Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.6.2024

Nomeleiri Villilässä Tofun sukulaisten kanssa

Nomeviikonloppu Villilässä Kangasniemellä 25-26.5.2024:

Tapahtuman täyteinen viikonloppu mökillä ja Villilässä noutajakoulutuksissa Tofun sukulaisten kanssa Kangasniemellä. Ja Novan kaksi 2v pentuakin paikalla.

Tofulle tuli tiistain hakutreeneissä anturaan tassuvamma ja teki vain pientä ja rauhallista. Haava paranemaan päin, mutta kestää aikansa. Odotteluissa pilkkikin välillä. Kuunnellen sai muiden treenistä ideoita ja vinkkejä. 🙂 Kelikin lähestyi +25 astetta.

Mukava leirimäinen viikonloppu kun yövyttiin yksi yö Kouluranta/Villiranta (majoitus ja ruokailut) paikassa.


La treenit kouluttajana ekaa kertaa Ossi:
- kaikki yhdessä ympyrän seurausta

- lähihaku, Tofu oli selkä hajustettavaan alueeseen ja hajusti nurmikon reunan joka rajautui aidalla "salaa". Sitten toin Tofun alueelle istumaan. Lähihakupillityksellä etsimään ja kun Tofu teki hyvin töitä tiputti damin noudettavaksi. Tofu vähän hätkähti sitä.

- Sektoreittain kahden damin pudotus ja normaalisti olisi toisen nouto. Koiralle voisi olla "jätä" tms vihje, jolla kerrotaan jos ei pudotettua noudeta. Aluksi 90 asteen kulmassa, sitten tiukempikin kulma. Damien pudotuskohta oli n. 10m päässä. Otettiin loppuun yksi nouto n.5m päästä, mutta Tofu meni liian vauhdikkaasti senkin..


Sunnuntaina Tofu jatkoi lähihakua, niin että ne laitettiin sinne salaa. Aluksi oli aika laiskakin etsimään. (eri kohta kuin eilen)

Sitten pillipysähdystä, lyhyt matka ja sitten vähän pidempää. Luoksetulo ja sitten pysäytys. Yllättävän hyvin sujui! Vaikka kerran jätti reagoimatta. Silloin pitäisi huomauttaa ja palauttaa sinne. Oma reaktio oli koittaa pysäytystä uusiksi. Enempää ei uskallettu juoksuttaa ja oli niin kuumakin!


Muilta kuunneltua:
- kaikkiin yksi käsky (haku, markkeeraus, linja tms ja kaikkiin käsimerkki)
- käsimerkki on oikealla kädellä ohjaajan suorassa kulmassa näyttämä merkki, ei koiran edessä (tämä aika erilainen kuin meillä nyt, ideana ettei kyykisty koiran eteen).
- Linjalle lähetykseen saa ottaa askeleen eteen, ennen lähettämistä.
- Sivusuunnissa saa ottaa sivuttaisliikettä, kunnes tuomari neuvoo toisin tai on sanonut jonkun rajan.
- pysäytys kun koira menee poispäin -> koira ei näe kättä.
- pysähtysmerkki on sen puolen käsi rinnan kohdalla, ei käsiylhäällä, koska jatko suunnan ohjaus on helpompi niin.
- Sivusuunnan käsimerkki on se, kummalle puolelle ohjataan. Ensin "piip" huomio (koiran ei tarvitse katsoa sitä ennen ohjaajaan). Sitten käsi siirtyy vähän ja hitaasti sivullepäin, koira ei näe yhtä hyvin hidasta liikettä. Käsky tulee käden puolivälissä.










Leiriläisen kuvaama yhteiskuva, Tofun äidin Mairen lapset ja lapsen lapset oikealla 4kpl.
Toinen oikealta on Novan poika Penu. Oikean puolimmaisin Tofun siskon Miinan pentu Ilo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!