Siirry pääsisältöön

Kikka kolmonen: kynsien leikkuu ja flexin tapetointi

Tuli koirien kynnet leikattua mieleen, että voisin antaa vinkin mitä oon käyttänyt kynsien leikkuussa. 
Mulle jää aina Rasmuksen ja Ruutin kynsien huolto. Ronja tollerinkin kynnet tulee yleensä mun leikattavaksi, taisin hoidossa olleen Kerttu tollerinkin kynnet leikata ja Draculta kai kahteen otteeseen. Äiti hoiti Vili terrierin kynnet, joko mun avustamana (ne oli ihan pikimustat) ja loppuaikoina vedettiin ne vain raspilla/viilalla. On sellaisia koirillekin tarkoitettuja, mutta joku ihmiselle tarkoitettu sopi ihan hyvin hommaan. 

Isän firmalla oli isolaatikollinen pieniä led&laaservalo lamppuja. Ennen oon ajoittanut kynsien leikkuun vaan valoisaan tai aurinkoiseen päivään. Ledvalolla kun valaisee kynnenalta, paljain silmin näkee paremmin missä verisuoni on. 
Ruutin kynnet ja Rasmuksen on onneksi valkoiset, että niistä näkee suunnilleen ilman valoakin. Ruutilla on pari kynttä tummunut iän kanssa kärjestä. Draculla on ruskeat kynnet ja niistä näki parhaiten tuolla valolla. 

Lähinnä tällä tavoin voi varmistua verisuonen kohdasta, ainakin niille jotka pelkäävät osua verisuoneen. Ja jaksavat tuhlata vähän lisää aikaa.

Leikkaan myös artikkelinkin tavasta löytämällä tavalla eli \ -merkin kulmassa. Yläreunasta enemmän. Verisuonen pitäisi karata näin paremmin. Ennen leikkasin enemmän samassa suhteessa kuin kynsi on kulunutkin. 
Kynsisaksista lempparit on Millersit. 

- kynsi kuva
- ruuti ravinteet


Kuvissa kynnet on juuri leikattu, en keksinyt kirjoittaa postausta sitä ennen.
Ruutin kynnet 

Haasteellista oli pitää lamppua, karvoja ja että Ruuti piti tassua paikallaan. Lisäksi kirkkaasta valosta oli vaikea saada kuvaa näissä ei näe yhtä hyvin kuin paljain silmin ja pitää katsoa oikeasta kulmastakin. 
Ruutin kynsi. 

Ruutin kynsi punainen verisuonta ja tässä näkee valkoistakin missä ei verisuonta. 


Dracun leikatut kynnet

Dracun kynnet ledvalolla. Ei yhtä selvästi näy rajaa kuin paljain silmin, mutta idea tulee esille. 

Mallikuvien jälkeen rapsutuksia. Ruutin kynnet leikattua kun Ruu sai vapaa-käskyn Dracu tunki heti itsensä tilalle. Varmaan pettymys kun seurasikin kynsien leikkuu. 

Oon kyllästynyt vanhaan rupuiseeb flexiin. Joten käytin juomakuppi alustasta jäänyttä tapettia ja ekaa kertaa Decoupage lakka pääsi käyttöön. 1 kerros pohjalle ja 2 päälle. Saa nähdä kauan kestää. Nyt on "kynsilakan" maisesti kiiltävä kerros päällä. Annoin kuivua riittävästi, 30min luki pullossa. Sivellinkin tuli tapetista. ;)



Ekan lenkin jälkeen tuntui vähän, että pintaan meinasi jäädä karvoja. Kostea keli ulkona, toivottavasti ei sen enempää pehmitä lakkaa. 

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...