Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

2.3.2014

Kikka kolmonen: kynsien leikkuu ja flexin tapetointi

Tuli koirien kynnet leikattua mieleen, että voisin antaa vinkin mitä oon käyttänyt kynsien leikkuussa. 
Mulle jää aina Rasmuksen ja Ruutin kynsien huolto. Ronja tollerinkin kynnet tulee yleensä mun leikattavaksi, taisin hoidossa olleen Kerttu tollerinkin kynnet leikata ja Draculta kai kahteen otteeseen. Äiti hoiti Vili terrierin kynnet, joko mun avustamana (ne oli ihan pikimustat) ja loppuaikoina vedettiin ne vain raspilla/viilalla. On sellaisia koirillekin tarkoitettuja, mutta joku ihmiselle tarkoitettu sopi ihan hyvin hommaan. 

Isän firmalla oli isolaatikollinen pieniä led&laaservalo lamppuja. Ennen oon ajoittanut kynsien leikkuun vaan valoisaan tai aurinkoiseen päivään. Ledvalolla kun valaisee kynnenalta, paljain silmin näkee paremmin missä verisuoni on. 
Ruutin kynnet ja Rasmuksen on onneksi valkoiset, että niistä näkee suunnilleen ilman valoakin. Ruutilla on pari kynttä tummunut iän kanssa kärjestä. Draculla on ruskeat kynnet ja niistä näki parhaiten tuolla valolla. 

Lähinnä tällä tavoin voi varmistua verisuonen kohdasta, ainakin niille jotka pelkäävät osua verisuoneen. Ja jaksavat tuhlata vähän lisää aikaa.

Leikkaan myös artikkelinkin tavasta löytämällä tavalla eli \ -merkin kulmassa. Yläreunasta enemmän. Verisuonen pitäisi karata näin paremmin. Ennen leikkasin enemmän samassa suhteessa kuin kynsi on kulunutkin. 
Kynsisaksista lempparit on Millersit. 

- kynsi kuva
- ruuti ravinteet


Kuvissa kynnet on juuri leikattu, en keksinyt kirjoittaa postausta sitä ennen.
Ruutin kynnet 

Haasteellista oli pitää lamppua, karvoja ja että Ruuti piti tassua paikallaan. Lisäksi kirkkaasta valosta oli vaikea saada kuvaa näissä ei näe yhtä hyvin kuin paljain silmin ja pitää katsoa oikeasta kulmastakin. 
Ruutin kynsi. 

Ruutin kynsi punainen verisuonta ja tässä näkee valkoistakin missä ei verisuonta. 


Dracun leikatut kynnet

Dracun kynnet ledvalolla. Ei yhtä selvästi näy rajaa kuin paljain silmin, mutta idea tulee esille. 

Mallikuvien jälkeen rapsutuksia. Ruutin kynnet leikattua kun Ruu sai vapaa-käskyn Dracu tunki heti itsensä tilalle. Varmaan pettymys kun seurasikin kynsien leikkuu. 

Oon kyllästynyt vanhaan rupuiseeb flexiin. Joten käytin juomakuppi alustasta jäänyttä tapettia ja ekaa kertaa Decoupage lakka pääsi käyttöön. 1 kerros pohjalle ja 2 päälle. Saa nähdä kauan kestää. Nyt on "kynsilakan" maisesti kiiltävä kerros päällä. Annoin kuivua riittävästi, 30min luki pullossa. Sivellinkin tuli tapetista. ;)Ekan lenkin jälkeen tuntui vähän, että pintaan meinasi jäädä karvoja. Kostea keli ulkona, toivottavasti ei sen enempää pehmitä lakkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!