Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.12.2023

Tottista, hihnakäytöstä ja nosea

Kotitreenejä tottis+nose tänään ja remmikäytöstä :) Eilen Tofun pesu. 

- aamulenkillä ensin pääsi pelloille juoksemaan ja sitten mentiin "maalaistietä" taakse-käskyllä (koirat vieressä tai takana). Jos meni eteen niin pysähdyin ja muistutin. Palkkasin myös oikeaa sijaintia tai kontaktia.

- tak tak käskyllä seurauspalkka takakautta. - - Huomasin, että kun otan namin oikeasta taskusta niin Tofu edistää, että näkee sen. Palkkasin myös namilla vasemman kainalon luota ja pidin namikättä siellä ennen palkkaa. Näillä saatiin muistuteltua sijaintia. 
- iltapäivän lenkillä nähtiin kurre ja Tofun reaktio oli lähteä perään, mutta pysähtyi heti mun huudosta (en nähnyt sitä ennen mitä ehti bongata) ja pyysin istumaan. Palkkasin istumisen. Peuratkin itse näin, mutta koirat ei.


- ip lenkillä mentiin ekaa kertaa hiekkakentälle tekemään tottista. Lelu oli mukana. Kaksi kierrosta Gavalle ja Tofulle. 


Gava teki seurausta, eteenmenoa ja stoppia eteenmenosta ja seuruksesta.


Tofu teki katsekontaktia, seurausta, maahanmenoa ja luoksetulon sekä lelun pitoa. Pito olikin alkuun vaikeaa, yritti ottaa vain etuhammasotteen. 

Koitin muistaa lisätä jännitteen esim sivulle, 3sek, henkäys, 3sek ja palkka. Tai sivulla, 3sek,henkäys, 3sek ja seuraa. Seuraa käskystä myös hetki ennen liikkeelle lähtöä. Vaihdoin Tofun kanssa namiin loppuvaiheessa ja tokassa treenissä. 


Tottistelun jälkeen koiraohitukset kotimatkalla meni helposti. Lenkkiä kertyi n. 3km kun mentiin kiertoreittiä kentälle. 


Kotona pitkästä aikaa nosejatkoa.

- Tofulle aluksi kaksi hajua, noteerasi vain eukaluptushajuista, hyvä! Mutta purkit meinasi lennellä ja purkki sai klommonkin. 🙈 Tein sitten niin että tauolle maahan, purkki maahan ja sitten "haju". Eli piti rauhoittua välissä. Muutaman kerran jopa vähän pidempi kosketus/kuono-osoitus, jotka tavoitteena. 

Video:


- Gava pääsi ekaa kertaa. Alustassa tarjosi vain tassukosketusta. Tehtiin myös purkki-tauko-purkki tyyliin ja sain naksuteltua nenäkosketuksia. Gava oli innoissaan tai molemmat. :)

ihana nähdä tekemisen riemua! Videoita en vielä käsitellyt, mutta kommentoin alle kun valmista.


Tofu kävi eilen shampoo+hoitoaine pesun, sai karvoja taas vähän pois. Tänään Tofun tassut, korvakarvat ja kynnet siistitty. Gava kävi eilen saunomassa. 

Eilen tehtiin Tofulle miehen kanssa sirulukija treeni, mikä oli Reijan treeneistä läksynä. Kotona sujui helposti. 


Muuten huilaulua tänään Espoon Kaupungin itsenäisyyspäivän konsertin ja Mtv3 joululeffan parissa.


Lihashuolto:

Torstaina kolmikko kävi kraniossa Marilla. Novalla oli eniten jumeja. Gava oli tosi hyvässä kunnossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!