Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.4.2011

Päivän Priimus

Eilen oltiin siis agilitytreeneissä, alkuun tehtiin kontaktirata ja sitten myös ohjausharjoitusta.

KONTAKTIRADAT

Ensin kontaktit toiseen suuntaan, puomin alastulo oli vähän hidas. A-nappi.

Kontaktit toiseen suuntaan. Koira kutsutaan mukaan kävelystä, ei pysähdystä + nytkähdystä! Samoin kontaktilta esim. puomilta, nyt hyvin, tasaisesta liikkeestä pois. Läh

OHJAUSRATA

Otin takaakierron keppejen puolelta, kulmasta tuli vähän helpompi viedä putkeen, mutta Ruuti yritti kuitenkin karata renkaalle, mutta totteli ja tuli putkeen. Toista kautta pelkäsin, että jos tulee kilpajuoksu ja jään liian pitkäksi aikaa hypylle, menee väärään putken päähän. Putkessa 4 kesti yllättävän kauan, olisin kerennyt valssata, niin hypyllä 5 Ruuti kielsi koska tein takaaleikkausta niin lähelle. (Ennen Ruu olisi vaan jyrännyt läpi) Puomin kontakti oli aika makea ja sain kutsuttua tasaisesta vauhdista, jes. 10 hypyllä rytmitys ja kepeillä jätti vikan välistä. Vedätin kai liikaa, pitää treenata niitä. (koska edellisissä kisoissakin jättänyt paristi vikan) Ruuti aloitti räyhäämisen niin käskin maahan siksi aikaa että rauhoittui ja sitten otettiin putken kautta uudestaan. Takaaleikkaus renkaan jälkeen ja hypyllä 17 kyseli vähän kun olin jäljessä ja suht nätisti kääntyi.

Mia nimitti meidät päivän primuksiski, koska Ruutin käytös radalla oli parantunut paljon mitä se oli alussa. Nyt se kuuntelee paremmin. Mia sanoi, että olisi ennen vetänyt alussa renkaalle, mun tässä käskystä huolimatta, jyrännyt 5:lla, ei epäröinyt 17:sta.Lähdöistä Mia sanoi, että Ruuti on sen tyyppinen koira, että radalla missä koira pitää saada alkuun kuuluville niin kutsua rintamasuunta koiraan päin tai sitten liikkeestä. Näin tein tälläkin radalla, kutsu ja ohjaus takaakiertoon. Hallissa Ruutilla tuli rähinää Sakun kanssa ja Maxin kun satuttiin olemaan liian lähellä. Maxin rähinästä raahasin ulos, ja käskin pois. Sitten makasikin loppuajan nöyränä hallin nurkassa. Pitää muistaa tehdä jokaisesta toi poisajo, kun käskyjä ei ota vielä kuuleviinsa. Ulkona sain kerran puuttua Vinskille murinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!