Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

9.10.2012

Sirkuskentän tokoilut häiriössä


Meitä oli paikalla ihan mukavasti, joten sai ryhmäpaikalla olot. Alkuun paikalla makuu ja Ruuti oli vähän levoton, kurkki uutta koiraa joka treenaili kauempana ja nuuski maata välillä.

Istuminen tehtiin 2min, hyvin pysyi, mutta kun palasin luokse nuuski vain maata, joten nappasin siitä kiinni ja käskin uudestaan istumaan ja tein pari lähestymistä, palkaten jos istui hyvin.

Seurausta tein, keskityin paikkaan ja ei saanut yhtään haahuilla. Ensiksi näin itsenäisesti ja sitten taon jälkeen Veera käskytti meille. Palkkasin hyvistä ja ainakin jos kävelin palkatessa, Ruuti otti sen vapautuksena ja meinasi lähteä pois ja piti aina toistaa käsky. Käännöksissä olisi myös sen oltava enemmän hereillä. Ja mun täyskäännös oli aika u-mutka, hupsista :D Pitää muistaa keskittyä itsekin miten kävelen. Sivuaskeleessa kuitenkin tuli pieni äännähdys.
          Tehtiin sitten pätkä keskittyen käännöksiin, tulihan niistä hienoja kun koirakin panosti. Sitten myös ideana jos se koittaisi livistää palkkauksen jälkeen mutta tarjosi nyt ilman käskyä seurausta. Näissä tosin pysähdyin palkkaamaan, joten eroa voi tehdä sekin.. kun kisamaisessa koittaa tosi huomaamattomasti palkata. Siihen olin myös tyytyväinen, että ruuti inisi vähän kun käskin sen lepo käskyn alle, mutta liikkeessä sitä ei esiintynyt.

Ruutu, evl malliin. Ensin tehtiin merkkiä, ekalla pysähtyi ja sitten otettiin pari kiertoa lelulle ja yksi stoppina. Sitten niin että menin merkille kutsumaan ja käskin ruutuun. meni ruutuun keskeltä mutta sitten ajautui vähän reunaan, käskin korjaamaan ja meni keskelle taakse. Sitten yksi ruutu niin, että Veera heitti palkan kun tuli suoraan ruutuun. Kun ruuti juoksi ekaa kertaa merkiltä ruutuun, tuli vähän lenkkiä.

Tunnarissa koitettiin erilaista tapaa, missä Ruuti oli ensin Veeran kanssa ja laitoin tunnarin, tunnareiden sekaan ja kutsuin sen luokse ja sanoin tunnari käskyn. Ruuti etsi kapulan ja antoi sen mulle ja meni hakemaan palkan Veeralta. Näitä kolme toistoa ja kaikilla nosti oikean. Tämä oli kuulemma alunperin ollut kapuloiden napsimiseen, näin sai kivasti toistoja ja nopeasti.

Treenattavaa
- seuraus: palkkaus + koira tarjoo uudestaan seuraamaan, sivuaskeleet ja käännökset
- ruutu välillä suoraa palkkausta, koira juoksisi ihan suoraan oikeeseen paikkaan
- ruutu: lopun seuraamaan tuloa

Katselin taas kisoja, kun Veera muistutteli :D muutamia merkkasin ylös, katsoo nyt jos johonkin mahtuisi. Tai sitten pitää lähteä vaan kauemmaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!