Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

11.3.2024

Vuoden ekat riistatreenit kuurina

Vuoden ekat riistatreenit kuurina

to 7.3 Keimolan lähellä Tiinan ja Usko tollerin kanssa:

Tofu sai nähdä, kun Tiina vei kahteen eri paikkaan varikset. Toinen Tiinan varis ja toinen meidän korkkaamaton. Molempien haku sujui hyvin! Eka tuli jalkoihin, toinen käteen. Juustoa rasiasta.


Pe 8.3 tehtiin kylppäritreeninä vaakun nostoa käteen

Sai tarjota nostamista. 3 käteen, 1 melkein, 1 vajaa ja 1 nosto missä tippui huonon otteen vuoksi. Huomasin näistä, että Tofu haluaa mielummin parhaimman mahdollisen otteen niin, että saa siiven päältä otteen. Ei tykkää pitää kiinni "keskivartalosta". Itse tuleekin usein sommiteltua lintu hyvään asentoon, että on helppo ottaa suuhun.. Vaakku oli sulempi, joka on yleensä ollut vaikeampaa.

Jälkikäteen mietin, että palkkasin kaikki lähelle kättä tulevat. Mutta olisin voinut ehkä yhdestä tippuneesta vaatia uusinnan tai jättänyt sen palkkaamatta. Tuntuu vaikealta jättää palkkaamatta, mutta toisaalta pitäisi myös osata vahvistaa sitä, mitä haluaa.


La 9.3 oli treffit Riikan ja Tove tollerin kanssa

Käveltiin molemmat kotoa toisiaan vastaan, sitten Espoon keskuspuistoon, siellä koirat pääsi hankikannolla leikkimään. Ja kotimatkan varrella, kun molemmilla oli sopiva vire niin tehtiin molemmille riistatreenit. Toinen odotti penkan takana, Tofu istui/makasi osan aikaa vapaana. Meidän vaakulle oli kolmas treeni ja oli eilisestä sulanut, se meni roskiin tämän jälkeen. Tehtiin myös vieraalla variksella. Nyt nosti kyllä, mutta ei tullut käteen asti. Koiranmakkaraa oli palkkana. 

 Kaikissa treeneissä Tofu oli ihan hiljaa, mutta sopivan innostunut. 




Tofu on nyt käyttäytynyt arjessa aika kivasti. 

Varmaan nosework treenit, riistatreenit ja koirakaverien tapaaminenkin auttanut. Ma 4.3 käytiin Satun ja mudi Sulon 2v(?) leikatun uroksen kanssa lenkillä, tulivat kivasti toimeen Tofun ja Gavan kanssa. Toki hihnassa mentiin. 

Koirien kanssa ollaan LAT- tavan tyylisesti palkattu heti kun nähdään toinen koira, se kun Tofu katsoo toista koiraa. Ja sitten kun hyvissä ajoin näin tekee, niin tarjoaa sen jälkeen muhunkin kontaktia. Jos koira tulee liian nopeasti kohti, joskus kävelty poispäin jos ei ehdi saada kontaktia. Ja välillä väistetty kauemmaksi, joka helpottaa. Vielä on namit useimmiten apuna, välillä lumipallolla, tai pyytäen sivulle poispäin koirasta. 

Yhdellä puolisiskolla myös taipumusta kiihtyä ohituksissa ja jostain muustakin luin samaa. Kodin lähellä on toinen uros tolleri joka kiihtyy myös Tofusta. Nova on aika välinpitämätön ohituksissa, toki jos uros provosoi niin sitten voi olla että murahtaa. 

Tofulta tuli taas vähän kermaisia tiploja lattialle, niin laimennetulla betadinella ruiskuteltiin paikkaa x. Novalla ei ole nyt viime päivityksen jälkeen näkynyt tiploja. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!