Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.10.2024

Novan ortopedi Avec Tiiu Toijala

 Nova 9v:llä ortopedi aika Porvoon Avec eläinlääkäriasemalle Tiiu Toijalalle tänään 17.10. Katsottiin liikkeet, tunnusteltiin kroppa, röntgenkuvattiin niska ja selkä sekä otettiin verikokeet.




Lyhyesti:

" Liikkeet tänään:   Lievä etujalkojen epäpuhtaus, jalat leveällä, ontuma 1/5 vaihtuu etujalasta toiselle.


PALPAATIOLÖYDÖKSET:

Niskan taivutus-ja palpaatiolöydökset sivutaivutukset: lihakset kireät, äärikoukistus epämukavaa, vasemmalle taivutus epämukavaa, oikealle ok.


Rintarangan palpaatio: kireä Lannerangan palpaatio: tosi kireä Lumbosakraalivälin (viimeinen lannenikama-ristiluu) provokaatiotesti? kivuton


Oikea takajalka (vasemmassa suht samaa): 

Pohjelihasten palpaatio ja yläkiinnityskohta: kireä,

Polven taivutus-ja palpaatiolöydökset (nivelen täyttyminen, sivusiteet, polvilumpio): hieman jäykät,

Lonkan taivutus-ja palpaatiolöydökset: nykäisee hieman takaisin ääriojennuksesta, Iliopsoaslihaksen palpaatio: reagoi iliopsoas kiinnityskohdan palpaatio epämukavaa


Nova rauhoitettiin selkärangan röntgenkuvausta varten. Kaularanka, rintaranka ja lanneranka röntgenkuvattiin. Viimeisen kaulanikaman ja ensimmäisen rintanikaman välissä havaittiin  uudisluumuodostusta fasettinivelien ja kylkiluiden  kiinnittymisalueella.


Röntgenkuvan perusteella on mahdotonta poissulkea hermojuurikanava-ahtauma. (-> Tarkemmin selviäisi vain magneettikuvilla, mutta ne ei muuta hoitoa). Viimeisen lannenikaman ja ristiluun välissä ventraalista sekä sivusuuntaista spondyloosia.


Perusveriarvot tarkastettiin, tulokset laitetaan teille sähköpostitse.


DIAGNOOSI: Selkäperäinen kipuoireilu,  spondyloosi.


HOITOSUUNNITELMA:  Aloitetaan krooniseen kipuun lääkitys reseptin ohjeen mukaan (gabapentiini).

Lääkitystä ei tule lopettaa äkillisesti! (- > voi aiheuttaa epilepsia oireita ja hermokipuja voi tulla pahempana. Lääke suositus koko loppuelämäksi. ) 


Liikunta voinnin mukaan. (-> hyppimistä pitää rajoittaa. Ei lelun heittelyä, palloa saa kanniskella kyllä. Ja valjaat lenkkeilyyn, kuten käytettykin paitsi nyt eläinlääkärillä. )

Tämä tutkintapaketti oli reilu 500e.

Novalla painoa oli 22,5kg, pysynyt samana. Oli niin kultainen: ystävällinen, hiljainen, rauhallinen ja kaikkien rapsutukset kelpasi. ❤️

Resepti on voimassa 1-vuoden, lääkepaketista riitti pitkäksi aikaa, hintaa lääkkeelle n. 45e. Reseptiä uusiessa pitää tulla n äytille ja mahdollinen verikoe.

Röntgen kuvat tulee myös myöhemmin s-postiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!