Siirry pääsisältöön

Yllätys yllätys tokoa! Ja kuvia!

Tokoiltiin tiistaina Sailan ja Aidan flätin kanssa, mukavan lähellä kuin "kotikenttä". Rasittavaa kun Ruuti meinasi pitää kokotreenin ajan pientä hiljaista ininää, eikä nyt totellut jos huomautin siitä. Ainakin liikkeiden välissä. Toisaalta voi johtua että palkkana oli vinkupallo joka on kaikkein paras lelu ja nyt treeneissä on ollut toiset lelut. Tarvitaan niin joku käskyttämään tai häiriöksi, kun yksin tuota ei esiinny. (nimim. testattiin tänään)

Olin suunnitellut, että otetaan kisamaisesti neljä liikettä, mutta kuinkas kävikään.

Alkuun paikallamakuuta: halusin treenata sitä maahanmenoa, koska Ruutin ongelma siitä on tällä hetkellä ettei se mene ekalla käskyllä maahan. Ekalla kertaa taas kaksoiskäsky. Annettiin maata vähän aikaa. Sitten tehtiin käskytyksen kanssa maahanmeno, alkuun siis liikkurin höpötykset, kiitos Saila kärsivällisyydestä! :D Sitten koitettiin jos tajuis et "valmis" jälkeen tulis käsky maahan tai että kuuntelis mua. Nyt se oli sitä mieltä, että kuunnellaan mitä se liikkuri puhuu. Ei ole ainakaan ennakointi ongelmia! Ruuti taitaa olla mielessään evl koira :D "en mee tohon lankaan"

Seuraus: No sitä ininää. Tiivistä. Sivuaskelissa en sano enää käskyä jos on hyvin mukana, silloin ei ääntele. Kahdessa kohtaa tais missata perusasennon, kun jäi jotain pällistelemään.

Metalli: Hahaa laitoin ruutin noutamaan isoa Sailan kapulaa (meillä käytössä pieni). Eihän mun pikkuinen bordercollie sitä ainakaan ekaan viiteen toistoon pystynyt tuoda mallikkaasti. Parhaimmillaan kiersi sen kolmesti ympäri, koitti puhua sille ja näytti niin huvittavalta, että oli pokan pitämistä. Jos ei suostunut tulla menin luokse ja käskin kantamaan sen lähtöpisteeseen. Loppulta saatiin sitten onnistunut nouto. Jee voitin taistelun.

Tunnari: tehtiin ympyrään, merkkasi aika nopeasti oman ja toi sen. Tiputti tunnarin eteen luovutuksessa.

Luoksetulo: aika hieno, sen ruuti osaa. Ainakin niin, että itse oon tyytyväinen :D
Ja loppujen lopuksi sitä palkkaa tuli joka väliin..

Kaukot: yllättävän hyviä siirtoja. Alkuun ennakoi nousua ja kun jätin sen niin oli ekalla kertaa seisomassa ja tokalla istumassa..

Se on ollut hauska kun muutamalla lenkillä on ollut lelu mukana. Ruutin 1,5e tuliainen narupallovirosta, puolikas palloa lähti irti ja käsilenkki katkesi, mutta pieni ja toimiva se on noin. :D Niin omituista kun loppulenkistä Ruuti tulee tarjoamaan kontaktia, eihän se muuten tekisi niin! Herra vaan vetelee omia polkujaan normaalisti, jos ei toisin käsketä.

Sain myös pyydettyä muutamia kuvia Ruutin tokoilusta:




komean hännän kera! ;)
Nää Aidanin tunnarit on maukkaampia kuin mun!

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...