Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.7.2023

Tottista Kauklahdessa kaverin kanssa ja omatoimitreeni

Ma 31.7 Kauklahdessa tottista Katin ja Swiiti belgin kanssa. Nyt toinen treeni samalla kentällä ja sujui jo paremmin! Pohjalla myös perjantain tehotreenit.


Tofu jaksoi hyvin koko treenin, sade loppui juuri ja oli pilvistä. Ei siis liian kuuma, Tofulle tulee aika helposti tuolla turkilla kuuma.

Seuraus kytkettynä: palkkasin katsekontaktin. Sitten liikkeelle lähdön, joka oli hyvä. Sitten mentiin 50m täyskäännös ja palkka. Kehuin matkalla tai vähän kiristin kävely tahtia. Juoksu, hidas ja tavallista kävelyä, palkkasin. L sakaraan mennessä ehkä lisäkäsky ja sekosin itse askelissa. Takaisin päin ok. Henkilöryhmässä yhdessä käännöksessä meinasi herpaantua. Pysähdys ok. 

Jäävät istumaan ok, tein pysähdyksen kautta. Pitäisi varmaan sanoa siinä vain "istu". Nyt sanoin odota. 

Maahanmeno tehtiin istumisen kautta, tulikohan siihen jotain apua tai sitten meni hitaasti. Tämä vielä kesken. 

Luoksetulo eteen oli hieno! Palkkasin lelulla edessä istumisesta. 

Paikkis sujui hyvin, itikka kävi välillä pistämässä. Treenattiin yksittäisenä maahanmenoa ja ylösnousua. Maahanmenossa toisella kertaa vauhtia, mitä nyt meinasi ennen lupaakin tarjota. Ja istumisen sijaan nousi osittain ja lösähti maahan. Kunnes ehdin sanoa "jes" vielä kun istui. 

Tuli vähän innostusta tän treenin pohjalta ilmoittaa myös bh, mutta ei olla tehty yhtään koemaista. Eikä sellaista missä ei ole lelua mukana. Niin ehkä en halua pilata, sitä mitä on nyt saatu työstettyä.. Muut koirat on aina käyneet tokossa aiemmin tai myös rallyssa. Mutta tokossa on myös tehty koemainen aiemmin. 

Tajusin treenin jälkeen, että unohdin seuraus suoran vapaana. Hyppäsin kytketty L kaaviosta+henkilöryhmä suoraan jääviin.


Ti 1.8 namirasiassa iltaruoka tottis Novalle ja Tofulle. Kaksi vuoroa peräkkäin. Nova enain seurauksen tarjoamista. Tofu odotti terassilla ja sai sinne palkkaa. Nova sai etsiä nurtsilta nameja Tofun vuoron ajan.

Tofulle namitottikseen tosi hyvä vire! Melkein laukkasi. :D palkkasin tarjoamisesta erilaisia pätkiä. 

Mutta Toisella vuorolla katsekontaktia laskin 4-5sek ja vikassa 7sek. Jossakin vilkausi Novan liikettä. Samoin kun seurautti Novan namipaikan läheltä vilkaisi.

Novalla kesti pidempään mennä oikeaan positioon. Tofu sai syödä silloin nurtsilta nameja. Maahanmenot unohtui..


Mejämerkkejä askarreltu lisää. Aiemmat spray oranssi-ruskea ulkona. Nyt ei ollut enään sitä, joten keksin laittaa permanentti tussilla punaista ja vihreätä toinen puoli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!