Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.3.2024

Siipidamin kertailua ja varis sukassa

Ti 12.3 siipidamilla pikainen aamutreeni, yksi nosto ja koiran makkarapalkaksi. 1kg dami variksen siivillä. Ensin Tofu yritti monta toistoa pinnallista otetta, ei puntti noussut! Sitten vähän parempaa ja taas tippui, nyt alkoi irvistyttämään höyhenet, mitä osui suuhun! 

Muutama yritystä tuoda dami käteen niin, että tippui heti kun osui mun käteen. (sehän meillä ollut vähän riistoilla..) kun en kelpuuttanut, olin hiljaa ja peruutin pois ja laitoin luovutuskäden esille niin lopulta tuli istumaan eteen ja piti damia sen verran ylhäällä että pito onnistui! 

Näköjään vaikka viime vuonna saatiin tämä muistuteltua niin on ylläpidettävää toimintaa. Ehkäpä meidän pitää alkaa vuorotella damiluovutusta, muistuttaa mitkä olikaan siinä kriteerit ja kuinka palkitsevaa on tuoda oikein. Ja sitten ottaa taas riistoja mukaan. Ei kai se myöskään haittaa palata taaksepäin riistan kanssa sukkiin ja muistutella oikeaa toimintatapaa. Ja voidaan myös tehdä sukkiin reikiä tai käyttää eri paksuisia. 


Ti ip tehtiin uusiksi 1kg siipidamin nosto. Tai onnistuakseen se vaati Tofulta aika monta yritystä. Tuli punttisalia. Lopulta otti hyvällä otteella. 

Varis oli kohmeinen ja laitoin sille sukan pannaksi. Variksen tuonti oli nyt lasten leikkiä, kun se oli ehkä puolet damin painosta! Lisäksi priima ja sukassa, oli helpotusta siltä kantilta. Kaikki toistot oikein! Mutta ei tarjonnut istua kuten damilla, mutta ei haittaa. 


Ke 13.3 aamun siipidami ja riistatreeni koivikossa
Lämpimästä kohtaa löytyi heinikkoa. Ensin pari siipidami treeniä, tänään ne onnistui tosi hyvin! Heti ekalla tyylikkäästi! Toisessa oli ote vähän sivumpaa ja sai vähän sinnitellä että sai suoraan. 
Variksessa sukka pysyi ekalla kertaa, mutta tasapaino ei ollut hyvä, toistolla sai tuotua ja tarjosi istumistakin. Seuraavassa sukka lähti ja nyt vähän häiritsi pörröiset sulat. Lintu oli ollut yön ulkona niin oli jäinen ja kohmeinen. Muutama hyvä toisto, sitten jäin miettimään tekeekö vielä. Ja Tofu menikin jo riistapapanoita etsimään. Totesin, että taisi olla hyvä lyhyt ja ytimekäs treeni. :D Ei se määrä vaan laatu. Koiramakkaraa oli palkaksi. 
Tofun video: 


Gavakin halusi tehdä tai saada herkkuja niin muistuteltiin "siksik" puiden kiertoa ja käännöskäskyä. Ja tehtiin yksi seisomaan ja istumaan stoppi. Sitten Gava halusi laittaa etujalat polvelle, ottaa rapsutuksia ja pusutella. Lelukin olisi kelvannut, muttei ollut mukana. Tofua ei kiinnostanut Gavan treeni vaan meni hajujen perässä. :D 
Video: 



Sunnuntain lenkkikuvia 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!