Siirry pääsisältöön

Vuoden ekat riistatreenit kuurina

Vuoden ekat riistatreenit kuurina

to 7.3 Keimolan lähellä Tiinan ja Usko tollerin kanssa:

Tofu sai nähdä, kun Tiina vei kahteen eri paikkaan varikset. Toinen Tiinan varis ja toinen meidän korkkaamaton. Molempien haku sujui hyvin! Eka tuli jalkoihin, toinen käteen. Juustoa rasiasta.


Pe 8.3 tehtiin kylppäritreeninä vaakun nostoa käteen

Sai tarjota nostamista. 3 käteen, 1 melkein, 1 vajaa ja 1 nosto missä tippui huonon otteen vuoksi. Huomasin näistä, että Tofu haluaa mielummin parhaimman mahdollisen otteen niin, että saa siiven päältä otteen. Ei tykkää pitää kiinni "keskivartalosta". Itse tuleekin usein sommiteltua lintu hyvään asentoon, että on helppo ottaa suuhun.. Vaakku oli sulempi, joka on yleensä ollut vaikeampaa.

Jälkikäteen mietin, että palkkasin kaikki lähelle kättä tulevat. Mutta olisin voinut ehkä yhdestä tippuneesta vaatia uusinnan tai jättänyt sen palkkaamatta. Tuntuu vaikealta jättää palkkaamatta, mutta toisaalta pitäisi myös osata vahvistaa sitä, mitä haluaa.


La 9.3 oli treffit Riikan ja Tove tollerin kanssa

Käveltiin molemmat kotoa toisiaan vastaan, sitten Espoon keskuspuistoon, siellä koirat pääsi hankikannolla leikkimään. Ja kotimatkan varrella, kun molemmilla oli sopiva vire niin tehtiin molemmille riistatreenit. Toinen odotti penkan takana, Tofu istui/makasi osan aikaa vapaana. Meidän vaakulle oli kolmas treeni ja oli eilisestä sulanut, se meni roskiin tämän jälkeen. Tehtiin myös vieraalla variksella. Nyt nosti kyllä, mutta ei tullut käteen asti. Koiranmakkaraa oli palkkana. 

 Kaikissa treeneissä Tofu oli ihan hiljaa, mutta sopivan innostunut. 




Tofu on nyt käyttäytynyt arjessa aika kivasti. 

Varmaan nosework treenit, riistatreenit ja koirakaverien tapaaminenkin auttanut. Ma 4.3 käytiin Satun ja mudi Sulon 2v(?) leikatun uroksen kanssa lenkillä, tulivat kivasti toimeen Tofun ja Gavan kanssa. Toki hihnassa mentiin. 

Koirien kanssa ollaan LAT- tavan tyylisesti palkattu heti kun nähdään toinen koira, se kun Tofu katsoo toista koiraa. Ja sitten kun hyvissä ajoin näin tekee, niin tarjoaa sen jälkeen muhunkin kontaktia. Jos koira tulee liian nopeasti kohti, joskus kävelty poispäin jos ei ehdi saada kontaktia. Ja välillä väistetty kauemmaksi, joka helpottaa. Vielä on namit useimmiten apuna, välillä lumipallolla, tai pyytäen sivulle poispäin koirasta. 

Yhdellä puolisiskolla myös taipumusta kiihtyä ohituksissa ja jostain muustakin luin samaa. Kodin lähellä on toinen uros tolleri joka kiihtyy myös Tofusta. Nova on aika välinpitämätön ohituksissa, toki jos uros provosoi niin sitten voi olla että murahtaa. 

Tofulta tuli taas vähän kermaisia tiploja lattialle, niin laimennetulla betadinella ruiskuteltiin paikkaa x. Novalla ei ole nyt viime päivityksen jälkeen näkynyt tiploja. 






Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...