Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.3.2024

Nosework kurssi 3/4 kerta

To 29.2.2024 nosework kurssin 3/4 kerta Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Valjaat oli päällä, joustojatkosta lukko osui välillä päähän kevythihna olisi myös näppärä. 

1. Treeni: haju lasipurkissa oranssin tötterön sisällä, missä sivureiät. Tofu meni ensin ohi ja toisella kertaa pohti tarkemmin tötsää. Ekoissa Tofu muutamasti murahti sermin takana olevalle urokselle joka haukkui. 

2. Treeni: 1cm huopalappu tuolissa kiinni, haju kulkeutui ehkä viereiseen patteriin ja tutki sitä ensin tarkoin. Sitten siirtyi tuoliin ja paikansi hajun selkänojan taakse. 

3. Treeni, pikkutuolin nurkassa oli huopalappu. Tofu otti namin seisomalla etujalat tuolilla. 

4. Treeni: hajupurkki pumpperin alla, metallikansi pilkisti vähän alta. Tämä oli aika helppo. 


Läksyksi harjoitella erilaisia asioita, mihin hajulaitetaan esim vanupuikko, vanulapun pala, huopalappu. Kun aiemmin niihin on yhdistetty myös lasi tai metallipurkki. Tofu onkin kokeillut kaikkia ja ne on onnistunut. 

 Treeneissä tajusi myös, että näissä parasta on se, että omaa hajua ei mene piiloihin vs mikä purkkien kanssa yleensä käy jos yksin tekee. 

Aluksi harjoitellaan hajun etsimistä, ilman ilmaisua. Kun etsinnästä tulee varmempaa ja häivytetympää niin sitten opetetaan ilmaisutapa. Näissä vaiheissa voi ottaa käskyn mukaan jos koira tietää mitä tekee. 

Ilmaisua voin kuitenkin erillisenä opettaa esimerkiksi namipallolla eli kohteen tuijottamista. 

Läksyksi myös lisätä ajallisesti kestoa siitä, milloin haju tippa on laitettu. Aluksi 15min, 45min, 3h, vuorokausi jne. 

Eri taukomatto oli mukana ja siihen ei tarjonnut oma-aloitteisesti odottamista. Olisi halunnut vain kaivella lelua. Sitä tai jumputusta kaipasi myös joka treenin jälkeen. 

Tofulle mieleinen synttärilahja päästä treenaamaan! 


La 2.3 namikongin tuijotusta:

Lähdin ekaa kertaa naksuttelemaan tuijotusta. Laitoin kuivanappulan kongiin ja pidin sitä maassa kädellä. Naksutin kun tuijotti. Helpommin sanottu kuin tehty. :D Tofu tarjosi nuolemista, kongia suuhun, kuonokosketusta, tassua, maahanmenoa, muhun kontaktia. Ehkä 8 toistoa naksuttelin ja sai sitten ottaa itse namin kongista. 

Eiköhän se toistojen myötä, on ihan uusi toiminto kuitenkin. Ja kun alkaa sujua niin sen voi nimetä, joko näytä, visa tms. 

Ti 5.3 Novalle ja Tofulle sama tuijotustreeni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!