Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

5.3.2014

Laina rytmityksiä

Tänään treenattiin agitreeneissä rytmittämistä. Paperilta katsottuna näytti vähän helpommalta ja toivoin eka mielessäni enemmän tavallista rataa. Löytyi tuosta sitten haastetta ja "pienestä koosta" huolimatta, siinä sai spurttailla. Agilitymotivaatio on ollut vähän hukassa ja oon mielellään myynytkin noi muutamat vuorot. Taitaa olla se kisaamattomuus, mikä heti heikentää motivaatiota treenata. En viitsinyt vetää Ruutille sen kevyen liikunnan jälkeen tollaista treeniä niin sain aussie Dracun taas lainaan, vaikka Shantin jalka alkaakin kohta olla juoksukunnossa. :)

Oltiin loppupäässä ja sitä ennen oli niin sekava olo päivästä ja väsytti, en ollutkaan kovin sosiaalisella tuulella muiden höpöttäessä. Tänään oli vika Laurean AMK esiintyminen, esitin opparin ja nyt vain korjaillaan sitä ja sitten palautetaan. Pitäisi ahkeroitua katsomaan tulevaisuutta, hakea töitä ja kouluihin..

Tehtiin Dracun kanssa medeillä, kerran oltiin ainut maksi. Ihan hyvin niilläkin pärjäsi ja osasi se niilläkin tiputtaa riman (3?) tarvittaessa. ;) Lähinnä yllättyessään mun ohjausta (kun oikeasti lähdin liikkumaan) tai jos olin myöhässä/ epäselvä.

Eka kierros 1-7 oli kaikki uloimmat esteet koiran irrottamista (minkä Dracu osaa) ka leijeröin putkien viereiset hypyt. Irtoominenhan on helppoa! ;D

Sitten koiran pitikin osata kääntyä putkeen menemisen sijaan 8-13. (kierros hypyillä) Tätä vaikeutti se, että oli pakko tehdä vain rytmitys ja veto. Ei pystynyt tehdä mitään kääntävää ohjausta kuten valssia, takaaleikkausta.. Tämä oli hankalaa, sain tehdä aika monta toistoa tähän :D Aluksi tein liian vähäpätöisen rytmityksen ja Dra oli putkessa. (kun kysyin kohtaa missä olin sen tehnyt, olinkin lähempänä hyppyä kuin luulin) Seuraavalla toistolla, joko onnistui tai ei, mutta pointtina oli ettei jäädä käännyttyä itse ihastelemaan, että koira tulee mukaan. Koirakin lähtee paremmin mukaan. Piti rytmittaa 90 asteen käännös, pikku kumarruksella + käsien ohjauksella. Se tehtiin koiran ponnistuskohtaan, tarvittaessa 2-4m esteestä. Onnistui tekemään sen toisella kerralla paremmin (radalla 2 sellaista).

Esteet 13-17, tähän asti päästiinkin. Yritin eka ohjausta, minkä matkin rataantutustumisessa toiselta ohjaajalta ja Draculle ei sopinut. Eli tehdä valssi hypyn taakse ja piti ottaa sivuttaisetäisyyttä. Käännyin myöhään ja Dracu ehti tehdä 2 hyppyä lisää. Sitten alussa suunnittelemaan valssiin hypylle 14. Alkuun mun valssi valui ja olinkin myöhässä jatkossa. Luovutan aina liian helposti, jos pitäisi rynniä koiran alle ja näyttää etten ehi. Mutta oisin yrittämällä voinutkin ehtiä viemään takaakiertoon 16. Sitten sain korjattua valssin, vielä tosin vähän huonoksi. Parhaiten aikaa jäi, kun tein hypyn edessä vain valssiin päästämisen (en sivulla) ja lähdin menemään. Hypyn kulma oli vähän tyhmä, kun sitä sai väistää. Takaakierron kanssa sitten tapeltiin ja sain ehkä 2-3 menemään oikein. Olipa vaikeeta kiihdytyksestä tehdä oikea oppisesti takaakiertoon jalat, tulin aina lysyssä jarrutuksen, tärkein tosin on se rintamasuunta ja liikkeen suunta.

Empä tutustumisessa ajatellut, että 17 hyppy tarvitsee niin erityistä kääntämistä. Ehkä Ruutin kanssa olis tehnyt jaakotuksen, mutta ollut myöhässä. Siihen sitten sama kuin alun hyppyjen käännökset vain tiukemmassa kulmassa. Nopeasti käytiin saattamassa hypylle. Tehtiin nopea ja tiukka käännös ja sitten lähetään viivyttelemättä kohti seuraavaa hyppyä. Koirakin tuli mukaan! Ekalla kertaa hidastelin ja Dracu ehti putken tai väärän hypyn suunnalle. Vaikeinta oli sitten arvata vaikka näin ongelmia putkeen 17 menossa niin oli se meillekin hankala. Siinä oli vieressä 2 hyppyä, pimeä kulma. Sitten oli putken takana A ja kepit viistossa. Joku keppi innokaskoira olis mahtunut hakea kepeille putken sijaan. Piti vaan saattaa lähemmäs, olisi pitänyt muistaa käskyttää aiemmin putkeen meno käskyä. Ja ei saa hidastella, ennen kuin koira lukitsee.

Rata olisi jatkunut tästä vielä vähän, sinne asti ei ehditty. Olikin jo kuuma ja jalat poikki!

Ruutikin pääsi loppuun vähän tokoilemaan. Parsoni oli radalla ja tehtiin seurausta, sivuaskelia, peruutusta, hidasta, juoksua ja täyskäännöksiä.
Zetan maahanmenoa, kiersin kauempaa kuin yleensä. Ei nuuskinut.
Kauko, istumaan nousu 15m. Siinä just lähti ihminen kävelemään edestä ohikin. Ei haitannut.
Luoksetulo: tehtiin yksi stoppi.

Treeneistä voisi sanoa, että tosi huonot treenit, siinä mielessä että tuli paljon epäonnistumisia ja mokiakin. Mutta sanon kyllä, että oli opettavaiset treenit, virheiden kautta oppiin. Dracun kanssa sain haastetta, kun Ruutin kanssa niin monissa treeneissä on sujunut. Pitää kyllä tämä rakentää kentälle (kun esteet viety ulos) ja testata Ruutille. Joskus silloin treeniseuraa otetaan vastaan. ;) AST:n kentälle pääsee 5e lisämaksusta ulkopuolinenkin.

Videointi innostuskin on laantunut, enkä jaksanut pyytää kuvaajaa tai laittaa kuvaamaan. (näissä treeneissä olisin nähnyt hyvin ohjauksen eron) Oli kännykkäkin vain mukana. Kamera on majoitettu jo kassiin mihin kertyy matkatavarat. Lauantai illalla lähtee lento Hong Kongiin ja siitä Japaniin porukoiden kanssa, 2 viikkoa poissa maisemista! Jännää mennä noin kauas!


Dracu on kyllä siisti! <3 Aussiekiituri, joka menee varmasti Ruutiakin kovempaa. Tuli yökylään meille (tuhaa ajella edestakaisin) ja huomenna tokoillaan Shantin kanssa. 
Draculle on muuten pentuja tulossa! (seuraavasta juoksusta eli nyt kevät/kesä) Aiempia pentuja on nyt hyvin tuloksin kuvattu terveiksi. Ehkä joskus tulevaisuudessa mullekin voi tulla tuollainen aussie. Tosin kaikkia muitakin haaveita löytyy. :D Ehkä kolmannen koiran hankinnan kohdalla ;) Onneksi on aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!