Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.10.2024

Hakutreeneissä kameran kanssa ja tottistreenit

Su 13.10.2024 hakutreenit Korson puomilla: kamera oli mukana matkassa niin kuvasin vähän treenien yhteydessä. :) Kuvat tulee myöhemmin, ne on vielä editoimatta! 

Tofun treeni oli vähän samalla kaavalla kuin viime kerralla.

Ilmoittautuminen alkuun, tässä meinasi haukkua. Otin käteen namin ja keskittyi.


1. pisto: Normaalietäisyydellä n.50-60m päässä. Haltuunotto sivulle, ehkä toisella tai kolmannella käskyllä. Sanoin muutaman kerran odota, kun oli sivulla ja otin hihnasta kiinni. Kun otti kontaktin muhun jes ja palkka. Ei haittaa kuulemma jos haukkuu siinä, haukui osittain molemmissa haltuunotoissa.

2. pisto: Lähipiilossa, sai hajun kun oli juossut vähän ohi. Kun käskin sivulle kävi hyppäämässä maalimiehen luokse. Samoin sivulla ollessa meinasi karata. Käskin takaisin sivulle. Ja kun otti kontaktin sanoin jes ja sai mennä palkalle. 

3. pisto: peruspisto, haukkuja n.10-20. Tänään tuulensuunta oli vähän keskilinjan suuntaisesti, että joutui kääntyä vähän takaisin päin lopussa. Tofulla yllätti pissahätä keskilinjalla, niin kiireellä tultiin autolta. Pitää varmaan käskeä sitä käymään tarpeilla ennen vuoroa, vaikka vähän aikaa sitten käytiin aamulenkillä. :D 

4. pisto, tyhjä, upposi syvälle. 

5. pisto: sai jo hajun niin oli päättänyt jo mihin juoksee. Yritin kolmesti lähettää L-piston tavoin, mutta sitten luovutin. :D Matkan varrella tarkasti kuopassa olevan edellisen koiran aikaisen hajun.

Tofun treenit on menneet aika tasaisesti ja Minna totesikin että ollaanko ensi vuodelle mietitty kokeita. Esineet ja tottis on lähinnä työnalla. B-tottis kohta valmis, mutta A:han olisi vielä matkaa. Ja esineitä tarvitaan treenejä vieraiden esineiden kanssa ja niin, ettei näe niiden vientiä. 


Viikonloppuna 12.10 Gava ja Tofu kävi myös pesulla. Gava kävi myös saunassa. 


TI 15.10.2024 tottis Kuninkainen: 

Treenattiin Heidin ja Kipinä belgin kanssa pitkästä aikaa. Autosta ottaessa Tofu vähän haukkui ja kiljahti muutaman kerran "uuden kaverin" nähdessä. Talutin vähän pissalle käymään ja tehtiin pienet virittelyt sitten. Sen jälkeen pysyikin hiljaa ja hallinnassa. Kentän puolella pientä virittelyä. 

- ilmoittautuminen rastille: ilmoittautumiseen aika lyhyt matka sujui kivasti. Ja odotti rauhassa. 

- paikalla makuu: Tofu meni ensin paikkikseen, laitoin Tofun hihnan varalta jalkapallo maaliin kiinni. Mutta pysyi silti moitteetta, koko makuun. Välillä kävin palkkaamassa. Kerran tuli koira kentän aidan luokse, siitä Tofulla nousi häntä ja vähän vinkui, palkkasin ja malttoi sitten pysyä. Toisen koiran seuraus juosten ei häirinnyt. Jätin makuulle "käy siihen" käskyllä.

Vaihdettiin vuoroja ja Kipinäkin oli liinasta kiinni maalissa, mutta ei sekään liina tullut tarpeen. Mutta turvallisempi näin. :)

- seuraus kytkettynä: Palkkasin Tofulle pätkiä. Ei ollut ehkä ihan yhtä skarppina ja oli myös vieraan koiran hajut alueella. Mutta ihan kivasti silti teki. Tehtiin kaavio L- pysähtymiseen asti. 

- seuraus vapaana: lelu kainalossa I:n verran tai palkkasin n.50m jälkeen. Voisin muistaa vahvistaa käännöksiä, vaikka täyskäännös tuntui vähän paremmalta. 

- liikkeestä maahanmeno: nyt eka toisto oli seurauksesta (ei seurauskäskyä), virittelystä meinasi mennä sivulla maahan myös kun odoteltiin että paikkiskoira jätetään. Ekassa toistossa näytin pienen käsiavun. Toisessa ei apua. Ja kävelin vähän ohi, kunnes käännyin palkkaamaan. 

- maahanmenosta luoksetulo: hyvin eteen istumaan, taisi kyllä vähän tönäistä. Ja siitä palkka. Erikseen otettiin lopu osa edestä sivulle siirtyminen. Ekassa hyppäsi. Toisen siirtymisen teki tosi hyvin! 


Gavan treeni:

- perus nouto, luoksetulonouto ja ohjatun tapainen nouto (yhdellä kapulalla). 

- Seurausta

- Jäävistä seisominen oli hyvä. Istumista kokeilin, mutta se sujui aina vasta toisella käskyllä niin luovutin. Aluksi Gava myös halusi sivullakin seistä, mutta kun tuli lämmin niin istui osan sivulletuloista. En jaksa siitä nillittää, kun oli viileä. 

Junamatkustajat välillä mennään töihin junalla, molemmat on rauhallisia ja hiljaisia matkustajia. 
Kuura-aamu! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!