Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.4.2011

Musiikillisesti lahjakas ja hyvän hajuaistin omaava halvalla

Oltiin siis möllitokoilemassa lauantaina Juvanmalmin tekonurmipohjalla, sieltä löytyikin ihania hajuja ja aurinkoisella kelillä olisi vähän muutakin tekemistä kuin totella. Ei jäänyt taaskaan siis hyvät fiilikset ja koira oli aika maassa.

Paikalla makuu 7: kaksois käskyt maahan ja sivulle, korvat! Ennen liikkeen alkua, toinen koira tuli Ruutin luo ja Ruuti ärähti, olisi pitänyt napata se pois ettei olisi käynyt niin. Ruutista tulee kohta epäsosiaalinen erakko kun se ei tykkää jos muut tulee nuuskimaan ja kyseessä oli narttu. Paikalla makuusta tuli suoraan liikkeet, olisi ehkä vaatinut palkan ja pateen näytön (ei tiennyt siitä).

seuraus 6½: ihan hirveetä, käytin paljon lisäkäskyjä ja käskin sivulle. Hukkui välillä hajujen maailmaan ja niin lahna. Loppuun saatiin ehkä 2m hyvää. Mä olisin antanut joko 0 tai 5..

istuminen 0: tollo ei kuunnellut meni ensin seisomaan ja sitten maahan ja sitten istumaan. Täytyy varmaankin alkaa treenaamaan vaan istumisia..

ruutu 10: hyvin juoksi, vähän etureunaan vaan. Ruutu oli seinässä kiinni ja hyvä seuraus. Kyllä se sitten näihin herää.

luoksetulo 10: ihan hieno oli.

hyppynouto 9½: päästi jonkun äänen, ja plussat siitä että korjasi eteentulon. Mun mielestä matka oli n. 2m koska koira joka hyppää pitkälle ei kerkeä suoristua laskeuduttua.

metsku 9: tulikohan taas jokin ääni, mutta muuten ihan ok. Sivulle taisi tulla väljästi tai sitten vinkasi siinä.

tunnari 0: nenä vei mennessään muttei kapuloille, popsi ainakin kolmet namit ja sitten vähän nosteli kapuloita joiden jälkeen toi oman. Pureskeli tuodessa.

kaukkarit 8: vähän liikkui ja teki kerrankin rauhallisesti.

kokonaisvaikutus 8, olisin antanut 6.

Kisaajia oli 2 ja Ruu oli 1 ja VOI3. Niin ärsyttää taas tuo käyttäytyminen, kuitenkin kehtasi noin huonossakin suorituksessa sitten äännelläkin, tosin ei seuratessa. Se on tullut selväksi ainakin ton koiran kanssa ettei nurmipohjaisille ole menemistä. Tai sitten olisi pitänyt mennä vaan ottamaan se pois niskasta ja vaihtaa liikettä..  Tuntuu taas niin kusetukselta, tekee mitä itse huvittaa. Välillä tekisi mieli luovuttaa tokon kanssa, mutta yleensä mitä päätän tehdä niin se tehdään. Katsotaanko tuleeko tästä kuitenkaan koskaan mitään.


Muuten arki on sujunut suhteellisen hyvin. Koirat ei ole tapellut (kop kop). Ollaan tehty Ruun kanssa (tai molemmat mukana) tosi nättejä räyhäävien urosten ohituksia. Sekä pari koiraa mitä on aiemmin inhonnut. Joillekin jos on murissut niin olen jyrännyt sen matalaksi. Remmikävelyssä on vielä petraamista, pitäisi itse muistaa olla tiukkana. Tehtävää riittää kuitenkin ja ikuisesti. Välillä tekisi niin mieli nistiä toi rotta ja sitten sisällä se osaa olla niin katalan mielistelevä.

2 kommenttia:

  1. Tekeekö se tuota kontaktin tiputtelua/ nuustelua kotitreeneissäkin? Koita päästä johonkin nurmipohjalle tekemään harkkatreeniä ja heti puutut kun se tiputtaa kontaktin. Mä oon saanut Tediltä tollaset häröilyt pois sillä, että koirasta on pitäny ottaa vähän kiinni ja huomauttaa oikein kunnolla, että se on hoksannut sen ettei tuollainen ole luvallista. Se kun on sellainen koira ettei miellyttämisenhalun voimalla ei-niin-kivoja liikkeitä tee, vaan vain koska tietää että on pakko. Nuo kivat liikkeet sen sijaan sujuu koska ne ovat hauskoja.

    VastaaPoista
  2. Joo ei se treeneissä nuuski kun motivaatio riittää, mutta pitää ehkä tehdä juuri palkattomuus treenejä "kylmiltään kehään" nurtsille.. Ja varsinkin noi koiranurtsit.

    Joo se tekee mistä liikkeistä tykkää, jos kokee et mul ei oo valtaa puuttua tarpeeks tiukasti sen työskentelyyn.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!