Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.4.2011

Sirkuskentällä kolmen karvasen kera

Kimppatreeneissä mukana treenaamassa Senni & Moona bc, Enni + bc:t Lore&Laiko, Janni & bc Bobi, Sanna + Rokki & flatit, Sonja + bc:t Piina & Hohto, Johanna & bc Nätt, Anna & harjis Ifa, Tiia & Riitti.

Hain Jalonkin mukaan sekoamaan noin monista koirista. Alkuun meidän tokoilut olivatkin minuutin välein johonkin suuntaan sinkoamista. Talutin ei ollut myös paras mahdollinen perässä roikkumiseen. Mutta saatiin kuitenkin sivulletuloja ja seurausta. Leikkimällä huomion sai parhaiten.

Rasmuksen kanssa tehtiin 
seuraus: hieman edessä paikka, muuten ok
ohjattu: hieno molemmat suunnat, toisella kertaa toinen kapuloista keksimmäisenä :D (mulla tallessa 2 kapulaa)
ruutu: meni ensin etureunaan ja reuna merkeille. Merkit oli nopeita ja siitä tulikin eka palkka. Haettiin vähän lähempää vielä takareunaa.

Ruuti
paikalla istuminen: palkkailin suht samalla tapaa, oli Rokin ja Moonan välissä. Ei mennyt maahan, jes.
paikalla makuu: kerran kävin korjaamassa asentoa, hitaasti maahan (evl vuorotellen alas ja ylös). Aiemminkin tässä yhteydessä ollut hidas.
ohjattu: keskimmäisellä ja ruutu myös oikealla. Haki hienosti oikein vasemman!

seuraus: pussipateen kanssa, joka oli liivin takana. Tehtiin ensin myös namipalkalla kosketuskepin kanssa -> oli hiljaa kun koski. Ja sitten ilmankin keppiä ja naksaus ja pateeta jos olis sen 5-10m hiljaa taikka perusasennossa. Käytin ihan hiljaisia käskyjä ja seuraamaan ilmankin käskyä. Nostaa virettä käskyistä ja vaatimisesta. Jatketaan nyt treeniä näin pussipateilla ja kun alkaa toimia pidemmin niin voidaan koittaa "rasiapateella" kisanomaisia se loppupalkkana. Kävin jo hamstraamassa noita. Jos saisin lenkeillä vaikka treenattua myös.
ruutu: merkit hyviä. Ruutuun eka hyvä, mutta kun käskin maahan lähti luokse. Toisella kertaa huusin kovaa ja matalta ja meni tosi nätisti maahan. Ei siis korkeammalla vireellä kuule tai käsittää vähänkin korkeamman äänen luoksetulo käskyksi. Kun olin kävellyn "kävelyn" syötiin loppu patee ruudussa. Halusin jättää treenit siihen, koska sain monia hiljaisia (täysin) seurauspätkiä ja ruudussa pysymisen.

Yritän saada ensisijaisesti tokokisoihin Rasmukselle koepaikkaa, niin pääsisimme sm-kisoihin AST:n joukkueeseen. (evl-koirille vaatimuksena 1-tulos viimeiden vuoden aikana) Ruutu on ehkä tällä hetkellä epävarmin.

Ruutin kanssa treenaa
- äänetöntä seurausta
- käskytyksellä koemaisena ruutua tai paikan hakua läheltä
- tunnaria erivireillä
- kaukot, seisomiset jättää ehkä vain suullisiin käskyihin.. + virittely
- yritä muistaa virittelysanat! ainakin tunnari ja kaukot; ruudussa ja ohjatussa muistankin paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!