Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

26.7.2017

GavaxBenji pentue 2017

Päivitetty 1.2.2018

Mithrandir D-pentue, 2 urosta:
Pennut syntyivät 15.10.2017
Pentujen nimet Lady Gagan kappaleista d-alkuisia (Ravlundha Lady "Gavan" takia)

1.uros: Mithrandir Disco Heaven "Disco" om. Päivi Kokko, HKI
Ensimmäinen pentu painoi 298g ja syntyi klo 5.
Pitkäkarvainen trikki, kivekset laskeutuneet. Blogi. Instassa Keroliini. Koiranet. 

Kuvat Päivi


2. uros: Mithrandir Diamond Heart "Mizz" (työnimeltään Panda)
om. Kirsi Korhonen, Juankoski/Kuopio
Toinen pentu syntyi klo 6:40, poika valkoisella piirrolla. Painoa 334g.
Lyhytkarvainen mustavalkoinen, kivekset laskeutuneet, sijoituksessa. Blogi. Koiranet
Kuvat: Kirsi

Panda 7vk
4,5vk3vk
Panda/Mizz
8pvä
Disco 14pvä

Laitampa tästä erikseen vielä kirjoitusta eli Gava on mulla sijoitusnarttuna Maria Kalliolta, Kennel Mithrandir (Espoo). Pentuja on suunniteltu syksy 2017/kevät 2018.
Urokseksi on suunniteltu tuontiuros Benjiä (RTK3 TK2 agi2 Astra Benji) ainakin viimeisimmän tiedon mukaan. Benjillä on kaksi aiempaa pentuetta joiden terveystuloksia saa vielä odotella ja muutenkin kasvattaja tietää niistä parhaiten, täällä myös lisää. Benjiä Gava on aiemmin treffannut paimennuksessa, näyttelyssä ja tokossa.

Mithrandir D-pentue, 2 urosta:
Pennut asuvat ensimmäiset 3vk meillä kotona ja muuttavat sitten kasvattaja Marialle.
INFO:

4.8 alkoi Gavan juoksut
16.8 ensimmäinen astutus 19min nalkissa
17.8 toinen astutus
13.10 röntgen, jossa näkyi kaksi pentua
Pentujen arvioitu syntymäaika on 17.10.2017 ja luovutusikä osuu itsenäisyyspäivän tienoille!
15.10 Pennut syntyivät aamulla klo 5 ja 7 välillä

Gavan terveystulokset on olleet ihan priimaa lonkat A/A, kyynäret 0/0, polvet 0/0, terveet olkanivelet, terve selkä ja terveet silmät. Gava on myös geenitestattu normaaliksi: CEA, TNS, NCL, IGS, MDR1 & MH. Gavan sukua ei ole niin paljoa Suomessa, sen emä on töissä isolla lammas/karjatilalla ja isä on kilpaillut paimennuksessa (Ruotsin mestari -11), molemmat asuvat Ruotsissa. Isällä on useampia pentueita. Yhden siskon lonkat kuvattu A/A ja hyväksytty paimennuskoe. 

Kotisivuilla lisää vanhemmista yms

Gava kilpailee tokossa voittajaluokassa sillä on lajissa kolme kisaa: Alo1, avo1 ja voi1. Agilityssa se kilpailee 2-luokassa. Rally-tokossa on haettu RTK1 ja yksi hyväksytty avosta. Paimennuksessa ja haussa ei olla vielä kisattu. Näyttelyistä ei ole vielä tullut haluttua tulosta, antaa hienosti käsitellä mutta ei ole ollut riitävän rodunomainen tuomareiden mielestä.

Gava on helppo koira arjessa, kotona se rauhoittuu hyvin. Uusissa paikkoissa se rauhoittuu nopeasti eikä sinkoile hihnassa. Ei tarvitse jännittää kuinka se käyttäytyy ihmis- tai koiravilinässä. Luottokoira ottaa kylään tai leiriytyä uusissa paikoissa. Autossa se nukkuu ja jos treeneissä on pidempiä odotteluja. Sen voi jättää paikoilleen mihin vain agilitykentän laidalle, agitreeneissä se voi olla vapaana odottelualueella, lähdöissä malttaa pysyä nätisti. Gava on tosi atleettinen ja ketterä, hyppytekniikka koulutuksessa sai kehuja. Leluilla taistelu on treeneissä paras palkka. 

Tokossa pystyn ottaa aika lennostakin autosta tekemään. Tokossa harjoiteltiin ensin oikeaa mielentilaa (riittävän korkeaa), käytetty paljon lelua (ei käytä silmää leluun), itseluottamusta ja vauhdikkuutta. Gava haluaa tehdä aina oikein. On sopivan pehmeä, kuuntelee ohjaajaa pienesti. Kiltisti voi sanoa jos teki väärin. Ei ääntele tai piippaa. Tokossa alkuun kesti toistoja vähemmän, nykyään paremmin. Gavan kanssa on helppoa mennä kokeeseen, siihen luottaa täysin ja että tekee parhaansa. Se on joka hetkellä kuulolla ja palkkautuu kehuista. Yksi kouluttaja sanoikin, että voin sanoa ettei treenata koskaan palkatonta koska palkkautuu niinkin.

Paimennus on parasta, mitä Gava tietää. Sitä se jaksaisi loputtomiin, aitauksen laidalla katse ei käänny paljoa lampaista. Paimennuksessa sillä on ollut aika paljon silmää, halunnut tuoda lampaat luontaisesti mulle ja pitää niitä paikallaan. Ajaminen on ollut helpompaa, flankkien väljyyttä työstettiin eniten. Ohjaajalta paimennus vaatii paljon ja itse kokemattomana olen eniten ollut jarruna mukana. 
Gava on tehnyt myös pk-puolelta hakua, ihmisetsintää, jota ehditään satunnaisesti treenata. Laukauksiin ei myös reagoi, niitä on harjoiteltu tottista varten. Muiden koirien kanssa Gava oli alkuun alisteleva ja mielistelevä, nykyään se saattaa alkuun vähän jännittää kohtaamisia, kun rentoutuu tulee hyvin toimeen kaikenlaisten kanssa. Ruuti on ollut vähän huonoa esimerkkiä. Isommassa laumassa tai tuttujen koirien kanssa hengailu tai lenkkeily onnistuu. 

Gavan kanssa on päässyt moninkerroin helpommalla kuin mitä Ruutin kanssa ja se on mukava on-off koira. Ajatuksia lukeva siro prinsessa. :)

Sukutaulu

Videoita 
- Agilityrata maxi1 sert 2016
- tokon VOI1 koe 2017
- rally-toko avoimen rata 2017Gava ja Benji 2015, eli reilu 1v.
Meitä saa tulla treffaamaan tai katsomaan Gavaa johonkin menoihin. Facebookista löytää tai tiia.hamalainen(at)iki.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!