Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.10.2024

Tottistelua videolle

Ma 7.10 kolmikolle pikkutreenit lenkin ohella, Tofulle tottista, Gavalle rally-tokoa ja Novalle tottista Kilon hiekkakentällä. 

Tofulle

  • muutama kontaktin palkkaus sivulla istuen. 
  • Sitten otettiin seurausta muutama pätkä. Kaikki namipalkalla, kun niitä vain mukana.
  • Jäävistä maahanmenoa ensin peruuttaen sitten kaksi toistoa sivulla kulkien (ilman käskyä "seuraten"). Kaikki hyviä! 
Gavalle
  • Seurauksen liikkeelle lähtö, pyörähdys ja namipalkka. Rallyyn liittyen jalkojen välistä puolen vaihto. Oikealla puolen seurauksesta "vasten" käännös eli molemmat vasempaan. Tässä piti ensin palkata käsimerkkiin kääntyminen. 
  • Gava sai lopuksi leikkiä hanskalla. Novalle loppujen lopuksi se oli liian hetsaavaa ja Nova karkasi äitiltä paikalle. Novan kärsivällisyys ei kestänyt. :D Tofu malttoi odotella.
Novalle
  • Vältin seurausta, kun tuntui että kerran niska kipettyi siitä. Tehtiin ensin seisomisia niin, että peruutin. Aluksi käsiavulla ja sitten vähemmällä. Sitten maahanmenoja itse peruutellen. 
  • Kaukoja maahan-istu-maahan otettiin muutama toisto.
  • Peruuttamista edessä käsimerkillä palkkailin. Se voisikin olla hyvä temppu myös kehonhallintaan. Pyysin myös kiertämään mut ympäri. 
Varsinkin veteraanit oli innoissaan tekemässä, ei tarvitse olla kovin ihmeellistä että innostuvat. Lähdettiin sitten vesisadetta karkuun. :D Pitäisi keksiä ehkä koiratanssi juttuja, mahdollisesti kahdelle samaan aikaan. 


Ti 8.10 tottistreenit Kuninkaisissa Erjan ja Zena hoffin kanssa

Hiekkakentällä eikä näkynyt tällä kertaa muita siellä. 

Otettiin pitkästä aikaan videolle treenejä, viime kerrasta on aikaa. Kiva nähdä videolta miltä näyttää, onko itsellä jotain maneereja ja verrata aiempaan sekä katsoa jälkikäteen, miltä näyttikään. 

Tofu kierros 1:
- Seuraus namipalkalla (lelu oli autossa): pari suoraa pätkää.
- Liikkeestä maahanmeno peruutellen ja seurauksesta vähän koetyylisesti ekaa kertaa. Jätöt toimi!
- Kapulan pito ja nouto: kapula tippui osassa liian taakse ja puraisi silloin sitä. Kokeilin kyykyssä jolloin saatiin oikeaa otetta, kun koira ei katsonut ylös. 

Tofu kierros 2: 
- Lelun kanssa seurausta. Tämä innokkaampaa, ensin lelu näkyvissä, sitten taskussa. Yksi koira meni ennen vikaa toistoa ohi. Täyskäännöstä voisi erikseen treenata ja takapäänkäyttöä korokkeella (hyvä talviläksy)
- Luoksetulo eteenistumaan: muisti paikan edessä vaikken näyttänyt apua. Muistin kokeilla sivulle siirtymistä, meni alkuun pompulla. Kun otin namikäden avuksi, meni siistimmin. 

Tofu läksyt:
- täyskäännös (nyt u-käännös) + 90asteen käännökset
- edestä sivulletulo ilman pomppua
- kapulanpito alkuun koiran tasolla
- sivulletuloihin tulee välillä pieni käsiapu
- oma askelpituus muuttuu seurauksessa ja luulin että ainakin kerran olisi ollut lähemmäs 50askelta 

Tofun parhaat palat video^ 


Gava pääsi myös tekemään vähän seurauksessa vasten käännöstä. Sekä oikeaa puolta. Muutaman kerran vaihtoi seurauksesta vasemmalle, kun tehtiin lelulla mutta myös hyviä. Ja oikealle sivulle tulossa osa onnistui ja osa ei. Ja yksi eteenlähetys, kun se on Gavasta kivaa! 

Koko seuraustreeni^

Liikkeestä maahanmenot^


Pito, nouto ja luoksetulo ^



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!