novan takajaloista pois ja karjuin Tofua kauemmaksi. Kumpikaan kun ei luovuta. Novalle tuli pienet jäljet korvan sisälehteen.Menivät molemmat jäähylle. Tofu yritti myöhemmin vähän murista Novalle, josta sai läksytystä. 

3. Heitto lauantaina n. 50-60m: Tofulle eri kohtaan veneestä. Hyvin sujui! Ja lintu käteen, vaikka rannassa oli vähän aikaa käveltäväkin. Sen jälkeen halusi heti ravistaa.

Nova sai hakea la linnun niin, että lähetin uimaan. Sitten äiti heitti veneestä linnun ja palautti sen kaarrellen kohti venettä ja mua. Palautti nätisti! Ja oli hiljaa. :) 

Novalle ei olla mökillä nyt heitelty dameja, joko on saanut mennä uimaan ja kantaa damia siinä samalla tai uida laiturin ympäri ilman mitään. Tai uida suppilaudan perässä. Vire alkaa olla parempi veden parissa. Veneeseen molemmat tollerit rauhoittuu. 


Tofun Mejä jälki, vanheni yön yli. Tofulle 2 kulmaa kuten avossa. Jäljesti rauhallisesti ja aika tarkasti jäljellä. Ekan kulman makauksen merkkasi, sitten jatkoi oikein jälkeä. Halusi n. 10m jälkeen palata tarkastamaan kulma ja lähti takajäljelle. Josta pyysin takaisin ja näytin suunnan. 

Toinen kulma sujui paremmin, sitäkin nuuskaistiin. Kaato oli n. 30m päässä ja sai hajun siitä jäljelle. Tofu vähän kuikuili epäilevästi metsään, onko siellä joku. Jatkoi tallustelua ja sitten palasi jäljelle tai meni vain sorkalle. Sorkkaa nuuskittiin jonkin aikaa, kunnes nappasi sen. Sorkan pitääkin löytyä. Ekaa kertaa Tofulle sorkka jäljen perässä.


Novan mejä jälki: Nova sai jäljestää vapaana saman jäljen kuin Tofu. Äiti vein sorkan. Lopussa ehti mun edelle ja kun ehdin toiselle kulmalle tuli jo sorkan kanssa mua vastaan. Nova kantoi ylpeänä sorkkaa jonkin matkaa.


Vierailevana tähtenä (tällä kertaa) mökillä on Emmin Fisu bc, tullut hyvin toimeen kolmikon kanssa. Ekana yönä tytöt nukkui samassa tuvassa mun kanssa. Toisena Fisu ja Nova. Ei ole ollut paljoa öttiäisiä mökillä. 


Ma 24.7 Peten koiratarvikkeella ell aika Gavalle ja Tofulle kolmas ekinokokkilääkitys. 

Pyysin samalla Bravecto punkkilääkettä, hintaa tuli n. 55€/2 tabletin pakkaus eli 3kk per lääke, molemmille 10-20kg tabletit. (Seuraava 20-40kg olisi ollut 70e pakkaus.) Toimi tosi hyvin sen 3kk ja tappoi kiinnittyneet punkit. Novallekaan ei tullut uusia patteja punkeista. Nyt alkoi mökillä näkyä punkkeja, Novasta poimin useita eläviä ja Todustakin. Gavasta löytyi 1kpl.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...